Kekitaan

Posted by NIZA.Ati on Saturday, April 11, 2009 [ ]

Assalamua'alaukum wbt,
Hurm... lagu "kekitaan" ni dah lame sgt Niza cari. Hari ni baru jumpe. Niza tau lagu ni ketika study di Sarawak dulu. Kan Sarawak mengamalkan semangat kekitaan. Lau UiTM lain just hafal 2 lagu iaitu lagu UiTM DiHatiku & Wawasan Setia Pelajar (sekarang dah tukar kepada Wawasan Setia Warga UiTM) tapi we students dari UiTM Sarawak hafal 3 lagu (termasuk lagu ni). Kepada sesape nak download...Niza bagi link.
Klik Di Sini. Lirik pula dibawah.


Seumpama isi dan kuku,
Bagai aur dengan tebing,
Bersatu hati kita maju,
Seiring...

Itulah harapan semua,
Rakyat Malaysia tercinta,
Memberi menerima,
Seia dan sekata.

Kita berbagai kaum berbagai keturunan,
Punya satu tujuan,
Di atas rasa kekitaan,
Memupuk perpaduan,
Mendoakan kebahgiaan.

categories: | edit post

0 comments

FOCUS ON ME

FOCUS ON ME
Allahumma habbib ‘abdaka haza ila ‘ibadikal mukminin wahabbib ilal mukminin
“Ya Allah,jadikanlah hambaMU ini dicintai pada hati orang yang beriman,dan jadikanlah mereka menyintai orang yang beriman”

TOPBLOG

Carta Top Blog Muslimah -- Hanan.com.my

Recent Comments

Recent Comments Widget

Followers

Network Blog

Twitter Followers

Kata-Kata Ulama'

Kata Fathi Yakan dalam membincangkan tentang perjalanan dakwah dan jihad:Jalan ini adalah jalan yang takkan sanggup dilalui oleh mereka yang takutkan kesempitan rezeki & masa depan. Jalan yang takkan sanggup dilalui oleh mereka yang mementingkan hawa nafsu. Tidak sanggup dilalui oleh mereka yang semput dada dan tiada kekuatan. Sesungguhnya jalan ini takkan sanggup dilalui dengan tabah & tetap pendirian, kecuali oleh orang mukmin yang sentiasa bergantung pada Allah. Tak mampu dilalui dengan tabah, kecuali oleh jiwa yang sentiasa menggantungkan & mengharapkan sesuatu kepada Allah

NIZA's Schedule

HARI BERLALU

Bulan / Moon

Popular Posts

Step in here

Zikir Terapi Diri