Kesekian Kalinya..i already fix the problem...

Posted by NIZA.Ati on Sunday, December 7, 2008 [ ]

Assalamu'alaykum wbt,
Merasakan diri yang tidak berapa nak sihat pada 9 Zulhijjah ini dan berpuasa...Aku melandingkan diri di kamar tuk beradu. Hehe.. Bangun2 je dgr sore budak menangis...yes..dats my servant's son which crying becouse of los & faun... eh..silap... becouse of lost his mother... Mak die g ikut mak aku g TOWN (sejengkal je pun...5minit dah sampai). Tersedu-sedan aku nengok die menangis...rasa macam nak join venture jek...tambah lak aku mmg dalam kesedihan yang berpura-pura tak sedey ni.. Senyum...sengih...(mcm kenal je ayat ni), tuan punye ayat ni dah nak kwin la...aritu baru je die YM dgn aku minta alamat..cepat sungguh kad walimah mu tiba dari Johor... Andai tiada aral akan ku pergi 20 Dec 2008 ini di Kedah (sebelah perempuan). Selamat Pengantin Baru diucapkan kepada akhi Zuhairi...kenalan & sahabat dari UNIMAS (dlu, kenal akhi pun time same2 halaqah kat UNIMAS) dan kini di UTM.


Erm... sebenarnye..ku merasakan kepelikkan pada diri ku... Lately ni aku asal aku tido je mesti mimpi..xkire la siang ke, malam ke...mesti mimpi... Dan dalam mimpi2 aku tu...semuanya mengenai perkara2 yang aku simpan dalam hati...mcm simpan pekung di dada la... macam dalam mimpi aku meluahkan semuanya di tempat kejadian (kat mana aku pun tak tau), tapi orang2 yang ade dalam mimpi tu semua berkait la dengan kejadian tu. Bile bangun, aku rase lega sgt, mcm its really happened, and i feel free pada kesekian kalinya (lately ni aku suke gune perkataan ni).

--> Interrupt...budak yang menangis tadi limpas bilik aku kerana mencari ibunya di bilik emakku wlp dah berkali die jenguk mmg comfirm ibu die tiada...

Sambung balik:
Aku rase mcm...apa yang aku mimpi tu betul2 terjadi... Tapi..rupenye tidak...but at least..as i mention bfr...it make me feel free... Mcm hilang pekung di dada... Dalam mimpi tu mcm2 yang aku rase...rase sedih, marah & bahagia... semuanya ada.... Hmm...

Semalam pula..tetibe aku dok mendownload ntah ape2 lagu ntah...bile dengar balik...sedap la plak lagu ADAM ni....ni lirik lagunya di bawah ni:

Adam - Ku Bertanya

Adakah diriku kau tak perlu lagi?
Adakah cintaku kau tak perlu lagi?
Adakah dirimu dah berubah hati terhadap diriku?

Adakah selain bertakhta dihatimu?
Hinggakan dirimu merubah cintamu
Benarkah janjimu yang kau beri dulu kepada diriku?

Kau pernah berkata cintamu adalah selama lamanya
Bulan menjadi saksi pada malam itu
Kau kata, kau cinta..

Sayangku dengarlah rintihan hatiku
Ingin kau kembali seperti dahulu
Kenangan di jiwa membuat ku rindu
Kepada dirimu

Kiranya diriku kau tak perlu lagi
Simpanlah kenangan cita cita di hati
Walaupun sukarku akur kali ini
Biarlahku pergi
Owh maafkanlah ku bertanya..



Ok la...aku nak solat Asar...dan meneruskan AIM aku tuk cuti ni sebelum bermula tahun baru iaitu menghabiskan bacaan Al-Quran...45pages to go for 20days..insyaALlah before boleh....Till then..adios...
-> Sambung skit: Pas solat asar...barulah aku berkesempatan nak perbetulkan masalah lau aku bukak IE aku ni...alhamdlulillah..i already fix the problem..hehe...

categories: | edit post

0 comments

FOCUS ON ME

FOCUS ON ME
Allahumma habbib ‘abdaka haza ila ‘ibadikal mukminin wahabbib ilal mukminin
“Ya Allah,jadikanlah hambaMU ini dicintai pada hati orang yang beriman,dan jadikanlah mereka menyintai orang yang beriman”

TOPBLOG

Carta Top Blog Muslimah -- Hanan.com.my

Recent Comments

Recent Comments Widget

Followers

Network Blog

Twitter Followers

Kata-Kata Ulama'

Kata Fathi Yakan dalam membincangkan tentang perjalanan dakwah dan jihad:Jalan ini adalah jalan yang takkan sanggup dilalui oleh mereka yang takutkan kesempitan rezeki & masa depan. Jalan yang takkan sanggup dilalui oleh mereka yang mementingkan hawa nafsu. Tidak sanggup dilalui oleh mereka yang semput dada dan tiada kekuatan. Sesungguhnya jalan ini takkan sanggup dilalui dengan tabah & tetap pendirian, kecuali oleh orang mukmin yang sentiasa bergantung pada Allah. Tak mampu dilalui dengan tabah, kecuali oleh jiwa yang sentiasa menggantungkan & mengharapkan sesuatu kepada Allah

NIZA's Schedule

HARI BERLALU

Bulan / Moon

Popular Posts

Step in here

Zikir Terapi Diri