MPP Kenanganku

Posted by NIZA.Ati on Tuesday, January 27, 2009 [ ]

Assalamu'alaykum wbt,
Niza sering ditanya dengan soalan "Jadi MPP x?". Niza pelik, adoila...Niza dah FINAL SEMESTER tau...dah tamat dah segala bende alah ni... Niza jd MPP pun zaman2 Niza diploma dlu...3tahun yang dulu tau... Yang niza baru retired pun SMF (Sekretariat Mahasiswa Fakulti).


Ketika Majlis Penyampaian Watikah / Tiba di KLIA (Luf,Niza,Chris,K.Nad,Zul,Yahu & TK)


Bila teringat zaman2 jadi MPP...rasa best sangat... Tp ade antara aktiviti yang Niza xdapat join contohnya OPKIM (Operasi Khidmat Masyarakat) di Sebuyau... Seronok sungguh dengar cite MPP & PM (Pembantu Mahasiswa) lain... Kes "PENCURI MOTOR" etc...

Nak cite pengalaman sepanjang Niza jadi MPP dlu. Ketika Niza part 2 dulu, Niza merupakan ketua blok 2 di Kolej Seri Serapi (Niza jd ketua blok sejak part 1 lagi). Ketika Niza part 2, Niza penah ke HEP tuk berjumpa dengan En.Khalid (Pegawai Pendaftaran pada ketika itu) tuk bertanya tentang proposal aktiviti blok niza yang tak mendapat approve langsung sedangkan proposal dah dihantar awal. Rupe2nya proposal itu telah terlepas pandang. So, dan2 time tu gak telah di approvekan ketiga-tiga aktiviti. Alhamdulillah. Ketika itu juga, niza telah di interview oleh en.Khalid... En.Khalid bertanyakan tentang latar belakang Niza ketika di sekolah hingga terkini. Begitu juga dengan results exam Niza.

Pada semester berikutnya (ketika part 3), ketika dalam kelas Management (MGT) Niza mendapat sms yang bertanyakan samada Niza telah menghantar borang permohonan MPP atau belum, dan Niza terkejut kerana Niza langsung tidak tahu mengenai ini. Niza terus ke HEP atas permintaan, lalu mengisi borang. Sape yang jadi pencadang etc sume Niza lupe tapi 2 of them are Sopi and P-Pot. Ketika Niza menghantar borang, mereka baru sahaja selepas meeting pencalonan calon2 MPP. Dan ketika itu, didepan Prof.Madya Abg Redzuan Abg Awit (chewah...ingat tau name prof lagi) Niza menghantar borang dan ketika itu juga Niza di approvekan. Sebenarnya Niza tak kesah samada dapat jadi MPP atau tak... Cume Niza berdoa, "andai aku pemimpin yang baik. Aku berserah. Jika aku tidak terpilih, bermakna aku bukanlah pemimpin yang baik & aku redha dengan segala keputusan yang telah Allah tetapkan".

Ketika nama calon2 MPP dikeluarkan pada petang itu... Niza terkejut & tergamam kerana Niza MENANG TANPA BERTANDING... Pelik...sebab setahu Niza ade 2 lagi calon dari Fakulti FTMSK. Ini menjadi isu bbrp ketika dan Niza telah pun berjumpa dengan KP Niza yang iaitu En.Zamri... 1st time jumpe dengan Abg Shafiq (MPP sebelum Niza) & kedua dengan Asfarina (kwn Niza). Last2 dapat la tau ngupenye lagi 2 calon tu tak hantaq borang sebab tak nak. Selesai cite.

Niza telah pun memilih untuk menyandang Exco Aduan & Kebajikan dan berganding bersama Tuanku Faizal (TK). Niza adalah MPP pertama yang memulakan tugasan di mana ketika itu Niza telah pun berulang-alik ke pejabat Imegresen mengurusan hal2 Pas Pelajar bagi pelajar2 semester 1. Selain itu, Niza menguruskan tentang pengangkutan kepada pelajar yang ingin ke airport tuk pulang pada cuti semester. Pendek kate itulah tugas Niza sepanjang jadi MPP... Keje memang xpernah abes...sebabnye keje2 Niza melibatkan org ramai... Melibatkan student dari 600-1000org...kemudian melibatkan bahagian HEP, Pentadbiran & Imigresen. Selain tu Niza juga pantau hal2 kafetaria.


Ketika lawatan MPP UUM ke UiTMCS / Majlis Pecah Tanah untuk Masjid UiTMCS

Jadi pemimpin ni, ade sesetengah org akan suka dan tidak pada kita. So, kene terima. Die nak suke kite...tu hak die...die xnak suke kite...lantak die la... Janji kite buat keje... Ni tanggungjawab yang telah Allah amanahkan. Selain keje2 di atas, Niza tolong2 pada aktiviti yang dianjurkan oleh MPP lain sebagai contoh Karnival Sure Kamboh dimana pengarahnya adalah Saudara Lufman, dibantu oleh Abg Bob & Niza sendiri sebagai Penolong. Skop keje Niza time ni more to Majlis Penutupan... Selain tu, kene tolong time Karnival Tarian Borneo IPT... Niza andaikan inilah aktiviti yang Niza TERPAKSA tuk tolong... Time ni jadi Pembantu Urusetia... Ni sebenaqnye aktiviti HEP....Bile aktiviti HEP...comfirm2 la We all MPP yang kene tolong. Selain itu, Pre-Graduation Night (PLEM) yang telah dipertanggungjawabkan kepada Saudari Nadiah (Kak Nad). Time ni dengan TERPAKSAnye juga Niza jadi SETIAUSAHA...ni la post yang paling Niza xsuke...I really bad in doing WRITING work...hoho..Xcaye gi tanya Kak Julia berapa kali Niza jumpe die bg surat VIP etc... I tried to do da best...tp nmpknye mesti ade SPELLING ERROR...huhu... Wlp surat tu dalam BM tetap Niza buat salah... Till now..mmg slalu spelling error. Time cuti mid-term, yang lain pegi bercuti & ada yang pegi OFKIM... Tapi Niza & Kak Nad bermastautin di bilik MPP ( lau ade buku rekod masuk bilik MPP, Niza la org paling byk & lame dok kat bilik tu). Kak Nad ni adalah orang yang selalu bersama & berkongsi segalanya hal2 MPP dgn Niza...mmg telah Allah aturkan dgn begitu baik sekali perjalanan dalam perjuangan kami... Mmg Allah aturkan Kak Nad menjadi peneman Niza & Niza menjadi peneman Kak Nad.


Mmg sebenaqnye Niza la org yg slalu ade kat bilik MPP tu, kadang sampai lewat malam...sorang2... Kadang lau sabtu-ahad... dari kul8pg-11mlm kat sane... Buat keje la..ape lagi... Solat kat bilik solat di atas, mkn? Sukesuki nak mkn bile..paling2 beli roti kat KOOP. Selain aktiviti2 di atas, Niza x ingat lagi ape we all anjurkan tapi ade bbrp aktiviti yang Niza mmg totally out of list...Mmg Niza xnak terlibat langsung...iaitu Beatle of The Band yang dipengarahi oleh TK. Cume, Niza and Kak Nad wlp xdpt nak mansuh aktiviti tu, tapi dapat mempengaruhi TK tuk kurangkan keTERUKan aktiviti tu. Sebenaqnye Niza sendiri ade proposal yang dihantar iaitu "Karnival Islam", tapi budget yang diberi hanya rm400 (this is 1/4 of the budget that I applied...memang hampeh sungguh). Dan sebenarnye Niza sendiri xsempat nak run diz program...So Niza beri pada JPS (Jawatankuasa Perwakilan Surau)... Most of JPS ni mmg kwn Niza pun... So, program itu telah ditukar kepada Forum...Not sure ape tajuknya...lupe... Tp program itu telah pun dihandle oleh Saudara Rozaimi Ikhwan.



Barisan PM(Pembantu Mahasiswa) ketika MMS Sesi July06-Nov08 / Abg Adley, K.Nad & Niza



Sepanjang jadi MPP, banyak suka dan duka...tak kurang juga cite2 kelakar. Niza penah nangis sebab mulut TK yang takde insurance tu... Huhu...Ni time mule2 jd MPP... Geram betui Niza time ni. Niza penah gak JATUH depan pintu bilik MPP (alhamdulillah bilik MPP tersorok skit) dan alahmdulillah time tu just ade Lufman sahaja yang mmg tgh pandang Niza..adoila Lufman..apsal le ko ade dlm bilik tu time tu..chet.. Malu tp cover sey...Hahaha... Yang jd bahan kene sakat slalunye Niza & Kak Nad, tp Niza la yg paling teruk kene...chet... TK, Yahu, Lufman, Zul & kdg2 Abg Adley pun join...hampeh la sungguh depa ni... Zulhelmi, die ni lau usik Niza leh tahan...pendek kate lau ade Zul dlm bilik MPP tu...cmfm Niza naik suare gaduh dgn die... Ayat yang die akan pakai tuk Niza adalah "Seorang isteri mane leh tinggi suare dgn suami". Chet..hampeh...Niza akan balas "Aku bukan isteri kau". 2 dialog tu mmg wajib kot Niza rase. Then, Yahutazi pulak...adalah orang yang gile menyanyi dalam bilik MPP tu....dan antara orang yang begitu BISING.... Haha...ramai sungguh yang bising... Pendek kate...sebenaqnye lau dah berkumpul kat bilik MPP tu, boleh roboh dgn sore2 we all. Yang paling cool...A1 (Hazwan) ...baik je...slalu backing..hahahaha.... A1 slalu panggil Niza "comey"... Lau kat bilik MPP je Niza xkesah sgt...ni sampai terserempak luar dr bilik MPP pun dia panggil Niza "comel". Tau la Niza mmg "comey" haha...chet... Rindu lak kat A1...


Abg Adley adalah org yang plg supportive... Mmg best la Abg Adley ni..such a good brother... Syazana & Asha adalah org yang boleh dikatekan "kadang2" nampak la kat bilik MPP.... But so far..they still do their work... Kak Nas pula adalah org yang paling susah nak nampak kat bilik MPP...masalah besar akak ku sorang ni..bukan die yang masalah tapi ade org lain yang bawa masalah pada die... Lau dah susah nak nmpk kat bilik MPP, comfirm dlm aktiviti pun *dissappear*. Then, Abg Bob (Al-Fitri) ... Abg Bob ni nmpk muke time meeting tu kdg2 la...tp dalam aktiviti die ni mmg ade. Pastu Chris...this is such a soft spoken & nice gurl...niza suke kwn dgn Chris ni.... Awangku Adi Sofri... Ni antara org2 yang penah rapat dgn Niza...haha...bukan rapat je...antara MPP yang kene gosip dgn Niza...ni gara2 TK la ni..chet..ade je..sume pun Niza kene... Adi ni baik... Tapi 2nd sem jd MPP die mcm ade prob..ape masalah die Niza xtau la... Last skali...Jefry...our Bendahari... Haha...die ni xtau la nak describe...so far he's ok...leh masuk dgn we all... Cukup ke semua 15org ye? Heh...sebenaqnye we all semua ade 16 orang... Tp yang sorang tu xyah la Niza cite...xde pkr yang menarik tentang dia.


Barisan Majlis Perwakilan Pelajar Sesi 05/06


Ape barang yang menarik dalam bilik MPP we all?


Haha...we all ade 2 buah komputer + laser printer di mana 2 buah komputer ni la yang menjadi saksi Niza & Kak Nad yang byk mengadap bende alah tu. Yg bestnye... Komputer 1 ade sound...komputer 2 xde sound... Oleh itu..Komputer 1 tu menjadi port we all letak lagu... Dalam folder Niza je ade 2G...Kak Nad lagi, Yahu lagi, Lufman lagi, etc... Yg pelik...Komputer tu xpenah warning pasal memory..hahaha... Time tu we all pakai pentium je pun... Komputer 1 tu gak yg slalu jd bahan we all nak surfing cari maklumat...so kene gilir2...kesian nye hidup we all sebagai MPP time tu..tp so far ok je..hehe... Ape yg BEST pasal komputer 1 tu gak adalah...screen die akan slowly malap tetibe...jd ape we all buat? Ni adalah kehandalan Niza & Kak Nad...we all akan ketuk PC tu pd bahagian atas... Lau ketuk kat tepi die xlut... 1 lg kene ketuk dgn keganasan...baru die terkejut & terang kembali...Hahaha... Skill ini turut di praktikkan oleh PM atau sekretariat yang gune komputer tu...hahahahaha.....Selain tu Niza xtau ape yg menarik dalam tu..hehe... Yang pastinye...setiap sem bilik MPP tu akan dipenuhi dgn KOTAK yang berisi Dokumen Perjalan Terhad studnet baru....semua tu adalah kepunyaan Niza...


Rindu sangat zaman2 jadi MPP ni...best dgn my batch... Pada PM & Sekretariat yang banyak membantu...tx a lot. Sekian

p/s: Baru Rabu lepas terserempak dgn Lufman & Hj.Leman (PM).
- Entry ini telah byk kali di edit sbb salah ejaan..haha..

SELINGAN:
Rupenye...kamilah Batch MPP yang bertuah...sebab?
1. We all da only batch yang SEMUA MPP turun ke Shah Alam tuk amik watikah
2. We all datang ke sini & balik ke sana dengan menggunakan Malaysia Airlines (MAS)
3. Kerja & hubungan kami dgn pihak pentadbiran masih disebut2 & diingati oleh pihak HEP UiTMCS hingga kini (Kata Kak Nad yang masih belajar disana)
4. Kami still lg keep in touch between kamiorg wlp masing2 tgh sibuk mencipta hidup masing2 (Hehe..yg lain tak tau le..saje je...cume ade la bbrp org yang disappear.. Teringin sgt nak tau kemana menghilang Adi & Kak Nas)

categories: | edit post

21 comments

  1. haha..tang moto hilang tu aku tak leh nak lupa..kak nard kak nard..dahlah tu motosikal keluarga angkat aku..mcm mane leh hilang..kecoh satu kampung..
    haha..time tu aku dah nebes dah..takut hilang betul2...
    pasal mpp lain tu, A1 aku ingat tang kentut dia jer..dia lah mpp yg kentut sembunyi tangan..dok buat tak tau2 jer..sedangkan bau kentut dia sepenuh bilik mpp tu..hahaha...sorry A1..terkenang kisah lama..
    ko kalo nak pg blog aku pg jer lah..
    http://kamsavilla.blogspot.com

     
  2. aironesalleh Says:
  3. salam wahai keluarga mppku... ahahah.. mmg cantik jalan cita budak "comey" nie... hehehe.. apa pun, skg nie, a1 kurang ckit nak membzkan diri a1 lam mpp or pm kat s.alam nie.. lagi pun ngah bz ngn study.. ssh lorr degree nie.. n nie pun my last year.. mmg best time mpp kan? ahahah... yg hal kentut 2... ahhahah x tau lah knape ngan perut a1 time tue.. ahhah.. lucu2... apa2 pun, a1 nak wish my dear fren suma okey2... doakan sihat walfiat, semoga berjaya and bahagia masa depan nnt.. kalo sapa2 yang nak bertunang/kahwin 2, bg tau a1 tau!! heheh gurau2.. nie no phone br "a1 = 016-6879822" call/msg me anytime kalo ada papa mslh or minta tlg, insyaALLAH, a1 cuba tlg.. okey?? take care.. n salam.. nie blog a1.. http://www.aironesalleh.blogspot.com/

     
  4. nizaati Says:
  5. haha..lucu la A1... ;-) Zati add u all dlm list blog zati tau.. so i'll noe ur latest info kelak.. Hh..A1, xtakut ke no tu kene curi dgn org lain diluar sane? Haha..suke2 je publish.. :-p
    K..kelak zati msg u...
    (Zati lmbt lagi la kwin..hehe)

     
  6. aironesalleh Says:
  7. huhuhu... sapa lah nak ganggu a1.. kikiki.. skg nie ngah pening n plek ngan fs a1.. byk yg comment bkn dr a1 tapi ada plak tba2 comment a1 muncul kat fs org len, dah lah comment yg x senonoh plak tue.. isk3.. spa lah yg wat benda tu.. kena virus kot.. huhu btw, kim salam kat "comel" okey??!! kikikiki

     
  8. nizaati Says:
  9. Heh..mane tau ade org berkenan...Tp nmpknye A1 dah x available :-p lan? Alhamdulillah Zati xpenah dpt comment mcm tu dr A1, ade la pnh dpt dr org lain tp terus delete... kem salam kat comel? heh..die dah jwb... ;-)

    Yahustazi: Sir Yahu.. (pelik lak ku rasa..haha..atai pun nunggah ko camya) bagus2...selamat berjuang...

     
  10. tehOnipis Says:
  11. campus life kat cawangan mmg best. (owhh...?!) ye betul.

     
  12. nizaati Says:
  13. Sgt la betui... Hua...rasa nak putar balik masa jek... Rindunye...

     
  14. nadeeya Says:
  15. salam..uii..sebut-sebut nama kak nad..dah terbatuk2 dah 2-3 hari nie..rupenyer korang kutuks aku ek..sabor jekla..ala..pencurik motor yang comel tau kat kg sebuyao tuh..muehehe..owh..sumer ada blog rupenye..k..nnt akak add yahu n a1..miss u all..memang windu ngan kenangan time jadik MPP..tapi kalo second time akak jadik, akak tanak g jadik setiausaha..nak apply jadik YDP terus..bleh??hahaha..(k.nad GiPang (Gila Pangkat) plak..) come n visit my blog http://www.dhiyaashams.blogspot.com

     
  16. nizaati Says:
  17. Salam. Hehe..tu la kak nad..awat lama x on9.. Zati xkutuk...yahu yang kutuk..haha... Ok kak Nad, akak YDP, zati NYDP...hahaha... pastu..abg adley jd S.U :p

     
  18. nadeeya Says:
  19. hehe...mesti gempakq uitm..haha

     
  20. nizaati Says:
  21. Bile teringat kes time Tarian Borneo (hal yg berlaku dlm bilik gerakan mengenai seorang lecturer perempuan tu), zati rase mcm bengang sgt... Tu la 1st time zati jumpe lecturer yg x profesional. Time tu xsure die tgh bising pasal MPP mane..lupe...Lufman kot... tapi tetibe lak dok kaitkan zati...main perli2 lak tu..apsal xckp depan2? Apsal xty sendiri? Apsal nak dengar ckp budak2? Huh... skrg ni die dah kwin pun dgn org HEA yang 2 kali 5 dgn die tu. Bile teringat..rase geram sgt.

     
  22. Anonymous Says:
  23. SALAM...SAHABAT....MMG BANYAK SUKA DUKA DALAM TUH..LAYAN BEB..PENGALAMAN MANIS PAHIT ADE KAT SITU..KITA ORG BEST2 SANGAT2 MASE TUH..MACAM SATU FAMILY YANG BEST...KITA ORG TAKLAH TENSION SANGAT MASA JADI MPP..MASA ORIENTASI BEST AIE.....freshie NANG SPORTING...LAMAKKU JADI PM...BANAY BENDA YANG MENARIK DAN BEST...ABG PM HENSEM..KAKAK PM CUTE....HAHAHAHAHHA...HIDUP UITM SWK N MPP 05/06 - Adley

     
  24. nizaati Says:
  25. salam wbt, yups..dats rite abg adley...kite sik tension2 time jadi MPP kan...skit2 ya biasa la..lebey2 sikda... Tiap kali kita plh kerja, kita tatap happy kan... (^_*)

     
  26. Anonymous Says:
  27. salam suma..naz here! ;) eeeeee..siyes,rinduuu ngn ktkorg!!..MPP...haiii..the BEST thing and the WORST thing ever happen to me in diploma..the BEST thing cz ktkorg suma!! abg adly,chris,kak nad,asha,syaz,a1,zati,luf,adi..xtvt suma best..but..the worst part,ktkorg suma tauk lh nk.."him"..mek la MPP yg plg terok pnh wujud, tgn kaki nang knk "gari" time ya..d mana ada aku,d situ 'dia' mst ada memantau..lepas tiap aktiviti MPP, perang dunia mst berlaku..grrr..sian ktkorg,dpt MPP mcm kmk..huhu..sedih la ingt suma ya,rs malu ngn ktkorg coz kmk la yg paling x aktif dlm MPP,useless eyh..bergenang air mata nangga video & baca blog izati tok..mun lah boleh panggil doraemon,putar blt masa..akn ku mansuh 'dia' time ya..ok,enough about that,'dia' dh lamak ku mansuhkan.. Sebesar2 UiTM Shah Alam tok, langsung x pernah jumpa ktkorg owh..kecuali lufman..abg adly dh jumpa d kuching..sapa gik still di shah alam owh?

     
  28. nizaati Says:
  29. Salam wbt back to kak naz...atlast u r here kak... Its ok..sumadah berlalu...so how is it? still wif him ka? Sound lk nope... Xpa..hopefully find a btr person. ;-) Its ok kak...u still aprt of us... Zati, Yahu, Abg Adley, TK, Lufman and Adi dah kerja. Kak Nad final sem d UiTMCS, Asha part5 di Shah Alam, Syaz d Indon. Ya jak la kali... Jerry hilang suda~ Hope akak sihat ;-)

     
  30. lamak dah sik berblog tuk ke2....abg adley, tauk sik, lagu tradisi kita ya sik boleh didendangkan lagi..kat mukah tk lah..ada lah..org sik puas ati..wat to do..

     
  31. koz last sem kmk one of penasihat lah untuk mms kt mukah tk..tauk ktk kmk ajar lagu tradisi kita ya dgn pm, suddenly cdak pm madah sik boleh main lagu ya sir..then kmk pelik..aie..apa hal tk..lagu rasa kekitaan pun before2 tk x pernah ada time perasmian mms kt mukah..bila I datang terus berkumandang balit lagu rasa kekitaan ya..dunno lah, rasa jadi MPP or PM blt bila kmk join or jadi penasihat untuk program..kmk slalu relate kan pengalaman kmk masa jd PM and MPP...koz some of student underestimate kita bah..terus kmk madah, mun gik setakat jadi MPP kt UiTM Mukah tk sik boh nak eksen lah..I time study dlok dah puas bergelumang dgn menganjurkan program di UiTM...terus cdak terdiam..eksen ckit lah..hehe

     
  32. nizaati Says:
  33. Apahal xdimain gik??? Pelik na~ Aoklah yahu...cdak nek tok baru jd mpp...xbyk pengalaman gik..udah sombong..most if da mpp ku tga camya... X nya tauk mun dah masuk deg camne. Cdak gik baru mok bertatig suppose get da knowledge of leadership from kita nok yg udah lama bergelumang dgn UiTM tok...

     
  34. kak yong Says:
  35. hehe..naz..ya Allah rindunyer...yeke, bestnye kalo dapat jmpe balik semula kite sumer ek..buat sahabat2 MPP mohon hantar alamat ke nadiahnaim@yahoo.com..jgn tak antar k??nnt terlepas..muehehe

     
  36. mu'izz subri Says:
  37. hye guyz..
    juz nk tanya ckit...
    mantan-mantan MPP UiTM Swk nie ade wat alumni MPP ke??

    kalo belum sy mencadangkan ingin membuka persatuan alumni MPP UiTM Swk..

     
  38. nizaati Says:
  39. Salam mu'iz. Welcome to teratak akak yang cun nie (puji sndr) chewah~ Stakat ni ape yg akak tau, mmg xde...currently yg akak handle pun Alumni DnA Society which my Sekretariat Mahasiswa Fakulti tuk FSKM/FTMSK.

    Good idea sbnrnye tu~ Tapi... kene kumpul alumni2 MPP. Kalo my batch, no prob coz akak ade smua email... Cume batch2 lain... Kalo masih cntc pun..just bbrp org my snr MPP n bbrp jr MPP

     

FOCUS ON ME

FOCUS ON ME
Allahumma habbib ‘abdaka haza ila ‘ibadikal mukminin wahabbib ilal mukminin
“Ya Allah,jadikanlah hambaMU ini dicintai pada hati orang yang beriman,dan jadikanlah mereka menyintai orang yang beriman”

TOPBLOG

Carta Top Blog Muslimah -- Hanan.com.my

Recent Comments

Recent Comments Widget

Followers

Network Blog

Twitter Followers

Kata-Kata Ulama'

Kata Fathi Yakan dalam membincangkan tentang perjalanan dakwah dan jihad:Jalan ini adalah jalan yang takkan sanggup dilalui oleh mereka yang takutkan kesempitan rezeki & masa depan. Jalan yang takkan sanggup dilalui oleh mereka yang mementingkan hawa nafsu. Tidak sanggup dilalui oleh mereka yang semput dada dan tiada kekuatan. Sesungguhnya jalan ini takkan sanggup dilalui dengan tabah & tetap pendirian, kecuali oleh orang mukmin yang sentiasa bergantung pada Allah. Tak mampu dilalui dengan tabah, kecuali oleh jiwa yang sentiasa menggantungkan & mengharapkan sesuatu kepada Allah

NIZA's Schedule

HARI BERLALU

Bulan / Moon

Popular Posts

Step in here

Zikir Terapi Diri