Sarawak: 3rd day

Posted by NIZA.Ati on Wednesday, September 17, 2008 [ ]

Assalamu'alaikum wbt,
Last day report....huhu...sedey... :-( Early in da morning i woke up...at 4am (only sleapt about 1hour and 15mnt)..having my sahur with the nasi putih + ayam rendang(wing..of course..),veg & mineral water...which had been bought by him. Tx a lot k... Then after solat, i start to pack all my things...only me...huhu...all my frenz still dreaming...wa..best nyer...titon...titon...I just nocked their room for solat subuh. Then i continue packing my stuffs.

At 6.15am, aku pun dah turun ke bawah...terus ke depan Kolej Serapi... I need to see someone bfr i leave this UiTM Sarawak... :-( Spend our time only for 30-45minutes...
At 7.3oam...semua dah datang simpan brg dlm bas etc...and i collect all the keys and do payment for our hostels. Sebelum pegi, sempat gak we all bergambar depan Kolej Seri Serapi tu...

Then, we continue our journey to SARIKIN...Sarikin ni tempat menjual brg2 yang boleh didapati dengan harga yang begitu murah... Kebanyakkan brg2 yang ada adalah berasal dari Indonesia..dimana peniaganya pula most of them are from PONTIANAK which its a part of Indonesia and the border of Indonesia-Malaysia

. Lets go...

Shopping time...still have time to snap pictures ;-)


SARIKIN

Macam2 yang dibeli oleh kwn2 aku...tikar sarawak, beg etc...yang paling banyak diaorang beli adalah KIPAS TANGAN..haha..sume dah nak jadi mcm aku...ahak~.. Kat sane panas...tu yang ramai beli kipas tu... Aku pun beli gak wlp dah ade kipas...saje tambahkan lagi kipas2 aku dan beli tuk Yoyo and Kak Leli. Besides, i bought a sunglass.



Our next destination is PASAR SATOK. Its take about 1 hour and half from Sarikin. Asfarina, aku terkejut gak bile ko kate ko tak pernah g sini. By the time we reached there, they about to pack their things coz its from every Saturday afternoon till noontime Sunday. So, we take chance to get cheaper price...hehe... I bought IKAN TERUBUK RM50 (its for Abg Isma, Donny, Kak Laili and Kak Mawaddah).. I got 5 for RM10 per box...and I bought a beg for myself...at RM2o...nice.. Then, we went to PLAZA SATOK...just to have a look...sepanjang bershopping...aku akan fix kan masa tapi boleh je adjust nak extend or nak cepatkan...so sometimes...need to call the driver to take us earlier than the time i fix it. (aku call fara je...btau..SPECIAL TX to FARA coz jadi pemandu pelancong..lau aku sorang xlarat sey...)


Usahawan Ikan Terubuk Masin (UITM not UiTM ye..)

Take a rest....
Kemudian we all ke Masjid Kuching bagi menunaikan solat Jamak Zohor + Asar di MASJID KUCHING dimana di masjid inilah sering menjadi tumpuan aku dan kwn2 ketika keluar ke Kuching & Satok. Alhamdulillah...suke tgk masjid ni dah dicat baru..makin KACAK dan makin menarik..meh aku nak kongsi gambar masjid ni...
Tempat Solat aku, as & syura

Masjid Kuching

Then, we all ke waterfront...aku bawa diaorang ke kedai sourviner yang aku slalu g sbb leh dpt murah & berkualiti...Seterusnya we all ke seberang waterfront tapi by bus... We all ke kedai kek lapis semalam...coz ade yang nak membeli lagi... Tapi ramai gak yang dah tak nak membeli dan tidur di dalam bas...penat..mmg penat...tapi best...


Kesian aku tgk..kepenatan...LO (Nurhan-MPP ni pun dah tidur kat blkg sit bas)
Dan tempat terakhir...adalah... KUCHING INTERNATIONAL AIRPORT...sedey la nak tinggalkan BUMI KENYALANG ni...but time had change most of the situation..especially in UiTM Sarawak management. Just the memories keep in my mind...for 2 year and half i been study there...

Special TX to MPP & COMPASS UiTM Sarawak yang terlibat secara langsung mahupun tidak terutama buat MISS SARJANA, EN.IDRIS, DINIE, HANIN dan LO (yang juga adalah MPP & AJK COMPASS) iaitu NURHAN, FARA, HUSNA, AZHAR, ZUL (azhar dgn zul ni org yg same ke?) dan 3 orang lagi adik DCS yang aku tak ingat nama mereka...sorry2...

Petang tu, we all berpisah disitu...sedey rasenye... Kami dari FTMSK UiTM Malaysia mengucapkan berbanyak TERIMA KASIH kepada semua yang terlibat dalam menjayakan LAWATAN DELIGASI FTMSK UiTM MALAYSIA KE UiTM SARAWAK... Alhamdulillah, aku rase objektif tercapai. Adik2 DCS ade yang dah nampak ape hala tuju program yang nak di ambil, MPP pun dapat berkongsi pengalaman dan dapat aku lihat...ade ikatan silaturrahim yang terjalin..wlp dah balik Semenanjung...adik2 di UiTM Sarawak still keep in touch dgn kami...begitu juga dgn kami..wlp sekadar diaorang nak berlagak BUKA PUASA AWAL ;-p

Sekian laporan daripada aku...`IzzatiAzzaNa`z

7 comments

  1. "Asfarina, aku terkejut gak bile ko kate ko tak pernah g sini"


    aku takde transport la nak pegi situ....

     
  2. nizaati Says:
  3. haha...ye ke? slalu kuat bw kete pe..haha..dlu agaknye xde tujuan sgt nak ke sne kot..bli ikan pun kat kuching...

     
  4. hanimharis Says:
  5. apa ni?.. x abis lg cte nyer..mana gmbr2 'hidden event'..tu yg jmpe 'someone2x',mana bukti?..gmbr?..ngehngehngeh..xde2 xkira..letak gak..diari ko xcomplete r..;P

     
  6. nizaati Says:
  7. chet..mane leh..hidden activity not allow here..haha.... ;-p

     
  8. yOyO Says:
  9. wah... byk nyer aktiviti korg...
    best nyer...
    lenkali bwk yo ek...
    hehehehehe...

     
  10. yOyO Says:
  11. eh... nak tau "hidden activity" gak...woooo berahsia ye...

     
  12. nizaati Says:
  13. ehem..dah ajak..xnak g.. :p
    Best kan aktiviti we all..tgk r sape yg buat tentatif..hehe..
    Hidden activity..kate pun "hidden"..xleh le tunjuk..haha..

     

FOCUS ON ME

FOCUS ON ME
Allahumma habbib ‘abdaka haza ila ‘ibadikal mukminin wahabbib ilal mukminin
“Ya Allah,jadikanlah hambaMU ini dicintai pada hati orang yang beriman,dan jadikanlah mereka menyintai orang yang beriman”

TOPBLOG

Carta Top Blog Muslimah -- Hanan.com.my

Recent Comments

Recent Comments Widget

Followers

Network Blog

Twitter Followers

Kata-Kata Ulama'

Kata Fathi Yakan dalam membincangkan tentang perjalanan dakwah dan jihad:Jalan ini adalah jalan yang takkan sanggup dilalui oleh mereka yang takutkan kesempitan rezeki & masa depan. Jalan yang takkan sanggup dilalui oleh mereka yang mementingkan hawa nafsu. Tidak sanggup dilalui oleh mereka yang semput dada dan tiada kekuatan. Sesungguhnya jalan ini takkan sanggup dilalui dengan tabah & tetap pendirian, kecuali oleh orang mukmin yang sentiasa bergantung pada Allah. Tak mampu dilalui dengan tabah, kecuali oleh jiwa yang sentiasa menggantungkan & mengharapkan sesuatu kepada Allah

NIZA's Schedule

HARI BERLALU

Bulan / Moon

Popular Posts

Step in here

Zikir Terapi Diri