What Happenned?

Posted by NIZA.Ati on Tuesday, September 23, 2008 [ ]

Assalamu'alaikum wbt,

Hari ni seharian di bilik...membaca journal and keep on searching other system's documentation or what ever yang boleh jadi bahan aku tuk buat LR. In da sametime..aku rase otak tak center sekarang...kenapa? Biar aku je yang tau kenapa....

Erm...bosan sungguh dok kat bilik...rase mcm nak g library jek..sem ni langsung tak jejak library.. sbb tak menjadi keperluan kot... Ye la..kang aku gi library kang..aku tidur lak...huhu...(aku mmg tak suke environment PTAR 3 & 4 tu)... Sebab tu lau dlu gi library pun aku & kwn aku pilih discussin room... boleh bising skit...boleh bincang jugak...ye la..sore aku ni kan speaker ckit...

Hari ini..aku tak lalu...tapi bile memikirkan sahur pun tak mkn pape...kang gastrik kang aku jugak yang susah... So..tidak seperti lain2 hari yang aku g tapau around 5pm/5.30 pm, hari ni dgn lemahnye..aku menyarung jubah dan melangkah layu ke DC pada jam 6.30pm... Aku andaikan..mesti makanan dah banyak abes...mesti nasi tomato yang hari2 aku beli tu dah abes...(aku beli nasi tomato sbb aku rase dgn rase, kuantiti dan harga yang ditawarkan amat memuaskan) dan aku andaikan tidak lagi ramai orang ketika itu...Tapi ternyata aku silap...ramai lak orang...nasi tomato pun ade lagi...siap aku leh pilih mcm2 kepak ayam..(same je pun kepaknye...).

Tuptaptuptap...abes berbuka..aku pun kuar menuju ke toilet nak basuh cawan, nak amik wuduq.. Lepas aku kunci pintu..ntah kenapa lak ttb terlepas cawan dr tgn aku...maka..tamatlah riwayat tangkai cawan MILO aku tu...sedeynye..huhu... Memandangkan takde tangkai..aku buang je la cawan tu... Dalam kepale otak aku ni berfikir..."kenapa la aku rini?" Adoi la...istiqfar byk2...astaqfirullahlazim...Ya Allah...waraskanlah otak aku ni...aku nak pakai lagi otak ni tuk keje2 aku yang banyak tu...Ohw...betul betul betul...nak pkai tuk FYP...tuk test IPK sok...byk lagi la...petang td pun puan Aida dah call minta aku jumpe die sok amik no VIP tuk call tuk jemput datang MPG...eh..bukan MPG dah...katenye tukar kpd Malam Anugerah ... something .. something.. aku lupe la plak... Sambung cite..sebelum aku menunaikan solat maghrib, sempat aku jenguk screen laptop ku...oh, nampaknye ade org msg aku kat YM...siapakah gerangannye? Oh...NISAAK...my old fren...kwn aku same2 dok hostel kat SAB dlu... Die ty aku...IPK tu ape? Ohw...latest shout out aku kat YM adelah "IPK mode"...huhu...Aku pun pk..IPK tu ape erk? Huhu...ntah le..aku jwb la kat die..tu kod kursus..IPK503 - Etika Teknologi Maklumat. Erm...dah tu..aku ckp nak solat...tapi nisaak still msg aku..xpe..aku biar je dlu... Nisaak wish all da best...and nisaak ckp "Na`z, makin cun sekarang. Cun + Comel. Maintain ye". Huhu... aku pun pk..sblm ni aku xcun ke? Haha...xpe2..die cakap kat situ "makin"... :-) Papepun tx ea Nisaak...

Okay...aku dah penat celoteh..nak study...study...study..IPK..sok aku ade test kat bilik ustadz...aku sorang jek...sian aku...huhu...tu la..dah g sarawak..xpe2... ;-) Aku willing...Papepun..bfr aku study...aku MENAIP kat sini sbb aku nak CENTERkan OTAK aku ni ha... Kang senget kang susah...Till then...

Katakanlah (wahai Muhammad): "Tidak sama yang buruk dengan yang baik, walaupun banyaknya yang buruk itu menarik hatimu. Oleh itu bertaqwalah kepada Allah wahai orang-orang yang berakal fikiran, supaya kamu berjaya". - Surah Al-Maaidah: 100
Izwan Pilus - Jauh Hati
Dia yang mengetahui
yang terlintas di hati
biarpun tidak dengan kata-kata
Dia yang mengetahui
Mengapa ku begini
biarlah jauh dari pandanganmu
Hakikat sebenarnya ku berjauh hati
andai diungkit kisah silam
pilu pasti menjalar
dan biarlah cuma ku seorang shj rasa
apa maknanya berbicara
hanya menambahkan luka
di balik senyuman belum tentu lagi tersimpan keikhlasanmu
terhadapku
lidah menutur kata
hati pula terasa
sedangkan jiwa ini kehampaan
biar berdiam diri
dari berkata-kata
kebenaranku tidak di hatimu
sudah sekian lamanya ku pendam rasa
-sekian-

categories: | edit post

0 comments

FOCUS ON ME

FOCUS ON ME
Allahumma habbib ‘abdaka haza ila ‘ibadikal mukminin wahabbib ilal mukminin
“Ya Allah,jadikanlah hambaMU ini dicintai pada hati orang yang beriman,dan jadikanlah mereka menyintai orang yang beriman”

TOPBLOG

Carta Top Blog Muslimah -- Hanan.com.my

Recent Comments

Recent Comments Widget

Followers

Network Blog

Twitter Followers

Kata-Kata Ulama'

Kata Fathi Yakan dalam membincangkan tentang perjalanan dakwah dan jihad:Jalan ini adalah jalan yang takkan sanggup dilalui oleh mereka yang takutkan kesempitan rezeki & masa depan. Jalan yang takkan sanggup dilalui oleh mereka yang mementingkan hawa nafsu. Tidak sanggup dilalui oleh mereka yang semput dada dan tiada kekuatan. Sesungguhnya jalan ini takkan sanggup dilalui dengan tabah & tetap pendirian, kecuali oleh orang mukmin yang sentiasa bergantung pada Allah. Tak mampu dilalui dengan tabah, kecuali oleh jiwa yang sentiasa menggantungkan & mengharapkan sesuatu kepada Allah

NIZA's Schedule

HARI BERLALU

Bulan / Moon

Popular Posts

Step in here

Zikir Terapi Diri