Lesen L, Holiday di PD, Driving Class dan Interview Session

Posted by NIZA.Ati on Thursday, August 6, 2009 [ ]

Assalamu'alaykum wbt,
huhu..dah berabuk dah blog Niza wlp hari2 Niza bukak tp xde post ape2pun... Ntah kenapa ttb rase MALAS laks...huhu...

Ok start cite. Alhamdulillah..Niza dah dapat pun lesen L and now Niza tgh blaja drive tuk dapatkan lesen P. Alhamdulillah, so far my 1st drive (actually its not my 2nd drive tuk kete manual and 3rd drive tuk kete) not bad huh... Cume tuk 1st class drive ritu Niza banyak terlebih pusing stering kete..haha... yg len no prob...tukar2 gear sume ok.

Ok, tu cite psl blaja kete, now nak cite pasal holiday with my SMF buddies.

Sebaik shj Niza balik dr Sarawak (Niza pegi sarawak 23-27), minggu berikutnye Niza ke Port Dickson dgn Puan Aidawaty (penasihat SMF/DnA Society) dan kwn2 yang same batch(07/08) dgn Niza time SMF dulu. Most of them mmg kwn2 yg slalu bersama2 dalam organise program dan antara mereka adalah Noraini Ngadimin, Kak aty, Aini Suria, Fara, Acap, Abg Asward, Abg Amar, Fairuz, Best, Najir, Puan Aida, Suami puan Aida, Diya dan Umar (anak2 puan Aida).

Kami bertolak dari Shah Alam around jam 11pagi dan berhenti di pantai PD tuk berBBQ. sangat mendamaikan apabila angin bertiup dengan tinggi sikit dr sepoi2 bahasa..hehe...


Then, after kemas2, kami terus check-in di Palm Spring Resort, same tempat gak dgn Niza dtg dgn kwn2 kelas Niza awal thn aritu. =) Puan menempah 5bilik dimana 1 bilik tuk family puan, 2bilik prpn (join room) dan 2bilik lelaki (join room). Thanx puan.


Ptg tu, yang lain sume pegi swimming, tapi Niza and Aini pula memilih tuk berada di bilik. Aini tidak sihat, Niza pula as usual melayan internet (diriku sentiasa membawa lappy dan broadband ku..hehe..).

Malam tu, kami kuar makan malam...menu yang best...Kami mkn beramai2...nasi putih, tomyam putih, sayur, telur dadar...(lagi? Niza lupe dah..haha..)


Balik dari tu, kami berpecah 3haluan, Ferrari Merah balik semula ke resort, Evo Putih amik suami puan Aida di airport, dan Volvo Hitam lagi ke seremban tuk amik kak Aty di terminal bas. Porsche Biru mmg tersadai je kat resort tu sepanjang 3hari tu =P


Pagi Sabtu, puan beli roti canai tuk breakfast pagi kami, dan comfirm2 la slalunye mmg bilik perempuan akan jd port tuk mkn sbb kamilah akan menghidangkan makanan dan membuat air... After breakfast, semua ke pool... Mandi2...Main bola tampar...dengarnye kumpulan yang ade suami puan aida menang... Niza xtgk sgt pun sbb time dorg main tu Niza jage anak2 puan Aida mandi. Pandai Diya and Umar berenang...wlp tempat tu 2kali ganda tinggi dr tinggi dorg... kire dlm la tuk dorgkan.. =)



Tghari tu, kami lunch di satu kedai ni yang bersebelahan laut...terasa mcm kat kampung nelayan la plak..ahaks... Best tau..mkn ikan kerapu 2 KG ;-) Hadoi..yg hampeh tu..leh lak lawan2 makan antara Acap, Best & Fairuz... Acap2...perut ape mu ni Acap..byk sungguh mkn... Tp bagus gak..tak membazir makanan2 tu..dorg yang MELICINKAN PINGGAN...bagus2...tapi air segelas je dorg minum...haha...


Balik dr lunch, kami yg naik kete Ferrari merah dimana kesemuanya adalah perempuan (sbb kak aty dah ade lesen, jd die bawa..hehe) singgah di teluk kemang tuk berjalan2 dan singgah beli DURIAN & Buah MATA PUSAK (buah mate kucing la.. =D)

After we all sampy je di resort, dorg sume dah turun nak naik ATV (Niza lupe name penuh bende alah ni..ade suami puan Aida btau...huhu). Sementara tunggu, kami tgk org main go-kart...ada puan Aida suruh kami yang perempuan naik sbb yang laki naik ATV, tp kami yg prpn xnak..haha...melainkan dah xde org kat tempat tgu giliran go-kart tu.



Nak jadi cite, yang laki ni p la naik ATV tu ha... skali Aini ckp kat Niza "Jom naik go-kart" Ha..lebih kurang mcm tu la ayat die...terus puan Aida g tempah...dgn penuh confident tau puan tempah...hehe... 2 yg pair (Puan Aida bawa Diya dan Abg Asward bw Umara) dan 5 single dimana kami yang ayu2 ni la yang akan naik...

Haha...ni la 1st time Niza naik Go-Kart tau...nak tau ape rasenye???? Sssssaaaaannnnngggggaaaattttt BEST tau.. hehe... Redah jerk... Tau x, dgn dak2 SMF ni, ade pkr2 yg Niza tak terfikir akan buat pun Niza buat...cnthnye mcm snorkeling di Pangkor aritu, berkayak... Ni go-kart ni mmg ade terpikir nak main kat Genting, tp xmain2 gak sampy la di PD aritu...

Abes main tu, kami dok tepi jalan...tepi kete ferrari..tau x kami wat ape??? Haha..kami makan DURIAN...sedap...wlp ade 3biji je kongsi ramai2..tetap best. Puan Aida pulak, ngupenye g beli lagi durian, yg kami ni dah naik dulu sbb lame tgu puan.

After solat jamak Mgrb dan Isya', kami kuar mkn malam..time tu dah around kul9 kot... Kami ni makan ala carte' jerk... Sedap lor kat kedai tu... kesian abg asward..makan 3sudu je nasi goreng kampung die tu sbb pedas... Mmg pedas tp sangat sedap nasi tu...


After dinner, kami berhenti di teluk kemang, buat ape benti teluk kemang mlm2 ni??? Ha..kami makan DURIAN lagi..ade 10biji puan beli... Tp yg byk mkn durian adalah Niza, Acap, Abg Amar, Fairuz, Aini Suria, Najir dan puan Aida... yang lain makan seulas-2 je..mungkin sbb dah mkn ptg tu... Tp kami yg agak HANTU DURIAN ni on jer... Tp xabes gak la...2biji xabes...dan dihabiskan pd keesokkan harinya oleh Fara...


Keesokkan paginya, kami bersarapan roti canai lg tau...bayangkan Niza yg mmg xsuke roti canai leh mkn 2keping pg tu...haha..lapar lak pg tu...no choice...lgpun sedap gak roti canai die...

Jam 12 tghari..kami pun check-out, Evo Putih dengar katanye ke Selayang...ye ke Puan? Haha..lupe lak. Porsche Biru menghala ke Melaka...sbb Acap kene hadir kenduri kawin and kak aty pulak amik bas balik Johor di Melaka. Ferrari Merah & Volvo Hitam balik ke Shah Alam. Kami sempat singgah di pantai yang berhampiran Bayu Beach Resort tuk bergambar =)


Around jam 2ptg kami sampy di Shah Alam dan makan tghari di food court sek 7. Then, Najir terus hantar yang mane dok kolej dan hantar Niza ke Komuter Padang Jawa. Sesampai di KL Sentral, Niza ambil teksi dan pulang ke rumah.

Percutian yang SANGAT BEST.....simple jerk...wlp bercuti..sempat gak berbincang bbrp perkara... =)

Kesan drpd g PD: Muka bertambah gelap, begitu juga pergelangan tgn hingga ke jari2... balik dr sarawak aritu dah gelap sikit..g PD bertambah la gelapnye... ;-)

Tu pasal g PD, arini lak, Niza g interview di subang jaya...interview di company yg agak menempah nama la jugak..interview tuk post Software Engineer. Alhamdulillah, ok je interview td...tp mcm borak2 jerk..haha... Niza pegi tanpa perasaan...xtau la knp xde perasaan nervous tu eh...papepun alhamdulillah... Niza balik dgn hati yang senang..xtau sbb ape.. papepun, kalo ade rezeki adelah, kalo xde, mungkin di tempat lain.

Ok, tu je cite psl Niza...adios...

Wassalam

categories: , | edit post

0 comments

FOCUS ON ME

FOCUS ON ME
Allahumma habbib ‘abdaka haza ila ‘ibadikal mukminin wahabbib ilal mukminin
“Ya Allah,jadikanlah hambaMU ini dicintai pada hati orang yang beriman,dan jadikanlah mereka menyintai orang yang beriman”

TOPBLOG

Carta Top Blog Muslimah -- Hanan.com.my

Recent Comments

Recent Comments Widget

Followers

Network Blog

Twitter Followers

Kata-Kata Ulama'

Kata Fathi Yakan dalam membincangkan tentang perjalanan dakwah dan jihad:Jalan ini adalah jalan yang takkan sanggup dilalui oleh mereka yang takutkan kesempitan rezeki & masa depan. Jalan yang takkan sanggup dilalui oleh mereka yang mementingkan hawa nafsu. Tidak sanggup dilalui oleh mereka yang semput dada dan tiada kekuatan. Sesungguhnya jalan ini takkan sanggup dilalui dengan tabah & tetap pendirian, kecuali oleh orang mukmin yang sentiasa bergantung pada Allah. Tak mampu dilalui dengan tabah, kecuali oleh jiwa yang sentiasa menggantungkan & mengharapkan sesuatu kepada Allah

NIZA's Schedule

HARI BERLALU

Bulan / Moon

Popular Posts

Step in here

Zikir Terapi Diri