Seharian di Genting Highland

Posted by NIZA.Ati on Friday, July 3, 2009 [ ]

Assalamu'alaykum wbt,
entry ini terus melompat kepada "Seharian di Genting Highland" dimana sepatutnya Niza post pasal Program Pertauliahan Profesional yang telah Niza ikuti selama lebih kurang 4-5minggu itu. Tapi takpe la kot...

Al-kisah...setelah abes 3P and a day after Niza amik re-exam tu 1 paper microsoft tu, Niza, Nadia (kwn dr sarawak) and Adilla which both of my frenz adalah yang sama-sama blaja di UiTM Sarawak(Jun 2004 - Dec 2006) telah pun menghabiskan masa siang kami di Genting Highland. Demi memenuhi permintaan Nadia sebelum die balik semula ke Sarawak. Niza re-xm 22 Jun, pegi genting 23 jun dan Nadia balik ke Sarawak pada 24 Jun.

Last skali Niza pegi genting adalah sebelum Niza masuk diploma Jun 2006 dan kali ni Niza pegi genting setelah menghabiskan degree...wa...5tahun... Genting tu kalo pegi berkali-kali pun ttp mcm tu gak.



Seawal 8pagi kami bertolak dengan menaiki bas di KL Sentral. Niza telah beli tiket setiap seorang RM42 dimana harga ini include bas pegi balik, skyway pegi balik dan permainan dalam-luar di Genting. Kami tiba dalam jam 9.30pg di skyway station dan masuk ke taman tema genting around 10.30pg.

Antara yang sempat we all main adalah sky shot, boating, flying jumbo (dila kate..nak warm-up dulu...so kene naik ni..haha...),Antique Car, Dinosour Land, Spinner, Double Deck Carouse, Ferris Wheel, Reindeer Cruiser dan Mini Train... Tu je la seingat aku. Takde la banyak sangat we all naik pun... Niza ajak depa naik Roller Coster (corkscrew) dan Flying Coaster tapi depa xnak..huhu... Yang trill2 depa tak nak..nak naik Sky Shot pun pk berkali-kali... Buat Dila, aku tetap suke gambar ******* tu...hahaha...rugi2 xcukup duit....


Selain tu we all de gak tangkap gambo dgn burung (kecuali Dila..sbb die takut.. =P ) Tapi de cite hampeh ckit... Niza pegang 2ekor burung kecik yang sangat nakal..yang sekor tu..asyik dok tarik2 baju Niza...pastu datang kat pipi..die dok telek lak tudung Niza...yang sekor lagi tu...xleh dok diam..berjalan je.. Bile shot ke brp ntah, Niza tukar burung dgn Nadia, Niza pegang yang besar... elok je brother tu letak atas kepala Niza...dengan senang hatinye... Burung tu pun "membaja" hampagas sungguh... Tapi xpe...tetap maintain tangkap gambo tau..haha... Alhamdulillah Niza mmg ade bw tisu wangi, so Nadia and Dila la yang tolong bersihkan...xbyk pun...just air2 je dorg kate... Sebelum pegi ke tempat lain... Niza tonyoh2 dulu kepale burung yang berak tu....haha..padan muka.. =P (amaran: jgn menganiya binatang..tonyoh manja tak pe ;-) )


Kemudian we all main la mainan2 kat luar tu. Niza ade pegang seekor ular sawa... Sejuk jek..hehe.. Tp xtgkp gambo la..brother tu x bagi melainkan dia yang tangkap and we all kene byr. Around kul2 we all gi indoor lak tuk lunch, solat and main permainan kat dalam. Elok je we all masuk, terus hujan... ;-)

Ape2pun... Niza enjoy jugak la wlp sedey xdapat naik yg extreme punye games... Niza pun suke naik yang Sungai Rejang tu...tp xdpt gak... =(

Papepun, yang penting...tertunai la hajat Nadia. Around kul5 we all pun turun ke skyway. Tau x..we all tertinggal bus wlp we all lambat 7minit je...(sape suruh lambat). Hurm..bus pagi tu bertolak lambat dr jadual sebenar, jadi kami pk lewat skit xde menjejas pun..tp kami telah ditinggal..so? We all tunggu next bus dgn harapan ade sit kosong... Alhamdulillah rezeki kami ;-)

Around kul8malam..dah selamat sampy di rumahku. Kami berpisah dgn Dilla di KL Sentral. Keesokkan paginye, seawal 5.45pg Niza and mak Niza hntr Nadia ke KL Sentral tuk check-in balik ke Sibu, Sarawak... Jadi, kami berpisah disitu.

~The End~
Wassalam

categories: , | edit post

0 comments

FOCUS ON ME

FOCUS ON ME
Allahumma habbib ‘abdaka haza ila ‘ibadikal mukminin wahabbib ilal mukminin
“Ya Allah,jadikanlah hambaMU ini dicintai pada hati orang yang beriman,dan jadikanlah mereka menyintai orang yang beriman”

TOPBLOG

Carta Top Blog Muslimah -- Hanan.com.my

Recent Comments

Recent Comments Widget

Followers

Network Blog

Twitter Followers

Kata-Kata Ulama'

Kata Fathi Yakan dalam membincangkan tentang perjalanan dakwah dan jihad:Jalan ini adalah jalan yang takkan sanggup dilalui oleh mereka yang takutkan kesempitan rezeki & masa depan. Jalan yang takkan sanggup dilalui oleh mereka yang mementingkan hawa nafsu. Tidak sanggup dilalui oleh mereka yang semput dada dan tiada kekuatan. Sesungguhnya jalan ini takkan sanggup dilalui dengan tabah & tetap pendirian, kecuali oleh orang mukmin yang sentiasa bergantung pada Allah. Tak mampu dilalui dengan tabah, kecuali oleh jiwa yang sentiasa menggantungkan & mengharapkan sesuatu kepada Allah

NIZA's Schedule

HARI BERLALU

Bulan / Moon

Popular Posts

Step in here

Zikir Terapi Diri