...telah di TAG...

Posted by NIZA.Ati on Saturday, September 27, 2008 [ ]

Assalamu'alaikum wbt.. Uish..aku pun xpaham apsal depa suke tag2 ni..huhu... Tapi xpe la..kali ni cam ade je mase aku nak buat...so... dari org yang mengTAG aku...dirinya adalah akhi Fahmi...dimana soalannya berbunyi begini...

* State 15 weird things/ habits/ little known facts about yourself.
* The 10 people I tag are to then to follow my footsteps and write their own 15 weird things/habits and little known facts.


Pelik 1: Paling obvious adalah habit aku yang suke CUBIT GERAM kat org...
Habit aku mungkin disebabkan mak aku dlu suke cubit geram kat aku time aku kecik2 dlu.. So bile dah besar..aku lak yang buat...pantang sape je dok sblh kanan aku terutamanya..mesti kene cubit...kdg ade yg xbest pun aku nak cubit... Kat mane2 je mesti ade mangsa aku.. Lau kat rumah..comfirm2 adik aku yg bernama siti sarah tu yang kene.. Lau kat kolej mesti r roomate aku yg bernama Farah tu kene... Lau kuar jalan dgn Nadia...confirm die sasaran utama aku...haha..dari diploma lagi tu... Lau kat kelas...kak Leli atau yoyo atau sesape je berdekatan (muslimat saje ye). Tapi berdasarkan research aku dan telah pun aku buat data gathering... Aku ni cubit xsakit...sbb aku cubit geram je pun..

Pelik 2: Tidur time kawad...
Haha..ni keje aku time aku kawad KRS dlu... aku ni dah terlibat dgn kawad dah 10tahun.. penat tu toksah cite la...sepanjang tahun asyik kawad jek keje aku... aku ni sbnqnye bukan lah jenis org yang boleh tidur kat mane2 jek.. Tapi aku tak tau le..time kawad..lau tgh tgu turn nak check sebaris2...aku sempat tidoq lagi...wlp tgh berdiri...huhu...ape jenis la aku ni... Tapi tu sume dlu...skrg aku xkawad lagi dah..

Pelik 3: Menyanyi...
Ni habit aku dapat dr mane pun aku xtau..sokmo je aku nyanyi..sume lagu aku tibai...nasyid, dangdut..hard core...soul.. Time aku sek la time paling teruk...wlp dlm kelas pun aku tibai nyanyi...tp aku bukan nyanyi kuat2 la...slow2... Penah time form5..ttb mdm english aku suruh kwn aku yang dok kat dpn aku diam..ngupenye die perasan aku dok nyanyi... Habit ni aku bw sampai ke diploma... Nyanyi dlm kelas...sehingga la suatu ketika itu...Sopi iaitu rakan sekelas aku buat perkara yang same dgn madam english aku buat n die penah ckp "nyanyi la, aku nak dgr", sejak tu aku xnyanyi dlm kelas lagi..dan sbnrnye time mule2 dlu aku kene control.. Sekarang x lagi..lau dlm kelas..scr automatik aku xkan nyanyi..tapi lau kat bilik..kat rumah..biase la tu... Ish..kan bagus aku hapai al-Quran tu...ade gak pahala aku bace... Tp zikir ttp no1... asal kaki melangakah...

Pelik 4: Kepak Ayam...
Ni fav part aku lau mkn ayam..g mane2 je.. lau mkn ayam..aku mesti nak kepak...xkesah la wlp dlm majlis...wlp org xnak mkn kepak dlm majlis sbb takut terpelanting..tp tidak pada aku..mgkn aku dah biase... Lau xde kepak..aku mengambil mase yg lame tuk mkn bahagian mane... Yg pasti aku xsuke bahagian yg byk isi...


Pelik 5: Bangun tidur tgk jam..
Ha..asal aku terjage dr tidur je aku tgk jam...xkire la bile2 mase pun...
Pelik 6: Tanggungjawab selain sebagai pelajar...
Erm...kebanyakkan org akan kate xleh study lau byk keje slain keje pelajaran..means xleh la nak terlibat dlm hal2 lain mcm organize program etc...berjawatan la kirenye... tapi aku lain ckit.. aku kene terlibat baru aku lebih menghargai masa aku nak buat keje2 pelajaran...
Pelik 7: Makin banyak keje...makin aku relax...
Ni xbagus punye habit ni...ni samelah dgn kwn aku nadia... We all dah final year..keje belambak2... Tapi nak buat tu mcm liat jek...aku pun xtau kenapa... Tapi aku rase puncanya adalah...keje2 ni sume documentation punye keje..tu yang lembab tu.. Cube bg buat keje2 programming..gagah le aku nak buat & berjage... Ni lau x, asal bukak je journal..aku pun tidoq..huhuhu...

Pelik 8: Panggilan name tuk adik aku..
Erm..ntah la kenape pun aku tak tau... Aku suke pgil adik aku dgn gelaran "budak bucuk" & "minachi"..hehe..slalu je adik aku ckp "Sarah bukan budak busuk".. hihi..sampai dlm sms pun aku pgil die budak busuk... Dan bile aku balik je...comfirm adik aku ade keje tambahan..ape die? Haha..rahsia...

Pelik 9: Pantang jumpe dak kecik...
Ish.. aku ni pantang jumpe dak kecik..tambah2 yg comey...yang masih baby ker...mesti mate aku tak lepas...Ish..dapat aku cubit geram ni best ni..comeynye... Lau yg dah pandai bercakap tu..lau dapat aku tegur jek..hehe...


Pelik 10: Pantang jumpe kucing...
Ni satu lagi..asal nmpk kucing je aku mengiau.. Dan 1 perkara yg aku realise ttg kucing ni...kucing mempunyai pendengaran yang amat tajam... wlp berada dlm jarak yg agak jauh..kucing masih alert dgn panggilan kite...dan paling best lau aku dpt tgk telinge die bergerak bile aku panggil... Comey nye kucing...ni pun aku geram...
Pelik 11: Makan pedas...
Ya Allah...roomate aku mengucap je tgk aku mkn pedas... Lau pada diaorg dah pedas sgt... pada aku biase jek... Lau aku dah ckp some food tu pedas..jgn harap la diaorg akan sentuh..sbb nanti ade yg berasap telinge...

Pelik 12: Tertukar arah...
Ni aku perasan start aku jadi camni sejak dok belajar kat sarawak dlu.. Aku ni slalu jd penunjuk arah jalan wlp aku ni x drive...aku jenis cepat hapai jalan... Tp..aku slalu tertukar kiri & kanan.. Aku tunjuk arah yg betui tapi aku sebut sebaliknye...hahaha..semalam baru mak aku kene...Tapi sbb aku tunjuk pkai tgn..so mak aku ty balik "kiri ke kanan ni?" Baru aku perasan aku slh sebut.."eh, kanan2". ;-)


Pelik 13:
Pelik 14:
Pelik 15:

Hah..lagi 3 aku pun xtau..kot ade kwn2 aku yg bace ni boleh tambah? Ntah le..aku xrase yg kat atas tu byk yg pelik..hihi.. Papepun...10 org aku nak tag adalah:
4.Ida
10.Emma
-sekian-

categories: | edit post

2 comments

  1. ahaha...ohh rupenye telah lupe saya sudah ditag...

     
  2. nizaati Says:
  3. hihi..ape lagi..sile la...

     

FOCUS ON ME

FOCUS ON ME
Allahumma habbib ‘abdaka haza ila ‘ibadikal mukminin wahabbib ilal mukminin
“Ya Allah,jadikanlah hambaMU ini dicintai pada hati orang yang beriman,dan jadikanlah mereka menyintai orang yang beriman”

TOPBLOG

Carta Top Blog Muslimah -- Hanan.com.my

Recent Comments

Recent Comments Widget

Followers

Network Blog

Twitter Followers

Kata-Kata Ulama'

Kata Fathi Yakan dalam membincangkan tentang perjalanan dakwah dan jihad:Jalan ini adalah jalan yang takkan sanggup dilalui oleh mereka yang takutkan kesempitan rezeki & masa depan. Jalan yang takkan sanggup dilalui oleh mereka yang mementingkan hawa nafsu. Tidak sanggup dilalui oleh mereka yang semput dada dan tiada kekuatan. Sesungguhnya jalan ini takkan sanggup dilalui dengan tabah & tetap pendirian, kecuali oleh orang mukmin yang sentiasa bergantung pada Allah. Tak mampu dilalui dengan tabah, kecuali oleh jiwa yang sentiasa menggantungkan & mengharapkan sesuatu kepada Allah

NIZA's Schedule

HARI BERLALU

Bulan / Moon

Popular Posts

Step in here

Zikir Terapi Diri