News On Me & Salam Ramadhan

Posted by NIZA.Ati on Friday, August 21, 2009 [ ]

Assalamu'alaykum wbt,
dah lama sangat niza x post new entry kan. Yup, lately ni really bz with my life...bukan nak kate sebelum ni tak pernah busy, tp lately ni terlalu banyak sangat yang nak diuruskan tentang diri sendiri tuk masa depan. Sebelum ni just blaja dan busy menguruskan tuk orang lain.

So, where should i start? Ok, first of all, niza nak ucapkan Ahlan Wasahlan Ya Ramadhan, alhamdulillah dan bersyukur kerana kita masih lagi diberi nikmat Allah bernafas di muka bumi ini tuk terus beribadah dalam kehidupan seharian kita demi mencari redha Illahi dan bekalan ke akhirat kelak. Alhamdulillah kerana masih berpeluang bertemu bulan Ramadhan yang penuh barakah ini. Semoga kita sama-sama mempertingkatkan amalan ibadah kita. Huhu...Niza xde card nak upload kat sini, sorry, masih tidak punya masa tuk buat card. InsyaAllah malam ni after terawikh leh la buat card and tambah dalam entry ni.

Next, alhamdulillah, pada hari sabtu minggu lepas Niza telah pun mengambil pre-test (QTI test) sblm dilepaskan pergi tuk test JPJ hari kamis depan (27 Ogos 2009). Heh, tak sabar nak dapat lesen...penat la tunggu lame-lame. Then, i can use my mom's car..hehe... Mak slalu ckp sakit kaki, so she always use serana...so leh la i cilok waja =P Heh, mcm la my mom nak bagi...

Huhu... I need to wait a year after my salary increase... Doa-doa biar naik banyak ckit bulan 2 nanti...pastu naik lagi banyak when its turn to anniversary..hehe.. Amin. So that, i can buy my own car and start to do loan nak beli rumah kat shah alam. Huhu,...
"Kerja adalah ibadah"
Ok, next is about my career. Niza start kje 17 Ogos 2009 ritu at one of local company in my industry (Information Technology). Xpernah terfikir pun nak apply for this post because of the title..haha... Ok, now i am system engineer. Name cam gempax je kan...tp biase jerk pun... Before this niza fikir akan jadi websites developer ke dan seangkatan dgnnya. But now, lain lak...besides juga dikenali sebagai siebel developer. Hurm..currently really busy (busy ker) kat client site till end of this year. Then balik HQ..n wait for another project plak.

"Wahai orang yang beriman! Bersabarlah kamu (menghadapi segala kesukaran dalam mengerjakan perkara-perkara yang berkebajikan), dan kuatkanlah kesabaran kamu (lebih daripada kesabaran musuh, di medan perjuangan), dan bersedialah (dengan kekuatan pertahanan di daerah-daerah sempadan) serta bertakwalah kamu kepada Allah, supaya kamu berjaya (mencapai kemenangan)." Ali-Imran: 200

So far, Niza suka environment di my HQ and my client site...but of coz...xde pkr yg sempurna kan... Wutever it is, just be myself and be responsible, and effective worker. And perkara yang perlu kita sentiasa ingat, jangan tinggal solat, barulah pekerjaan kita itu dianggap satu ibadah. Hurm...Niza dapat lihat ummat Islam kini lebih mengutamakan kerja daripada solat.

Bekerja hingga meninggalkan solat, sedangkan kerja itu adalah adalah tanggungjawab yang diamanahkan Allah dimana ganjarannya adalah rezeki yang Allah berikan...tapi kita tidak tunduk padaNya, maka tidak berkat la apa yang didapatinya. Semoga kita semua diberikan hidayah dan dikuatkan iman. InsyaAllah. Amin.


6 comments

  1. Nurul Says:
  2. asal lawa sgt site office ko?tu kt tm ke?annexe..aku tgk kt rebung tu x selawa mcm dlm gmbr ni je..anyway..Selamat Menyambut Ramadhan Al Mubarak

     
  3. nizaati Says:
  4. Lawa ke? Biase la...kaler pun cun sey...hehe... Rebung tu mmg mcm sayur rebung kot..haha... Selamat Meningkatkan Ibadah jugak buat ko ;-)

     
  5. Dj Epoi Says:
  6. Bos!!!

    Selamat Berpuasa dari kami sekeluarga Bossssss!!!

    Dj Epoi Family

     
  7. nizaati Says:
  8. heh, selamat berpuasa jugak buat kalian... mari berebut2 kumpul pahala di bulan yg penuh barakah ni ;-)

     
  9. armybrat5311 Says:
  10. selamat berpuasa

    tahniah sebab akak dpt kerja.terus maju kaya kak.

     
  11. nizaati Says:
  12. tx azizul =)

     

FOCUS ON ME

FOCUS ON ME
Allahumma habbib ‘abdaka haza ila ‘ibadikal mukminin wahabbib ilal mukminin
“Ya Allah,jadikanlah hambaMU ini dicintai pada hati orang yang beriman,dan jadikanlah mereka menyintai orang yang beriman”

TOPBLOG

Carta Top Blog Muslimah -- Hanan.com.my

Recent Comments

Recent Comments Widget

Followers

Network Blog

Twitter Followers

Kata-Kata Ulama'

Kata Fathi Yakan dalam membincangkan tentang perjalanan dakwah dan jihad:Jalan ini adalah jalan yang takkan sanggup dilalui oleh mereka yang takutkan kesempitan rezeki & masa depan. Jalan yang takkan sanggup dilalui oleh mereka yang mementingkan hawa nafsu. Tidak sanggup dilalui oleh mereka yang semput dada dan tiada kekuatan. Sesungguhnya jalan ini takkan sanggup dilalui dengan tabah & tetap pendirian, kecuali oleh orang mukmin yang sentiasa bergantung pada Allah. Tak mampu dilalui dengan tabah, kecuali oleh jiwa yang sentiasa menggantungkan & mengharapkan sesuatu kepada Allah

NIZA's Schedule

HARI BERLALU

Bulan / Moon

Popular Posts

Step in here

Zikir Terapi Diri