Current Pressure

Posted by NIZA.Ati on Saturday, May 23, 2009 [ ]

Assalamu'alaykum wbt,

Mode: in asp.net class
Day : Saturday

Sebaik shj abes FYP Exibition tempoh hari, Niza busy dgn ecomm project presentation. Ade yang mengomel dgn kesibukan Niza. Katanya, "Masih student dah busy, apetah lg keje nanti". Atleast, Niza masih reply msg2 yang masuk ke inbox hp Niza, samada ke no celcom atau maxis. Atleast, Niza masih reply msg2 dgn baik. Selepas shj present project ecomm pada hari rabu 2 minggu lepas, Niza mengemas brg2 sebab Niza perlu pindah kolej. Jadi pada hari kamis tu Niza dan Nadia angkut barang2 ke Kolej Seroja coz selama sebulan seminggu, Niza akan terlibat dengan Program Pertauliahan Profesional. Tx to pakcik teksi no 4 krn harga tambang yang murah pada Niza. Then, malam tu pula meeting tuk program ke Pulau Pangkor. Niza andaikan, ni la mase nak lepas tension sepanjang semester. Tapi, hati Niza tak tenteram di sane wlp nampak mcm best je... Dalam otak ni pk mcm2... Hati pula kerisauan memikirkan seseorang. Hari nak pergi tu, Niza spent time jap dgn adikku fahmi di dalam bas. Meluahkan sesuatu.


KeGELAPan
Balik dari Pangkor, kulit sudah pun gelap...huhu... Mmg tau pun akan jd begini. Semua org tegur, kwn2 Niza cam dak2 kelas, Sopi dan lecturers... En.Nazrul siap promote certain item tuk Niza cube lagi. Faiz pun kasi gak opinion.. pakai bedak sejuk atau fair and lovely. Hurm...bedak sejuk dah ade kat umah... Cume nak balik umah tu xtau bile lak. Abg Isma kate muke Niza ni dah macam kuar dr ketukar..cheh... And Niza rase mcm kene tonyoh dek arang. Haha... Dah lame xgelap seteruk ni... Zaman sek dlu..aktif kawad...dah biase dah gelap macam ni... :D Tgn pun same...dah mcm pakai sarung tgn lak... Hurm...kerisauan...dan agak pressure gak bile tgk muke sndr mcm ni... Hurm....

Kelas & Thesis
This weekend ade kelas, next weekend pun ade kelas. Busy...busy... Besides, nak kene betuikan report thesis sbb dah nak hntr hard bound... Oh No....huhu.... Byk nye pkr nak settle... BOSAN...bosan gile duduk kolej seroja tu..last few 2 days...asyik tgk cite hantu... Selain menjadi peneman org lain yg nak tgk... Sume "roomate" ku di seroja ni takut tgk cite hantu... Yang Niza ni plak..cite hantu xkesah... Tp jgn ade darah2... Byk gak koleksi movie kwn2 Niza ni.

Diriku Terasa Kesunyian
Terasa sunyi, teringatkan someone. Diriku juga berkecil hati. Egokah aku? Sedangkan aku yg sentiasa ada bila kau memerlukan. Byk merengekkah aku? Sedangkan dirimu lah org yg paling susah dicari bila ku memerlukan. ~abaikan~

Lagu
Lately ni asyik main lagu radja... best je sore die... N most of the time... akan ku putar lagu "Apa Artinya" dan "Seandainya"

seandainya bila waktu dapat berubah
aku ingin ulang kisah yang pernah ada
dan biarkan cinta basuh luka yang tersisa
agar aku tak lupa dari rasaku yang fana



Thats all...nak sambung wat keje....da~
p/s: Lecturer Niza di kelas asp.net hensem + cute.... Ade org jeles... :p
KeSABARan itu adalah harta yang paling menguntungkan...bersabarlah NIZA.

categories: | edit post

0 comments

FOCUS ON ME

FOCUS ON ME
Allahumma habbib ‘abdaka haza ila ‘ibadikal mukminin wahabbib ilal mukminin
“Ya Allah,jadikanlah hambaMU ini dicintai pada hati orang yang beriman,dan jadikanlah mereka menyintai orang yang beriman”

TOPBLOG

Carta Top Blog Muslimah -- Hanan.com.my

Recent Comments

Recent Comments Widget

Followers

Network Blog

Twitter Followers

Kata-Kata Ulama'

Kata Fathi Yakan dalam membincangkan tentang perjalanan dakwah dan jihad:Jalan ini adalah jalan yang takkan sanggup dilalui oleh mereka yang takutkan kesempitan rezeki & masa depan. Jalan yang takkan sanggup dilalui oleh mereka yang mementingkan hawa nafsu. Tidak sanggup dilalui oleh mereka yang semput dada dan tiada kekuatan. Sesungguhnya jalan ini takkan sanggup dilalui dengan tabah & tetap pendirian, kecuali oleh orang mukmin yang sentiasa bergantung pada Allah. Tak mampu dilalui dengan tabah, kecuali oleh jiwa yang sentiasa menggantungkan & mengharapkan sesuatu kepada Allah

NIZA's Schedule

HARI BERLALU

Bulan / Moon

Popular Posts

Step in here

Zikir Terapi Diri