They're Just Kids, But They Do Concerns

Posted by NIZA.Ati on Friday, November 20, 2009 [ ]

Assalmu'alaykum wbt,
Sometimes, i wonder why an adult is less care/concern rather than a children... Heh, nothing to turning to~ just a little bit wonder. But of coz, not all. But i do admit it~ Coz im an adult.

Kadang-kadang bila teringatkan mereka membuatkan Niza tersenyum sendirian. They're just kids~ Siapa mereka yang Niza maksudkan? Hee~ Mereka adalah pelajar KAFA As-Sobirin yang dijalankan di rumah Niza sendiri.

Ketika Niza pulang dari kerja, they keep asking me maybe boleh dikatakan everyday "Kakak, keje macamane hari ni, ok?" dan tiba-tiba Niza tersenyum apabila ditanya begitu, kerana soalannya sebijik sama dengan soalan seseorang yang Niza sayang tanya pada Niza ketika awal Niza bekerja. Bezanya soalan tu dulu ditanya oleh orang dewasa tapi ini budak kecil yang baru darjah 2 tanya pada Niza.

Antara mereka yang telah tiba pada waktu tengahari setelah pulang dari sek kebangsaan...dan sedang menjamu makan tengahari


Last month, bila Niza tidak ke ofis kerana mengalami keracunan makanan, setelah pulang dari klinik, one of them cakap. "Kakak, kakak tak pergi kerja sebab kakak sakit. Kakak pergi hospital. Kakak sakit ape? Tu kakak bawa ubat" katanya tersekat-sekat mungkin kerana mengatur ayat. Hee~ Niza melemparkan senyuman.

..dan mereka pandai juga memuji orang dan menarik perhatian kita pada mereka... "Kakak, kakak nak pergi mana lawa-lawa ni?", "Kakak pakai make-up~", "kakak, beg kakak lawa la (refer pada beg lappy ku yang berwarna merah, hitam putih)" . Ramai pula yang berkenankan beg Niza tu...muahaha~

Semalam, Niza main kad UNO dgn one of them...yang bernama Iman, katanya "Ala, kakak tak reti main" , Niza jawab "Akak reti main la. Jom kita lawan". So Niza pun main la kad UNO tu dgn Iman, sambil diperhatikan oleh Nabila, Sarah dan Anis yang masih belum pulang. Keputusannya...Niza menang...muahahaha~ Cheh, lawan dgn budak kecik pun... hee~ But i do enjoy playing with them....

Itulah mereka...comey...nakal...petah...merunsingkan... They're kids~



categories: , | edit post

4 comments

  1. rinozeen Says:
  2. ala....saya pn comel gak, jom maen uno!! kakaka

     
  3. nizaati Says:
  4. huh, dah tua bangka dah rinozeen ni..ade hati =P

     
  5. inferno_east Says:
  6. Akak...Akak dah baca doa?
    Ke akak tngu esk...?

     
  7. nizaati Says:
  8. inferno_east: sekeh kang abg faiz ni...adik dah bace doa dah =P

     

FOCUS ON ME

FOCUS ON ME
Allahumma habbib ‘abdaka haza ila ‘ibadikal mukminin wahabbib ilal mukminin
“Ya Allah,jadikanlah hambaMU ini dicintai pada hati orang yang beriman,dan jadikanlah mereka menyintai orang yang beriman”

TOPBLOG

Carta Top Blog Muslimah -- Hanan.com.my

Recent Comments

Recent Comments Widget

Followers

Network Blog

Twitter Followers

Kata-Kata Ulama'

Kata Fathi Yakan dalam membincangkan tentang perjalanan dakwah dan jihad:Jalan ini adalah jalan yang takkan sanggup dilalui oleh mereka yang takutkan kesempitan rezeki & masa depan. Jalan yang takkan sanggup dilalui oleh mereka yang mementingkan hawa nafsu. Tidak sanggup dilalui oleh mereka yang semput dada dan tiada kekuatan. Sesungguhnya jalan ini takkan sanggup dilalui dengan tabah & tetap pendirian, kecuali oleh orang mukmin yang sentiasa bergantung pada Allah. Tak mampu dilalui dengan tabah, kecuali oleh jiwa yang sentiasa menggantungkan & mengharapkan sesuatu kepada Allah

NIZA's Schedule

HARI BERLALU

Bulan / Moon

Popular Posts

Step in here

Zikir Terapi Diri