Monolog Diriku 14/Nov/2008

Posted by NIZA.Ati on Friday, November 14, 2008 [ ]

Assalamu'alaikum,
Erm...bangun2 pagi beristiqfar aku bbrp kali....dah lewat nak ke fakulti...wlp xde xm rini tp ade urusan.. aku kene call VIP hari ni..kene comfirmkan sape yang pegi... Memikirkan hari ini pelajar2 part 6 CS220 akan msg aku...so nak tak nak aku kene topup hp... Tapi aku memilih tuk topup celcom kerana memikirkan urusan keje sampai 26nov ni..so celcom lagi murah tuk aku buat panggilan telefon....

Selesai topup aku terus mendapatkan teksi kenari tuk ke fakulti (padahal tak jauh pun fakulti aku..slalu jln kaki..) Memang tak berbaloi sebenarnye nak byr rm3 tuk sejengkal tu...Tp mase tak leh dibayar...janji tak leh di mungkiri.. Sampai2 kat pej.akademik..org yang aku cari sume takde...sume gi meeting..ye la..sume org penting.. Lalu aku minta kebenaran dr staff yang ade tuk pkai phone Kak Salina(org pntg bhgian pej.akademik gak).. So aku pun buat call...Sume yang aku call bukan calang2 org...Tuan Haji Mohamad Nasir tu Managing Director of Teliti Computers Sdn Bhd, Y.M. Tengku Dato' Hj. Abdul Aziz Tengku Ibrahim CEO HICOM Communications Sdn Bhd dan bbrp org lagi yang xyah le aku sebut kat sini.. Dalam hati aku.. "Leh thn ALUMNI FTMSK UiTM ni..". Berjaya... alhamdulillah....

Selesai keje..aku tunggu kak Izan (org pntg pej.akademik gak) abes meeting..tuk aku inform list terkini VIP and minta die tlg buat surat dan send pada these people... Tghari tu..after dok soksek2 dgn kak Salina and kak Izan bbrp pkr hal EXAM...aku terus balik bilik....

BOSAN...tu je kot dlm kepale otak aku... padahal ade lg 1paper tak abes ni.. Aku bukak ukhwah.com...view topik yang tengah hangat sekarang ni... Hehe...

Petang ni..ttb rase BOSAN tu dtg balik...aku pun memutarkan lagu2 SIMPLE PLAN... baru aku teringat...lagu2 baru tak pula aku download lagi.. mencari2 di pakcik google..aku memasuki OFFICIAL WEBSITE of SIMPLE PLAN.... TerLOPONG & TerKESIMA diriku seketika... ni ke "official websites" band favourite aku? Huhu...macam BOSAN jek..aku rase baik die HIRED AKU tuk EDIT INDEX websites (index jek) die tu....hahaha....last2 aku xkesah la..aku nak dgr lagu baru....best2... Japgi aku nak download...nak gi ty pakcik google lagi..lau xde nampaknye terpakse aku buat SESI RAKAMAN.... Hehe....

Serious aku mmg suke gile lagu2 SIMPLE PLAN ni...selain hoobastank la...kenape ye? Sbb aku rase lagu2 die menceritakan cerite sebenar kehidupan..apa yang berlaku dalam diri seseorang.. Erm.. kat bawah ni lagu yang baru aku dgr (aku rase dah lame kot lagu ni..cume aku je yang dah lame xmendgr)... WHEN IM GONE ......

Wanna DOWNLOAD FULL ALBUM? Click Here...hehe...


I look around me
But all I seem to see
Is people going nowhere
Expecting sympathy
It’s like we’re going through the motions
Of the scripted destiny
Tell me where’s our inspiration
If life wont wait
I guess it’s up to me

Whoahh
No we’re not gonna waste another moment in this town
Whoahh
We wont come back, the world its calling out
Whoahh
Leave the past in the past gonna find the future
And misery loves company
Well so long
You’ll miss me when I’m gone
You’re gonna miss me when I’m gone

Procrastination running circles in my head
While you sit there contemplating you’ll wind up left for dead (left for dead)
Life is what happens
While you’re busy making your excuses

Another day, another casualty
But that won’t happen to me

Whoahh
No we’re not gonna waste another moment in this town
Whoahh
We wont come back, the world its calling out

Whoahh
Leave the past in the past gonna find the future
And misery loves company
Well so long
You’ll miss me when I’m gone
You’re gonna miss me when I’m gone
You’re gonna miss me when I’m gone
When I’m gone

Let’s go…!
Won’t look back
When I say goodbye
We’re gonna leave this world behind me
Gonna take what’s mine tonight
’cause every wasted day
Becomes a wasted chance
You’re gonna wake up feeling sorry
’cause life won’t wait
I guess it’s up to you

Whoahh
No we’re not gonna waste another moment in this town
Whoahh
We wont come back, the world its calling out
Whoahh
Leave the past in the past gonna find the future
And misery loves company
Well so long
You’ll miss me when I’m gone
You’re gonna miss me when I’m gone
You’re gonna miss me when I’m gone
You’re gonna miss me when I’m gone
You’re gonna miss me when I’m gone



Ni la album baru simple plan...keluaran 2008

Bile dengar lagu ni..aku teringat seseorang...rase mcm nak dedicate je lagu ni kat die...Papepun..Semoga dia dapat menjawab exam paper terakhir die tuk sem ni dgn baik...

Till then...Need to "sujud menyembah Allah" tuhan yang Esa...kerana DIAlah mencipta kita...bersyukurlah dgn apa yang ada...tapi jangan berhenti berusaha...tuk sentiasa mencapai kejayaan...

wassalam

categories: | edit post

4 comments

  1. nizaati Says:
  2. Ahak~ alhamdulillah... I got da new album... Full..sume lagu ade...download... :D

     
  3. ahahaha...aku kenal tak seseorang tu..

    aku x suke simple plan.

     
  4. kitty ieka Says:
  5. naz,
    kat mininova.com lg swnang nak download album full...
    weee

     
  6. nizaati Says:
  7. hehe...tx 4 da information my fren..

     

FOCUS ON ME

FOCUS ON ME
Allahumma habbib ‘abdaka haza ila ‘ibadikal mukminin wahabbib ilal mukminin
“Ya Allah,jadikanlah hambaMU ini dicintai pada hati orang yang beriman,dan jadikanlah mereka menyintai orang yang beriman”

TOPBLOG

Carta Top Blog Muslimah -- Hanan.com.my

Recent Comments

Recent Comments Widget

Followers

Network Blog

Twitter Followers

Kata-Kata Ulama'

Kata Fathi Yakan dalam membincangkan tentang perjalanan dakwah dan jihad:Jalan ini adalah jalan yang takkan sanggup dilalui oleh mereka yang takutkan kesempitan rezeki & masa depan. Jalan yang takkan sanggup dilalui oleh mereka yang mementingkan hawa nafsu. Tidak sanggup dilalui oleh mereka yang semput dada dan tiada kekuatan. Sesungguhnya jalan ini takkan sanggup dilalui dengan tabah & tetap pendirian, kecuali oleh orang mukmin yang sentiasa bergantung pada Allah. Tak mampu dilalui dengan tabah, kecuali oleh jiwa yang sentiasa menggantungkan & mengharapkan sesuatu kepada Allah

NIZA's Schedule

HARI BERLALU

Bulan / Moon

Popular Posts

Step in here

Zikir Terapi Diri