The L.I.F.E & My Weekend

Posted by NIZA.Ati on Sunday, February 8, 2009 [ ]

Assalamu'alaykum wbt...
Wa..sume nak balik sbb cuti sampy isnin... Tp K.A.M.I ni sume ni "bertapa"... My family sume g Penang...hntr my 2nd bro sbb die dah pindah keje ke Penang... So xgune gak niza balik... Lgpun byk keje... On Friday..ptg tu..after jumpe Madam Jamaliah, Niza amik teksi terus ke RUMAH SEWA K.Leli,K.Eny & Ida... Tido sini 2Malam... Sebab nak siapkan PROJECT MULTIMEDIA... We all pilih advert pasal Palestin.

Malam pertama tu...Niza & Ida tdo kul4.30pagi... Kul6.30 dah bagun solat subuh. Tghari tu g lunch kat sek.8... Kucai pun ada...so now..die dah kenai niza... Rasenye xterlewat lagi nak ucap "Welcome to CS220(Shah Alam) family" little bro.

Balik dari lunch... K.Eny teringin nak mkn Dunkin Donuts (DD), so we all ke PAS... Beli buy 9 + 3 free. So sorang amik 3 lor...murah jek...



Malam ke2...Ida & K.Eny dok sibuk cari video & convert video...niza lak sibuk dgn editing & combine it.... Letih lor... Laptop ni dah 24jam xtutup... Around 4.30am gak baru siap.. Niza rase mcm dah xde kudrat dah time tu... Tp menggagahi gak...





Bile nak try hntr kepada Abg Isma tuk disambung keje...ohw...its almost 100MB... Xleh hntr melalui email... So Niza try pakai savefile.com... Dah 3kali upload tp last skali jd "NULL"... Penat je tunggu... Huhu... Around 5.30am baru Niza tdo... Then kul6.30am bangun solat.

Now still lagi try to upload the .fla file supaya abg Isma dapat amik...

Ok...SECOND STORY... Lately ni ramai sgt org YM niza... Sorry sgt sbb xlayan... Lgpun mereka ni bukan org yang Niza kenai betui2... Ade yg asyik dok nganta icon bunga je..Niza pun xtau sape... Maybe 1 of my forum member... Then yg sorg ni mmg kawan forum gak... Tp niza mcm xleh nak bg idea dgn pkr yg die nak minta pendapat tu... Maybe OTAK NIZA ni jam dgn MULTIMEDIA kot... Hahaha....sampy abg Isma kene "BLAH" dgn niza malam tu sebab kaco...

Tapi tu la...kadang...org yang kita xtunggu, dok muncul tanya kabar kite etc... Tapi ORANG YANG KITA TUNGGU....langsung xtegur kita... Huhuhu... Sambil2 buat keje...dok YM dgn Taufiq (My senior yang convert Islam time die form 5)... Chet..sungguh hampeh... Niza asyik kene "loyar" jek... Mmg la..org yg suke meLOYAR ni leh bace gak pemikiran orang yang mmg suke meLOYAR... jadi malam tu niza je la yg kene...


Sorry..gambo ni gelap



Ohw...lupe nak cite... Malam ke2 tu... Ade SESI LUAH RASA....yang telah di join oleh niza, Kak Eny & Ida... Mengalir airmate gak r... Sampy dgn Ida skali...hahaha... Time tu Kak Leli g mane? Ingatkan g tgk TV...ngupenye dok masak... Hehe...Mama masak la malam tu... TX....
So...arini...insyaAllah petang ni Niza balik semula ke kolej... Sekian....

//Sudah pulang ke kolej....(update on 9feb2009)
Dah balik pun ke kolej....malamnye my roomate pun balik...sebab die ade kelas pagi ni (wlp cuti hari isnin). Kesian my roomate... Niza lak lepas Isya' terus tdo dek kerana sakit kepala yang amat sangat. Pagi Isnin, after my roomate g kelas... Niza memulakan la operasi mengFORMAT laptop die...dua2 laptop Niza format... Alhamdulillah niza ade 2 cd XP... So cepat sikit buat keje... Sambil2 dok format laptop...dok YM dgn Ida bucuk... and cari journal for my Final Year Project... Cuti dah abes... Sok kelas...nak jumpe my supervisor lagi...huhu.... Salam




categories: , | edit post

0 comments

FOCUS ON ME

FOCUS ON ME
Allahumma habbib ‘abdaka haza ila ‘ibadikal mukminin wahabbib ilal mukminin
“Ya Allah,jadikanlah hambaMU ini dicintai pada hati orang yang beriman,dan jadikanlah mereka menyintai orang yang beriman”

TOPBLOG

Carta Top Blog Muslimah -- Hanan.com.my

Recent Comments

Recent Comments Widget

Followers

Network Blog

Twitter Followers

Kata-Kata Ulama'

Kata Fathi Yakan dalam membincangkan tentang perjalanan dakwah dan jihad:Jalan ini adalah jalan yang takkan sanggup dilalui oleh mereka yang takutkan kesempitan rezeki & masa depan. Jalan yang takkan sanggup dilalui oleh mereka yang mementingkan hawa nafsu. Tidak sanggup dilalui oleh mereka yang semput dada dan tiada kekuatan. Sesungguhnya jalan ini takkan sanggup dilalui dengan tabah & tetap pendirian, kecuali oleh orang mukmin yang sentiasa bergantung pada Allah. Tak mampu dilalui dengan tabah, kecuali oleh jiwa yang sentiasa menggantungkan & mengharapkan sesuatu kepada Allah

NIZA's Schedule

HARI BERLALU

Bulan / Moon

Popular Posts

Step in here

Zikir Terapi Diri