Dinner MPG yang terakhir. Majlis Pra-Graduan Sesi Oktober 2009

Posted by NIZA.Ati on Monday, October 19, 2009 [ ]

Assalamu'alaykum wbt,
Pada 16 Oktober 2009. Telah diadakan Majlis Pra-Graduan bagi sesi Julai-November 2009 dan kami Mantan atau Alumni Sekretariat Mahasiswa Fakulti telah dijemput bagi menghadiri majlis. Terima kasih atas jemputan timbalan pengarah program iaitu Noraini dan Pengarah Kerol.


Pagi-pagi lagi Niza telah mengenakan baju tuk ke dinner memandangkan Niza tidak akan pulang ke rumah semula. Pada jam 5.45 petang, Niza telah menumpang Acap CS220 tuk ke Shah Alam dari office kami di Annex,TM.

Kira-kira jam 6.45ptg Niza tiba dirumah kawan Niza. Sesudah menunaikan solat maghrib, Acap Alumni SMF pula mengambil Niza dan kami terus ke Hotel COncorde.

Kehadiran kami agak memberi kejutan pada juniors dan lecturers serta Tim.Dekan dan Dekan yang datang..chewah... ye la..balik2 muka kami je g dinner..haha... dan 4 kali dinner di Concorde, 1 lunch di Concorde dan 1 foodtaste di Concorde.

Dulu kami datang sebab kami yang organise, last sem pula diriku pengarah dan juga yang disambut... Sem ni diriku datang sebagai alumni SMF dan FSKM. ;-) Antara Alumni SMF/ DnA Society yang turut hadir adalah Fahmi, Dean, Acap K, Abg Acap Y, Abg Asward, dan Kak Aty. Selain tu yang memang sambut MPG sem ni adalah Najir, Aini, Fairuz, Best, Fara dan Aff. Ni yang pernah berada dalam batch ku.

Ok, tema tuk MPG sem ni adalah Black Rose. Kami sebenarnya telah salah faham, kami fikirkan rose hitam...ngupanya Black-Rose. Means warna hitam merah la~. Papepun..alhamdulillah kami tetap memenuhi tema. 6 budak hitam (lelaki) dan 4 jelitawan merah (yg perempuan, kak aty kire tudung la =P).

Makanan malam tu memang best...Niza suke...tp mcm xlarat makan... Bile balik nyesal plak...haha... Tp sebab ape tau, time tu jumpe kwn2 Alumni SMF, tu yg makanan depan mate pun macam tak berapa nak makan...happy la katekan... Bila dah balik tetiba nyesal laks...haha... Tapi yang tak lepas dari makan semua makanan adalah Dean... Sampy sos la, lauk la masuk dalam tea. huh~ =P

(Click to enlarge)


Kehadiran malam tu xramai...dengar kate 200++ jerk... Niza pun pelik...apakah yang berlaku? Kenapa sikit sangat? Sebelum ni paling sikit pun dalam 450 pasti ade, sem lepas time Niza jadi pengarah student + lecturer yang hadir menjangkau 540-560. Hurm... Then, Queen and King of the night xde lor..huhu.. knp takde? Duit dpt byk, student ramai xde, knp hadiah pun sikit? Hurm... Bayaran pun naik sem ni..RM35 kpd student...knp? Peruntukan dari fac xbyk ker? Tak mungkin. Apa2pun...maybe they have some reason... Agak terkejut gak kami alumni bayar sama juga...hee~ Tx Kerol. Pada, akak budget lebih sbnrnye... diriku sendiri yang pernah terlibat dalam hal2 ni... Niza membuat kerja dan organise event tuk student rasa happy bersama rakan-rakan kelas meraikan mereka sebagai pelajar tahun akhir. Orang gembira, i pun happy gaks. =) Its enough for me. Ok, tutup cite pasal tu.

Montage Abg Acap tuk Puan Aida sangat menyentuh hati. Niza ulang montage tu berkali-kali. =) Sangat meninggalkan kesan dihati. Rindu zaman-zaman kite berjuang bersama... Pada Niza, batch kita terlalu istimewa, masing-masing punya kelebihan sendiri dan sangat membanggakan. Tahniah buat semua termasuk la batch 06/07 dan 08/09. Tahniah kerana kita sama-sama telah berjaya membuat amal kepada fakulti.

Tahniah juga buat semua yang menerima anugerah akademik dan anugerah khas pada malam itu. Hurm... MPG sem ni banyak pembaharuan.

Anugerah Semester ini
1. Anugerah Pelajar Cemerlang Program (CS110 - CS233)
2. Akademik Diploma dan Dengree
2. Anugerah Khas Sekretariat- Kepimpinan, Sukan, Kokurikulum (ada lagi kot)


Apa2pun, Niza pasti semua ni telah dipersetujui oleh Puan Aida sendiri. Puan Aida lebih tahu... ;-) InsyaAllah. Apa2pun... Niza happy sebab dapat hadir ke MPG kali ni... MPG terakhir Niza bersama rakan SMF memandangkan sem ni sudah abes la semua kwn2 batch Niza dalam SMF. Semua dah abes degree pasni. Then, sem ni adalah sem terakhir Puan Aida menjadi penasihat kepada Sekretariat Mahasiswa Fakulti (SMF). Terharu diatas support yang sentiasa diberikan oleh beliau. Ok, dibawah ini adalah montage yang Abang Acap buat tentang Puan Aida.

video


Sebenarnya, Puan Aida tak tahu pun ada diselitkan Anugerah buat dirinya yang dirancang oleh SMF. Malah tentang montage juga beliau tidak tahu. Selain itu, SMF 08/09 telah mengumpul duit dan menempah kek di Secret Recipe, jadi selepas abes function kami menyambut Puan Aida dengan kek pula. Sangat sedap kek tu.. Sape g tempah erk????

Ok, malam tu...pas beramah mesra dengan semua SMF yang ada di dalam Room IV tue... Niza, Acap K, Aini & Izan mengundurkan diri kira2 jam12.45 pagi memandangkan Izan ada hal. Aini pula terpaksa tidak join postmorterm kerana Niza perlu ambil baju Niza dibliknya di kolej Delima sebelum Acap K hantar pulang ke rumah kawan Niza di sek 2. Maka, berakhirla dinner kami pada malam tu. Tx to all~

Dear SMF, sepanjang kita organise event (batch 07/08), bila ada yang kita silap kita tak pernah tegur secara direct wlp org itu tiada dalam meeting, sebaiknya kita tegur secara personal. Malah hal MPG last sem, walaupun ada yang Niza tak puas hati, Niza tak pula menyalahkan mana-mana pihak malah Niza sendiri yang backing kerja korunk... Meskipun ada yang menghampakan Niza pada malam MPG berlangsung. Begitu juga dengan korang. Korang memang Pemimpin yang bagus. Bijak mengatur mana yang perlu dan tidak. Terima Kasih sepanjang kita bekerjasama.

Wutever it is, dear SMF 06/07, 07/08 and 08/09... Andai punya kekusutan yang bersarang dihati, leraikanlah. Bersatulah kita sebagai Alumni DnA Society tidak kira anda abes sbg SMPP atau SMF yang pasti kite tetap sama. Begitu juga dengan MPP fac iaitu Abg Mizi, Fairuz, Abg Apiz, Kak Kuyah, Nas dan Azam. Niza sayang korang macam abg2, kakak2, dan adik2 Niza sendiri. Selamat datang ke dunia Alumni DnA Society.

Wassalam
Klik ke Portal Alumni DnA Society

0 comments

FOCUS ON ME

FOCUS ON ME
Allahumma habbib ‘abdaka haza ila ‘ibadikal mukminin wahabbib ilal mukminin
“Ya Allah,jadikanlah hambaMU ini dicintai pada hati orang yang beriman,dan jadikanlah mereka menyintai orang yang beriman”

TOPBLOG

Carta Top Blog Muslimah -- Hanan.com.my

Recent Comments

Recent Comments Widget

Followers

Network Blog

Twitter Followers

Kata-Kata Ulama'

Kata Fathi Yakan dalam membincangkan tentang perjalanan dakwah dan jihad:Jalan ini adalah jalan yang takkan sanggup dilalui oleh mereka yang takutkan kesempitan rezeki & masa depan. Jalan yang takkan sanggup dilalui oleh mereka yang mementingkan hawa nafsu. Tidak sanggup dilalui oleh mereka yang semput dada dan tiada kekuatan. Sesungguhnya jalan ini takkan sanggup dilalui dengan tabah & tetap pendirian, kecuali oleh orang mukmin yang sentiasa bergantung pada Allah. Tak mampu dilalui dengan tabah, kecuali oleh jiwa yang sentiasa menggantungkan & mengharapkan sesuatu kepada Allah

NIZA's Schedule

HARI BERLALU

Bulan / Moon

Popular Posts

Step in here

Zikir Terapi Diri