Semua Tentang Kita

Posted by NIZA.Ati on Sunday, September 7, 2008 [ ]

Assalamu'alaikum wbt,
Lepas sahaja aku menunaikan solat subuh, diriku terus mengadap laptop..dengan tujuan tuk transferkan sms2 ke dalam laptop memandangkan inbox hp T630 ku tu dah penuh..biase la..xbyk memory... Hp aku yang K530i tu alhamdulillah leh simpan byk...Erm...Sementara nak detect pkai Mobiledit tu..aku pun updatekan keje2 nak gi sarawak tu..termasuklah posting aku before ni...Eermm...
Tiba-tiba hati aku berdegup kencang balik...apahal ntah... Ape rasenye ye..kembali ke tempat asal aku belajar?....
Aku masih ingat bbrp term kat sane:
DJ = Dewan Jumbli
UF = Youth Floor (tempat melepak-lepak bile "take 5/10")
Taska = Kelas wane hijau tu...ade la bbrp kali we all dak CS kene g test kat sane...lau kelas biase x la

Ade lagi ke slain kat atas tu? Aku pun xsure...ingat2 lupe...
Aku masih ingat komputer2 favourite aku kat mkom1,2,6,7... Aku masih ingat bilik2 yang penah aku duduk...and paling aku xleh lupe...aku penah meniaga kat Kolej Seri Serapi dlu...
"Nasi Lemak..burger2"..hihi... Sentiasa laku nasi lemak aku jual tau...aku pn xtau la.. Mmg bau die..huh..sedap tul..dapat makan lagi sedap...ade gak dak cakap. "Saya tak tau la kak, sayae kenyang tapi lau bau nasi lemak ni mesti nak beli gak". Aku pun xtau le ape rahsia akak tu..akak yang buat tu orang semenanjung..time tu die ngah buat master medic kat unimas..lecturer aku yg tolong hntr.. Tx to Madam Razlina (kini dah transfer ke K.K lak).

Di UiTM Sarawak tu la jugak aku mengembangkan lagi ilmu2 kepimpinan aku... Starting dengan jadi "Pemanca" - Ketua Freshies Perempuan dan secara automatik aku jadi ketua blok 2 Kolej Seri Serapi selama 3 semester, in da same time jadi AJK Compass (Comp. Sc Club), then jadi Exco Aduan & Kebajikan MPP. Dan paling best gak jd Fasilitator Kursus Kefahaman Islam (KKI). Oleh kerana aku byk melibatkan diri dgn UiTM...byk perkara aku tau gak la hal2 dalaman ni...hal2 atasan ni... Sebab tu aku sering membuat tindakan berdasarkan rasionalnye sst pkr itu... Aku sokong UiTM...aku sayang UiTM...tapi ade certain perkara aku xsuke... papepun...aku masih nak UiTM ni tuk bumiputera.
Aku rindu dengan kenangan2 aku dgn kawan2 aku kat sane dlu... Kenangan dgn kwn2 DCS, MPP, AJK Blok aku, Fasi KKI, PM2 dan kwn2 aku dlm uitm sarawak tu...Trutama time vacation..best sey...

Diploma in Computer Science
Pre-Graduation Night

BBQ with Part 3 students / Its All about Us

@ Matang / @ Rancan


Family day @ Damai / @Raya Time



Majlis Perwakilan Pelajar

With MPP UUM / Penyampaian Watikah


Pembantu Mahasiswa (MMS) & MPP / @Pre-Graduation Night

"Waktu terasa semakin berlalu ,Tinggalkan cerita tentang kita,
Akan tiada lagi kini tawamu , Tuk hapuskan semua sepi di hati ,
Ada cerita tentang aku dan dia , Dan kita bersama saat dulu kala ,
Ada cerita tentang masa yang indah , Saat kita berduka saat kita tertawa ,
Teringat di saat kita tertawa bersama , Ceritakan semua tentang kita ,
Ada cerita tentang aku dan dia , Dan kita bersama saat dulu kala ,
Ada cerita tentang masa yang indah , Saat kita berduka saat kita tertawa"

1 Responses to Semua Tentang Kita

  1. Siti Says:
  2. post lagi la manyak2 gambo... :)

     

FOCUS ON ME

FOCUS ON ME
Allahumma habbib ‘abdaka haza ila ‘ibadikal mukminin wahabbib ilal mukminin
“Ya Allah,jadikanlah hambaMU ini dicintai pada hati orang yang beriman,dan jadikanlah mereka menyintai orang yang beriman”

TOPBLOG

Carta Top Blog Muslimah -- Hanan.com.my

Recent Comments

Recent Comments Widget

Followers

Network Blog

Twitter Followers

Kata-Kata Ulama'

Kata Fathi Yakan dalam membincangkan tentang perjalanan dakwah dan jihad:Jalan ini adalah jalan yang takkan sanggup dilalui oleh mereka yang takutkan kesempitan rezeki & masa depan. Jalan yang takkan sanggup dilalui oleh mereka yang mementingkan hawa nafsu. Tidak sanggup dilalui oleh mereka yang semput dada dan tiada kekuatan. Sesungguhnya jalan ini takkan sanggup dilalui dengan tabah & tetap pendirian, kecuali oleh orang mukmin yang sentiasa bergantung pada Allah. Tak mampu dilalui dengan tabah, kecuali oleh jiwa yang sentiasa menggantungkan & mengharapkan sesuatu kepada Allah

NIZA's Schedule

HARI BERLALU

Bulan / Moon

Popular Posts

Step in here

Zikir Terapi Diri