Kucing Comey...

Posted by NIZA.Ati on Wednesday, October 1, 2008 [ ]

Assalamu'alaikum wbt... Ape ni cite kali ni...aku tak nak cite lagi pasal raye..aku nak cite perangai kucing2 yg dah besaq kat rumah abg aku... Kucing kat rumah ni ade 7 ekor sume... Tp yang dah besaq ade 4 ekor...Comey...


Ni name die Ling...baik je...manje sgt2 ni...dok je la kat aku...mengiau jek....

Ni lak name die Tam...ni adik-beradik dgn Ling...muke pun same je dgn Ling, yang beze colour jek... Ling wane coklat...Tam ni pun manja gak...macam Ling...

Ni Koko yang paling tua...dan kucing ni adalah kucing yang PALING PEMALU dalam rumah tu...asal jumpe org je lari...mencacak die lari... Dulu time aku datang Labuan pertengahan bulan 5 dlu..langsung xnak dekati aku kucing ni... Tapi kali ni die datang gak kat aku... Mungkin die mula realise yang aku ni BAIK..haha...time aku usap die time die tgh makan kat dapur....sbb lapaq..die xlari la...hahaha...so malam tu dah ok dah...hehe..comel.


Gambar ini ditangkap around kul2 pagi malam raya lau x salah aku... Mule2 Tam tido kat depan pintu bilik aku..pastu time kakak aku bukak lampu..die terjage, mengeliat dan tiduq kat sebelah mak die.. Eh, lupe nak cite..yang sebelah Tam tu namenye KOKO....die ni mak kpd Ling dan Tam... Macam org2 EMAS...Koko ni sempoi jek...selamber jek..xde la manje sgt...xde la pemalu sgt...biase jek...ok je... Time tam dtg and menyempit kat mak die...aku tgk jek...cutenye....


Ni Kaka...pas kuar dr bilik abg aku...ntah ape la die tgk anak-beranak dua ekor tu...Xpe2...comey2...

Ni Kaka dok tgk aku membebel kat die...

"Kaka, apsal tak tidur lg?"

Wa...aku suke kucing2 ni....comey...geram aku....

-sekian-

categories: | edit post

0 comments

FOCUS ON ME

FOCUS ON ME
Allahumma habbib ‘abdaka haza ila ‘ibadikal mukminin wahabbib ilal mukminin
“Ya Allah,jadikanlah hambaMU ini dicintai pada hati orang yang beriman,dan jadikanlah mereka menyintai orang yang beriman”

TOPBLOG

Carta Top Blog Muslimah -- Hanan.com.my

Recent Comments

Recent Comments Widget

Followers

Network Blog

Twitter Followers

Kata-Kata Ulama'

Kata Fathi Yakan dalam membincangkan tentang perjalanan dakwah dan jihad:Jalan ini adalah jalan yang takkan sanggup dilalui oleh mereka yang takutkan kesempitan rezeki & masa depan. Jalan yang takkan sanggup dilalui oleh mereka yang mementingkan hawa nafsu. Tidak sanggup dilalui oleh mereka yang semput dada dan tiada kekuatan. Sesungguhnya jalan ini takkan sanggup dilalui dengan tabah & tetap pendirian, kecuali oleh orang mukmin yang sentiasa bergantung pada Allah. Tak mampu dilalui dengan tabah, kecuali oleh jiwa yang sentiasa menggantungkan & mengharapkan sesuatu kepada Allah

NIZA's Schedule

HARI BERLALU

Bulan / Moon

Popular Posts

Step in here

Zikir Terapi Diri