My Mid-Term Break & Happy Birthday

Posted by NIZA.Ati on Monday, January 26, 2009 [ ]

Assalamua'alaykum wbt,
My mid-term break almost same for every sem... Mcm ni gak Niza stiap sem... Samada balik awal ke rumah kemudian pulang awal ke kolej atau sebaliknya. But this last 2 sem Niza prefer stay kat kolej dulu baru balik rumah. Berbanding zaman diploma dulu...Mmg xbalik langsung... Ye la... tiket mahal sey... Dulu dok sarawak.... However, my mom xpenah bising pun Niza xbalik...sebab she's very "masak" dgn Niza ni... Lau xBZ akan balik la rumah... Bukan ape...hati parents kite kene gak jage kan... Lagipun...I have someone kat rumah tu tuk dicubit2...dak debab tu..haha... Tp incase ade hal2 penting mmg Niza balik gak...

Kenapa Niza xbalik rumah? Niza buat ape sampai tak balik rumah?

Sebenarnye setiap kali mid-term break, time ni la nak cover everything yang tak siap... Sebenarnye bukan yang tak siap tapi tugasan yang diberikan SPECIAL tuk mid-term break... Chet... Kene akur...*STUDENT LIFE*. Bangun2 tidur jek pas solat, terus mengadap laptop... Dah macam hape dah... Hahahaha.... Any discussion with partner or seGENG keje...just YM jek... Nak kasi bahan or terime bahan pakai YM je....xpun GOOGLE TALK (I prefer use this rather than YM to transfer...YM lembab sungguh...tambah2 pakai YM 9.0 ni).

Hari ini adalah hari ke-4 Niza menghabiskan masa di kolej dengan mengadap keje (selain mengadap cite korea lame *a millionaire's first love & 200pounds* lewat sungguh diriku mengadap cite ni...haha...cite lame). Ape yang sebenarnye Niza BZkan? Check it out:-
1. Flash Banner + Interactive Flash Map (Keje subj Multimedia)
2. Chapter 4 *Final Year Project Documentation) + Methodology
3. Report "deligasi ke Sarawak"
4. Board SMF (Nak cuci gambaq tp xcuci2 lagi...tunggu Rabu la...kedai xbukak kot)
5. Advertisment for GAZA (mMltimedia's project)
6. Bace buku Ethic la.... (Hadoi la...Niza rase inilah yang paling payah)

Wuts coming up after mid-term break (ni yang dah comfirm)?
1. Submit Flash Lab Work (Lab work mendenye...*huh*)
2. Submit Multimedia's Project
3. Test 1 Multimedia (tgk 3 yang pertama...sume pasal Multimdia jek...Niza rase macam ...... *Huh*)
4. Dr. nak tgk chapter 4 tuk report FYP

A little bit stress sebenaqnye... Tapi... We have to be flexible with the flow of life... isnt it? Dengan keadaan yang masih kurang sihat... Niza kene kerja kuat sikit...

Btw, today is my sista bday... Who else? SITI SARAH... Elo my dear...wlp Kak Ti tau Sarah xbace entry ni...just nak wish gak kat sini... Nanti Kak Ti balik umah Kak Ti tunjuk kat Sarah entry ni.... HAPPY BIRDTDAY MY LILTLE PUMPKIN a.k.a "DAK DEBAB" ...hahahah... *liltle pumpkin* perkataan mak Niza slalu gune lau nak ngusik die...haha... Sebenaqnye Niza dah sent MMS ke HP die... tapi die lak xbawa HP die skali g vacation...sebab tu Niza slalu ckp kat die "Kak Ti buang HP tu nak?". Heh.. dah la HP sony ericsson(SE)... demand gile time nak beli HP tu..agaknye sbb tgk abg n kakak die pakai SE kot... My mom pun pakai hp cokia (*cokia means mcm kuno la*). Tp she said...as long as she can CALL N SMS...it is enough... Ye la...org2 lame ni sempoi sudey (for them). Wa....rindunye nak cubit adikku ini... Ok...sampy sini je dlu... Wait for my other entry about AMARAH.

Wassalam

categories: , | edit post

0 comments

FOCUS ON ME

FOCUS ON ME
Allahumma habbib ‘abdaka haza ila ‘ibadikal mukminin wahabbib ilal mukminin
“Ya Allah,jadikanlah hambaMU ini dicintai pada hati orang yang beriman,dan jadikanlah mereka menyintai orang yang beriman”

TOPBLOG

Carta Top Blog Muslimah -- Hanan.com.my

Recent Comments

Recent Comments Widget

Followers

Network Blog

Twitter Followers

Kata-Kata Ulama'

Kata Fathi Yakan dalam membincangkan tentang perjalanan dakwah dan jihad:Jalan ini adalah jalan yang takkan sanggup dilalui oleh mereka yang takutkan kesempitan rezeki & masa depan. Jalan yang takkan sanggup dilalui oleh mereka yang mementingkan hawa nafsu. Tidak sanggup dilalui oleh mereka yang semput dada dan tiada kekuatan. Sesungguhnya jalan ini takkan sanggup dilalui dengan tabah & tetap pendirian, kecuali oleh orang mukmin yang sentiasa bergantung pada Allah. Tak mampu dilalui dengan tabah, kecuali oleh jiwa yang sentiasa menggantungkan & mengharapkan sesuatu kepada Allah

NIZA's Schedule

HARI BERLALU

Bulan / Moon

Popular Posts

Step in here

Zikir Terapi Diri