Ahlan wasahlan Ya Ramadhon...

Posted by NIZA.Ati on Tuesday, September 2, 2008 [ ]

Salamu'alaik...

Surah Al-Baqarah verse 183:"Wahai orang-orang yang beriman, diwajibkan atas kamu berpuasa sebagaimana diwajibkan atas orang-orang sebelum kamu agar kamu bertaqwa."

Alhamdulillah...dah tiba kita di bulan Ramdhon... Bersyukur kerana masih dikurniakan detik2 ini... Masih sempat tuk kita bertaubat... Masih sempat kita membetulkan yang salah...

Minggu ni, wlp xkurang bznye diriku ini, aku ttp balik rumah wlp pada hari ahad..sebabnye aku nak sambut 1st Ramadhon dgn family... Aku pun xtau bile last skali aku sambut 1st Ramadhon dgn family... Seingat aku sejak form 5 sampai sekarang aku sambut kat hostel sekolah, hostel kat uitm Sarawak & hostel kat UiTM Malaysia ni. Time form4 tak pulak aku ingat... Hmm... Dan nampaknye...mak aku yang excited ni... chewah... Ye la..anak2 sume ade kat rumah (sume ke? Yop aku and Kak Wawa takde pun...hihi...Selamat berpose buat abg and kakak ku...Lupe lak nak sms wlp ingat..ahak~). Aku pun jarang ade kat rumah...bukan taknak balik...tapi kesibukkan menghalang aku dari balik...Sabtu-Ahad ade je program... Xpun bz dgn keje2 pelajaran.. pepaham la..dah final year...
1st day sahur tu...sume dok bersahur...termasuk la adik ku yang slalu aku panggil "budak busuk" tu..hihi... Last year die pose penuh tau... Erm..cam meriah jek sahur time tu.. Menjelang siang...adik aku xjadi pose...kesian...demam la katekan... Aku as usual la...xabes nak menyakat adik aku tu... Siap makan meggi sey tgh hari tu...

Time bukak pose lak...yang ade just mak aku, aku and adik aku jek... Abg aku yg second ntah hilang (im really love to use this word) mane pun xtau...dari pagi dah hilang.... After bersungke (bahasa sarawak...aku kene kekalkan penggunaan bahasa sarawak ni tuk hari muka... ;-p ) aku pun solat, membersihkan diri etc...nampaknye malam kedua ni xsolat terawikh aku... kene balik kolej ma...sok ade quiz...ahak~... Pas siap2..abg aku yang 2nd balik terus hntr aku balik...mak aku and adik aku pun ikut skali... Mule before mak aku xdecide nak ikut..adik aku xnak ikut dan kene pakse dgn aku...haha...aku amik hp die...(adik aku pkai sony ericsson sey...ni agaknye terpengaruh tgk aku and abg aku yg 2nd pkai la kot)...kesian adik aku menangis..haha...jahatnye aku...aku cakap kat adik aku..."congek la sarah ni"... dlm erti kate lain mcm "cendawan kelememeh" atau "cengeng" la... Adik aku sempat lagi tanye "congek tu ape", aku tak jwb terus..aku ckp "tanye abg SYAZWAN"...wah..sape syazwan ni? Hihi..adik aku pun dah tau sape syazwan ni...

Before aku lupe..haha..buat kak Leli...sorry la..sape sruh xbalik shah alam malam tu gak..kan xdapat nak makan CEMPEDAK GORENG ...xpe2..gambar yang zati bg kat akak tu dah ckup kot...ahaha... zati letak kat sini gak ye...enjoy~....


Stakat ni..je dari aku...bertemu kita lagi dalam episod akan datang... ;-) Keep smiling.... Wassalam

categories: | edit post

0 comments

FOCUS ON ME

FOCUS ON ME
Allahumma habbib ‘abdaka haza ila ‘ibadikal mukminin wahabbib ilal mukminin
“Ya Allah,jadikanlah hambaMU ini dicintai pada hati orang yang beriman,dan jadikanlah mereka menyintai orang yang beriman”

TOPBLOG

Carta Top Blog Muslimah -- Hanan.com.my

Recent Comments

Recent Comments Widget

Followers

Network Blog

Twitter Followers

Kata-Kata Ulama'

Kata Fathi Yakan dalam membincangkan tentang perjalanan dakwah dan jihad:Jalan ini adalah jalan yang takkan sanggup dilalui oleh mereka yang takutkan kesempitan rezeki & masa depan. Jalan yang takkan sanggup dilalui oleh mereka yang mementingkan hawa nafsu. Tidak sanggup dilalui oleh mereka yang semput dada dan tiada kekuatan. Sesungguhnya jalan ini takkan sanggup dilalui dengan tabah & tetap pendirian, kecuali oleh orang mukmin yang sentiasa bergantung pada Allah. Tak mampu dilalui dengan tabah, kecuali oleh jiwa yang sentiasa menggantungkan & mengharapkan sesuatu kepada Allah

NIZA's Schedule

HARI BERLALU

Bulan / Moon

Popular Posts

Step in here

Zikir Terapi Diri