Ragam FYP

Posted by NIZA.Ati on Thursday, May 14, 2009 [ ]

Assalamu'alaykum wbt,
Seperti yang readers ketahui pada 11-13May 2009 adalah FYP Exibition di FSKM, UiTM Malaysia. Alhamdulillah semua berlansung dengan baik. Pada hari pertama exbition adalah lebih meriah berbanding hari ke2 dan ke3... Alhamdulillah Niza di hari pertama. Seawal jam 8pg Niza dah sampai dengan abg Isma. Booth kami bersebelahan...jadi semua pun kongsi... meja pun kami sambung ber2... Terima Kasih gak sbb tetiba abg isma ter"sponsor" gula2...hahaha... Kain meja pun kongsi... Kain meja Niza bg pinjam kat Malini.

Seawal jam 8.30 my beloved supervisor (Sir Azlan) dah call...(jgn marah yang lain..sir ttp cari I dulu tau..haha..). Tak lama pastu sir sampai... Antara kami b4...Niza di eveluate dulu... sebab tunggu abg isma lambat sgt.. :p Alhamdulillah semua ok. Tak lama pastu, En.Megat my examiner pula sampai. Terkesima sekejap..haha... Papepun sempoi je my examiner... Hopefully marks tak sempoi..kasi tinggi sikit boleh tak sir? :D

Seawal 9.30 pula...diriku dah lepas 90%. Tunggu lg 10%. Patutnye boleh je abes awal... Tapi SIG kate "awak makan la dulu". Tunggu punye tunggu, ptg baru sir dtg balik... bercinta aku tunggu..tak sabar punye pasal... Papepun...alhamdulillah best sgt... positive je comment dia. Tx a lot Dr.Wan Abdul Rahim.

Pas abes, sume sibuk dok bergambar. Budak2 yang present 2nd day pula datang angkut gula2 dak 1st day... siap kain pun dirembat...aduh la budak2 ni...hampeh sungguh... haha... Korang mengamalkan budaya "jimat" ke hape? Haha... Papepun... kat bwh ni ade skit pasal RAGAM FYP.... sila la...


Semester 5 bermula
Semua sibuk cari supervisor
Dah dapat lega fikir tajuk pula
Dah dapat tajuk nak wat proposal pula
Sampai tergangguk2 kepala dek mengantuk
Hari present proposal sume naik riso...
Kalo proposal tak diterima nak wat semula.

Naik sem baru sume dah mula..
Ye ke dah mula? haha...
Hari demi hari
Minggu demi minggu
Chapter by chapter
Agaknye apa yang dibuat pun ntah ape-ape
Ape2 pun present tetap present
Ada yang menangis (dak ni name Tika..hehe)
Ada yang riso bagai nak rak
Ada yang senyum sokmo aku pun xtau kenapa
Ada yang wat thesis ikut suke
Asal siap sudah dan tunggu apa nak dikata

Ada pula yang kene tukar tajuk (aku la ni)
Ada pula kene tukar objektif (aku la ni)
Ada yang sibuk dengan questionnaires
Ada pula yang tak tido develop system
Ada pula yang tak tido asyik ber'YM'
Buat hilang mengantuk sambil wat keje
Ada pula yang asyik mencari "kak zati"
Ada juga yang asyik mencari "abg isma"
Walau apepun kami sekelas saling membantu
Dari segi report mahupun system
Bukan sebab apa...
Kawan punya pasal
Sayang punya pasal
Lagipun tak elok pentingkan diri
Esok lusa Allah tolong kita pula

Sebelum FYP exibition
Sume berdebar bagai nak rak
Ade yang tensen
Ade yang mengalir airmata kerisauan
Ada yang takde perasaan (ye ke?)

Pada hari FYP exhibition
Semua datang awal sebab semangat
Semua tak sabar nak abeskan "derita"
Semua berkobar-kobar
Sebab semua sedar
Ape2 pun tetap kene redah
Tiada jalan nak patah balik
Semua sedia menanti
Supervisor, examiner & SIG tiba
Bila ketiga-tiga dah lepas
Tak dapat nak gambarkan perasaan lega
Semua tersenyum lebar suka
Habis la sebuah penantian sekian lama
Ape2pun..semoga bertemu pada hari konvokesyen
dan kepada semua
selamat maju jaya

Pada yang bace
kalo terasa...
jangan tarik muka...
saje suke2... :p


Pic 1: With my best friend
Pic 2: The 1st day presenter with Dr.Fariza
Pic 3: My "Family" (Adik, Papa, Mama, Kak Long)


P/S; Sebarang komen sila tinggalkan disini... ;-) Wassalam


categories: , | edit post

3 comments

  1. yeayeay~...ade gmbr aku....ngahahahahaaaa...

    p/s: aku kat melaka~...

     
  2. nizaati Says:
  3. Haha...aku dgr korg ade debate la ape la...eh? :p
    As, dlm gambo tu ko nmpk kurus...mmg ko dah mengecil eh? Bagus2..

     
  4. debate? xde..tu time soft skill je..tu pun kitorg di'divide' kpd 4 group...group aku plg relax skali...xdak debate, xdak presentation besar2an...wakakaka je ade...

     

FOCUS ON ME

FOCUS ON ME
Allahumma habbib ‘abdaka haza ila ‘ibadikal mukminin wahabbib ilal mukminin
“Ya Allah,jadikanlah hambaMU ini dicintai pada hati orang yang beriman,dan jadikanlah mereka menyintai orang yang beriman”

TOPBLOG

Carta Top Blog Muslimah -- Hanan.com.my

Recent Comments

Recent Comments Widget

Followers

Network Blog

Twitter Followers

Kata-Kata Ulama'

Kata Fathi Yakan dalam membincangkan tentang perjalanan dakwah dan jihad:Jalan ini adalah jalan yang takkan sanggup dilalui oleh mereka yang takutkan kesempitan rezeki & masa depan. Jalan yang takkan sanggup dilalui oleh mereka yang mementingkan hawa nafsu. Tidak sanggup dilalui oleh mereka yang semput dada dan tiada kekuatan. Sesungguhnya jalan ini takkan sanggup dilalui dengan tabah & tetap pendirian, kecuali oleh orang mukmin yang sentiasa bergantung pada Allah. Tak mampu dilalui dengan tabah, kecuali oleh jiwa yang sentiasa menggantungkan & mengharapkan sesuatu kepada Allah

NIZA's Schedule

HARI BERLALU

Bulan / Moon

Popular Posts

Step in here

Zikir Terapi Diri