Meeting Alumni FSKM, UiTM

Posted by NIZA.Ati on Saturday, January 30, 2010 [ ]

Assalamu'alaykum wbt,
Lama rasanya Niza tak menulis di sini... Bukan kerana sibuk, tapi mungkin sebahagian masa dihabiskan bersama si comel... siapakah si comel? Lain kali Niza ceritakan... (insyaAllah kalau rajin nak menulis).

Okai..alkisah... setiap minggu pasti ada sahaja aktiviti Niza, jika tak menjadi keperluan, Niza lebih selesa berada di rumah.

Minggu kedua bulan Januari ni Niza telah keluar bersama keluarga tuk menyambut hari lahir Niza dan juga ke wedding kakak kepada kawan Niza. Minggu keempat pula Niza telah pun menghadiri meeting di FSKM, UiTM Malaysia.

Click To Enlarge

Awal pagi telah mula bersiap, diriku memandu Serena kepunyaan mak ku lalu mengambil Abg Acap (Acap Y) di KL Setral dan terus ke UiTM Malaysia.

Meeting ini telah dihadiri oleh Alumni DnA Society / Sekretariat Mahasiswa Fakulti Sains Komputer dan Matematik UiTM Malaysia. Tidak ramai yang hadir, hanya beberapa orang sahaja dipanggil tuk menghadiri meeting ini. Mereka yang hadir pada meeting itu adalah seperti berikut:

SMF 06/07: Aznita
SMF 07/08: Niza, Abg Acap, Acap K, Kak Aty, Izan & Dean
SMF 08/09: Hakim, Krol, Shak, Kak Ini, Aina, Samat, Hisyam, Pak DIn & beberapa orang yang Niza tak tahu nama mereka. Turut hadir adalah bekas penasihat SMF iaitu Puan Aida Wati.

Tujuan meeting ini diadakan adalah bagi membincangkan tentang pertubuhan Alumni DnA Society secara sah. Setelah berbincang, kami sepakat tuk menamakan persatuan kami ini sebagai Alumni Fakulti Sains Komputer & Matematk, Universiti Teknologi MARA.

Dimana aim kami tuk jangka panjang adalah tuk semua yang alumni FSKM bukan sahaja DnA Society. Walaubagaimanapun, sebagai permulaan, persatuan ini akan dianggotai oleh alumni sekretariat mahasiswa fakulti.

Kami telah membincangkan objektif persatuan, perlembangaan persatuan dan juga telah melantik jawatankuasa pertubuhan pertama sebelum akan diadakan mesyuarat agong tahunan setelah mendapat kelulusan penubuhan daripada Petubuhan Persatuan Malaysia.

Buat masa ini, kami yang telah dilantik akan menguruskan perihal pendaftaran dengan Pertubuhan Persatuan Malaysia. Turut

membantu adalah alumni DnA Society yang masih bergelar pelajar. Mereka terpaksa bekerja disebalik takbir kerana mereka masih berstatus "pelajar". InsyaAllah kelulusan akan mengambil masa hampir 1tahun.

Berikut adalah mereka yang telah dilantik:

Yang Dipertua: Ashraf Khalid
Naib Yang Dipertua: Norfaizan
Setiausaha Agong: Haryati
Naib Setiausaha: Aznita
Bendahari Kehormat: `Izzati
Ahlijawatankuasa: Ashraf Yusof & Wan Najmudin

Sekian, wassalam

0 comments

FOCUS ON ME

FOCUS ON ME
Allahumma habbib ‘abdaka haza ila ‘ibadikal mukminin wahabbib ilal mukminin
“Ya Allah,jadikanlah hambaMU ini dicintai pada hati orang yang beriman,dan jadikanlah mereka menyintai orang yang beriman”

TOPBLOG

Carta Top Blog Muslimah -- Hanan.com.my

Recent Comments

Recent Comments Widget

Followers

Network Blog

Twitter Followers

Kata-Kata Ulama'

Kata Fathi Yakan dalam membincangkan tentang perjalanan dakwah dan jihad:Jalan ini adalah jalan yang takkan sanggup dilalui oleh mereka yang takutkan kesempitan rezeki & masa depan. Jalan yang takkan sanggup dilalui oleh mereka yang mementingkan hawa nafsu. Tidak sanggup dilalui oleh mereka yang semput dada dan tiada kekuatan. Sesungguhnya jalan ini takkan sanggup dilalui dengan tabah & tetap pendirian, kecuali oleh orang mukmin yang sentiasa bergantung pada Allah. Tak mampu dilalui dengan tabah, kecuali oleh jiwa yang sentiasa menggantungkan & mengharapkan sesuatu kepada Allah

NIZA's Schedule

HARI BERLALU

Bulan / Moon

Popular Posts

Step in here

Zikir Terapi Diri