Sarawak: 1st day

Posted by NIZA.Ati on Friday, September 12, 2008 [ ]

Assalamu'alaikum wbt,
Alhamdulillah...kini dah tiba di UiTM Kota Samarahan Sarawak. I'm back to my dip university...Wa...excited sgt.. Seronok sgt... Tx to all MPP UiTM Sarawak (which most of them are my junior) yang sambut we all di airport and di Cafe Mulu...Korang mmg best la...bagus2... Haha...i'm da MANTAN MPP yang digelar "garang/tegas" oleh my juniors...Sorry la dik..dlu akak jage korang time MMS..biro displin mmg le kene tegas ye tak... But i bet u noe my attitude rite now...haha....

Okey...nak buat report harian.

We all (Sekretariat Mahasiswa Fakulti & MPP FTMSK & termasuk 2 orang student biasa FTMSK) mula bergerak dari UiTM Malaysia sekitar 11.30pg ke LLCT...Our flight is at 3.25pm...

So, around 5pm we all dah sampai Kuching International Airport (awal drpd biase sey...). Kami telah disambut oleh 5org MPP + 1 wakil dr COMPASS. Senang je diaorg nak cam rombongan we all sebab TGK MUKE AKU je...


So...around 6 we all sampai UiTM Kota Samarahan, and terus ke Kolej Seri Serapi (My 1st 3semester kolej). And we all DIAM di blok 1. After letak barang, we all ke cafe MULU tuk berSUNGKE (berbuka). -aku masih fasih berbahasa sarawak wlp telah 2tahun meninggalkan bumi kenyalang ini..alhamdulillah-

Malam tu, after terawikh, we all ade slot bersama MPP dan AJK tertinggi COMPASS....Byk perkara yang dibincang (ye ke..? ye kot..hihi..). After abes presentation, perbincangan & penyampaian cendaramata...we all bergambar(ni mmg HOBI we all)....


After bergambar sume bersurai..kecuali aku and MPP UiTM Sarawak... Erm...ku kongsi pengalaman...ku beri nasihat..buat adik2....bukan untuk kini sahaja...tapi terus ke akan dtg... Then..we all bersurai dan diriku terus melangkahkan kaki ke kafe..tuk berjumpe dgn SOMEONE...Sementara menunggu..aku dan YDP still lagi berbincang mengenai hal2 dalaman UiTM Sarawak...

-Sekian..report tuk hari pertama-

9 comments

  1. hanimharis Says:
  2. oo sosyel ko ek?..kunun r xnak jumpe. piraaaahhhh!! 'so dgr2kan la lagu wanita'..;P

     
  3. mane repot hari kedua, mane mane? x saba nih...

     
  4. nizaati Says:
  5. Kak leli, die dah buat baik..nak buat camne.. ;-p
    As, aku ltk sls malam rabu kot...aku ade test ent selase ni..huhu..9chap to cover sey...

     
  6. lanhijau Says:
  7. Great. You have the characteristics of a super woman juggling all sorts of tasks at the same time: the presentation, the socializing, the briefing, student workload, the socializing, managing blog, the secretariat, the socializing, the ent test etc...Did I just typed socializing abt 3 times? :D

     
  8. nizaati Says:
  9. Sir..u mention it 4times including da question..huhu... Let me think...am i? :D

     
  10. tehOnipis Says:
  11. mana buah tangan dari sarawak?? heh.

     
  12. nizaati Says:
  13. alamak shak..aku lupe lak ko..hehe..ade2..lau ternampak aku nt minta..arini aku bawa..tp cam xnmpk ko pun.. ;-)

     
  14. hanimharis Says:
  15. kahkahkah.. sir u'r right...;)
    it's all about socializing..

     
  16. nizaati Says:
  17. its ok...social yang bagus xpe... jangan -ve social sudey... ;-)
    Berkhidmat tuk org lain...hidup bukan tuk diri sendiri ye tak? ;-)

     

FOCUS ON ME

FOCUS ON ME
Allahumma habbib ‘abdaka haza ila ‘ibadikal mukminin wahabbib ilal mukminin
“Ya Allah,jadikanlah hambaMU ini dicintai pada hati orang yang beriman,dan jadikanlah mereka menyintai orang yang beriman”

TOPBLOG

Carta Top Blog Muslimah -- Hanan.com.my

Recent Comments

Recent Comments Widget

Followers

Network Blog

Twitter Followers

Kata-Kata Ulama'

Kata Fathi Yakan dalam membincangkan tentang perjalanan dakwah dan jihad:Jalan ini adalah jalan yang takkan sanggup dilalui oleh mereka yang takutkan kesempitan rezeki & masa depan. Jalan yang takkan sanggup dilalui oleh mereka yang mementingkan hawa nafsu. Tidak sanggup dilalui oleh mereka yang semput dada dan tiada kekuatan. Sesungguhnya jalan ini takkan sanggup dilalui dengan tabah & tetap pendirian, kecuali oleh orang mukmin yang sentiasa bergantung pada Allah. Tak mampu dilalui dengan tabah, kecuali oleh jiwa yang sentiasa menggantungkan & mengharapkan sesuatu kepada Allah

NIZA's Schedule

HARI BERLALU

Bulan / Moon

Popular Posts

Step in here

Zikir Terapi Diri