Wedding Planner

Posted by NIZA.Ati on Thursday, May 7, 2009 [ ]

Time: 2.45pagi
Mode: Cari mood nak tido (baru pas basuh baju)
Diriku tak mengantuk... Kopi 0 minum tghari td, Nescafe segelas besar pada awal malam tadi walaupun telah pun makan ubat batuk (cap ibu dan anak).

Assalamu'alaykum wbt,
Ketika orang lain GUMBIRA kerana telah habis peperiksaan (Niza 1paper je final exam) dan hanya menunggu hari FYP's Presentation, Niza dan group Niza masih bersengkang mata menyudahkan project subject Ecommance ni. Eh, baru teringat...ade assignment gak yang perlu dihantar sekali pada hari kami present project Ecomm ni (13 May). Hurm....

Sejak kaki ini melangkah ke UiTM Malaysia ni...sejak dari part 3 lagi hingga ke semseter ini, setiap sem Niza akan terlibat dalam "Wedding Planner". Chewah...terkejut x? Hehe... Sebenarnye terlibat dalam develop system etc.

Ketika part 3, Niza bersama kwn2(dimana geng tetap bersama Niza yang terlibat dalam "Wedding Planner" hingga sekarang adalah Abg Isma a.k.a Papa) membuat Wedding Planner Booking System tuk subject Database dengan menggunakan oracle.

Ketika part4, kami menggunakan system ini jugak untuk subject Information System Engineering dimana kami menyediakan usecase etc tuk "Wedding Planner Booking System"
ni.

Ketika part5, sekali lagi kami menggunakan system ini tuk subject Human Computer Interfaces
dan akhir skali part 6 (kini) kami menggunakan system ini subject Ecommance.

Part 3: Wedding Planner Booking System - Software Oracle
Part 4: Use Cases of Wedding Planner Booking System - Software Rational Rose
Part 5: Static Web site of Wedding Planner Booking System - HTML biasa
Part 6: Wedding Planner Booking System - Software Dreamweaver & menggunakan WampServer

KENAPA Wedding Planner Booking System???

Alkisah, Niza sebenarnye bercita-cita ingin membuka sebuah kedai yang menjual alatan perkahwinan seperti "Sayang You Sdn Bhd", "Bunga Reben Sdn Bhd" etc yang mana kebanyakkan industri ini dimonopoli oleh orang bukan Islam atau lebih tepat bukan orang melayu. Besides, Niza mmg ade interest dalam bidang ni and Niza sendiri penah buat bunga telur dan gift semasa perkahwinan abang Niza.

Tapi, atas beberapa sebab, mungkin Niza xdapat nak teruskan cita2 ini... Mungkin la.. Sebabnya ada perkara lain yang sedang menunggu. Cuma, kita takkan tahu ape yang akan berlaku, mana tahu andai suatu hari nanti Niza berpeluang tuk teruskan impian ini.

Sekarang ni (3.03pagi), Niza dah siapkan 60% keje yang sepatutnye Niza siapkan tuk project Ecomm ni. Alhamdulillah... lagi 40% tu...sikit sangat..tak pe...After FYP's Presentation Niza sudahkan.. Kul2ptg ni jumpe my group members tuk bincang andai ada sesape antara kami ade prob dlm menyiapkan keje masing2... Then, Niza akan tumpu semula pada system tuk thesis ku... Ade bbrp perkara kecil yang perlu dihandle sebelum hari presentation Isnin nanti. All da best tuk semua Final Year Student. Kita akan menamatkan pengajian kita dalam Ijazah Sarjana Muda (Kepujian) tapi kita tak pernah tamat pembelajaran kehidupan.

Adios~
Selamat Malam semua.
Wassalam

categories: | edit post

2 comments

  1. nadeeya Says:
  2. owh..bagusla cmnie..dah leh jadi wedding planner akak nnt..leh tak niza??

     
  3. nizaati Says:
  4. hehehe...bole2...haha... ;-)

     

FOCUS ON ME

FOCUS ON ME
Allahumma habbib ‘abdaka haza ila ‘ibadikal mukminin wahabbib ilal mukminin
“Ya Allah,jadikanlah hambaMU ini dicintai pada hati orang yang beriman,dan jadikanlah mereka menyintai orang yang beriman”

TOPBLOG

Carta Top Blog Muslimah -- Hanan.com.my

Recent Comments

Recent Comments Widget

Followers

Network Blog

Twitter Followers

Kata-Kata Ulama'

Kata Fathi Yakan dalam membincangkan tentang perjalanan dakwah dan jihad:Jalan ini adalah jalan yang takkan sanggup dilalui oleh mereka yang takutkan kesempitan rezeki & masa depan. Jalan yang takkan sanggup dilalui oleh mereka yang mementingkan hawa nafsu. Tidak sanggup dilalui oleh mereka yang semput dada dan tiada kekuatan. Sesungguhnya jalan ini takkan sanggup dilalui dengan tabah & tetap pendirian, kecuali oleh orang mukmin yang sentiasa bergantung pada Allah. Tak mampu dilalui dengan tabah, kecuali oleh jiwa yang sentiasa menggantungkan & mengharapkan sesuatu kepada Allah

NIZA's Schedule

HARI BERLALU

Bulan / Moon

Popular Posts

Step in here

Zikir Terapi Diri