Monolog Diriku 08/12/2008

Posted by NIZA.Ati on Monday, December 8, 2008 [ ]

Assalamu'alaykum wbt,
Sepanjang hari di rumah...membuatkan diriku penat...bosan...huhu...rase nak nangis pun ada. Tambah pula hujan yang tak henti2 dari malam tadi membuatkan aku rase nak tidur jek. Ditambah rencah dengan kerisauan hati... :(

Pagi tadi...dok bersms dgn cikgu aku...cikgu time sek dlu (tapi beliau tak ngajo aku pun...). Hehe...beliau adalah guru LKJ (lukisan kejuretaraan), aku kan budak Sains Akaun (akaun, fizik, kimia). So mmg comfirm2 la beliau tak ngajo aku... Tapi camno aku leh rapat dgn die? Ha...die ni sebenarnye cikgu pada ex aku...tp xde kene mengene pun la dlm rapatnye we all... Rapatnye we all sebab aku byk tanye soklan2 agama pada die...dari umuq aku 17tahun...sampai la ni umuq aku 12 tahun (hehe..makin muda...) eh silap..22 tahun..(ngam2 sebulan lagi aku dah 23). Oh, lupe nak btau name cikgu aku ni...name beliau adalah Tuan Haji Salleh Bin Mandak (betui ke? haha..). Berusia...aku rase around 60 kot. Xbyk pun sms dgn die..dok cite pasal beliau sembelih 5ekor lembu...sok sekor lagi..Hish..aku xleh le nak tgk darah lembu tu..kang ade yang pengsan kang payah lak... Pastu beliau cite beliau blajaq arab dgn sorg orang Inggeris ( yg dah convert islam 15thn). Comfirm2 bagus arabnye...xle mcm aku ni ha...tonggang terbalik la dah arab aku...

Tetiba aku teringat lak kat Puan Zainun Bt Ahmad yang banyak dok ngajo aku tentang kePIMPINan. Selain tu adalah Cikgu Zainorddin (cikgu koperasi) & Cikgu Azmi (Cikgu KRS). Tx to these people...tx sbb percayakan aku tuk menjalankan tanggungjawab aku sebagai pemimpin di SMK Aminuddin Baki, Kuala Lumpur.

Erm...Hari sedey semacam... Bile teringatkan UiTM Kota Samarahan, Sarawak... Sebelum meninggalkan UiTM & Bumi Sarawak pada 26 Nov 2006, aku merasakan kesedihan yang amat sgt... Kenape ye? Mungkin sbb byk sungguh kenangan.... Ketika itu, aku tak tahu bila lagi akan aku kembali ke sana... Bagaikan telah diatur, rupanya aku tertinggal hati aku disana.... ku pulang kembali tapi bersama teman2 seangkatan ku SMF FTMSK. Tapi masih tidak dapat ku ambil hati aku...oh tidak..aku dah xde hati..camne ni? Hoho.... K la...malas nak merepek lagi..aku nak tutup la laptop ni..dr pagi tadi bukak x shut down lagi...kang mlm kang nak wat keje lak...ok la..adios..bfr end...nak letak lagu KERNA KU SAYANG KAMU dari dygta..

Dygta - Karena Ku Sayang Kamu (KKSK)

Karena Ku Sayang Kamu (KKSK) - Dygta

seandainya kau ada disini denganku
mungkin ’ku tak sendiri
bayanganmu yg selalu menemaniku
hiasi malam sepiku
kuingin bersama dirimu

reff: kutak akan pernah berpaling darimu
walau kini kau jauh dariku
‘kan slalu kunanti
karena kusayang kamu

hati ini selalu memanggil namamu
dengarlah melatiku
kuberjanji hanyalah untukmu cintaku
takkan pernah ada yg lain

adakah rindu di hatimu
seperti rindu yg kurasa
sanggupkah kuterus terlena
tanpamu di sisiku
kukan selalu menantimu

categories: | edit post

0 comments

FOCUS ON ME

FOCUS ON ME
Allahumma habbib ‘abdaka haza ila ‘ibadikal mukminin wahabbib ilal mukminin
“Ya Allah,jadikanlah hambaMU ini dicintai pada hati orang yang beriman,dan jadikanlah mereka menyintai orang yang beriman”

TOPBLOG

Carta Top Blog Muslimah -- Hanan.com.my

Recent Comments

Recent Comments Widget

Followers

Network Blog

Twitter Followers

Kata-Kata Ulama'

Kata Fathi Yakan dalam membincangkan tentang perjalanan dakwah dan jihad:Jalan ini adalah jalan yang takkan sanggup dilalui oleh mereka yang takutkan kesempitan rezeki & masa depan. Jalan yang takkan sanggup dilalui oleh mereka yang mementingkan hawa nafsu. Tidak sanggup dilalui oleh mereka yang semput dada dan tiada kekuatan. Sesungguhnya jalan ini takkan sanggup dilalui dengan tabah & tetap pendirian, kecuali oleh orang mukmin yang sentiasa bergantung pada Allah. Tak mampu dilalui dengan tabah, kecuali oleh jiwa yang sentiasa menggantungkan & mengharapkan sesuatu kepada Allah

NIZA's Schedule

HARI BERLALU

Bulan / Moon

Popular Posts

Step in here

Zikir Terapi Diri