Hangout with Farey & Norman

Posted by NIZA.Ati on Tuesday, February 9, 2010 [ ]

Assalamu'alaykum wbt,
Alkisahnye... boleh dikatakan every weekend dalam bulan 2 ade je aktiviti Niza. Adeh~ Bukan ape, dah berjanji, dah diatur, dan maybe itulah mase yang sesuai tuk melakukan aktiviti tersebut. So, my past weekend... ape yang Niza buat???

Niza hangout dgn juniors Niza ketika di UiTM Sarawak dulu. Sebenarnya, kami tak penah kenal pun sebab by da time dorang masuk part 1 Diploma Sains Komputer, Niza telah pun berada di Part 6 dimana ketika itu Niza sedang menjalani praktikal di KL. So, that's why Niza tak kenal dorang ni. Tapi Niza pernah bawa persatuan Niza ke UiTM Sarawak tahun September 2008 dulu, disanalah kami saling mengenali.

Hubungan kami tidak putus disitu, Niza dan Farey ada juga berhubung dan ketika mereka membuat proposal tuk ke Shah Alam pada awal tahun 2009, Niza menjadi rujukan dan membantu mereka. Ketika mereka disini, Niza juga iringi mereka (walaupun ketika itu sangat sibuk memandangkan Niza final year degree...so sibuk dengan thesis dan project). Hubungan kami makin rapat.

Kemudian, Niza telah pun ke UiTM Sarawak pada bulan 7 2009 dan mereka jugalah yang jumpa Niza. Kami makan-makan dan mereka telah belanja Niza makan. Niza ada berjanji tuk belanje mereka jika mereka ke sini, dan weekend lepas Niza telah tunaikan janji Niza.


Mereka yang dimaksudkan adalah Farey dan Norman. (^_~) Jam 11.45am Niza telah pun mengambil mereka di KLSentral dan bawa ke rumah Niza sementara menunggu mak Niza bersiap tuk ke Klinik. So, 12.30pm, selepas menghantar mak ke klinik, Niza terus drive Serena menuju ke KLCC. Ketika lalu di Dataran Merdeka, kami singgah tuk bergambar.


Kemudian kami teruskan perjalanan ke KLCC. Sesampai disana Niza belanja mereka makan di Pizza Hut. Semua yang kami order alacarte. Menu kami adalah:
1. Pizza Hawaiian Supreme (Cheesy Lava) 1
2. Speggeti 1
3. Soup & Garlic Bread 1
4. Chocolate Indulgence Cake
5. 3 Ice Lemon Tea
6. 1 Pepsi

Nampak macam sikit ker??? Ha3... Ya Allah...sampai semput2 kitaorang makan... Sampai nak termuntah pun ade... Pizza yang tak abes dibawa balik. Heh~ Tp Norman la tak leh blah... punyelah banyak minum air... ice lemon tea die pun abes, siap tambah pepsi pun abes then bedal ice lemon tea Niza plak...hik3... Niza pun xabes sebenarnye sebab manis gilerz air tu... so better la die abes kan... (^_~)


After makan, Farey & Norman sempat singgah beli jam sebelum kami terus serang toilet... huk3... Then.... (seterusnya akan ditulis dalam bahasa sarawak)

Pasya, mekorang agak Taman KLCC. Mekorang cari port2 nok kacak mun bergambar... xda la banyak gilak mekorang bergambar kat sia memandangkan hari panas terik. Alu masuk mekorang pas pusing Taman KLCC ya...

Actually, Niza masih asa sedey dengan apa yang Niza sedang facing, tapi sebab dah berjanji mok kluar dengan sidak, ya la Niza pegi juak. Lagipun Niza pk, mun berkurung time sedey lak jiwa kaco...hik3... better do something... So.. I really enjoy hangout with them walaupun masih bersedih... Tapi Niza happy coz dapat menggembirakan sidak duak. Sepanjang dalam moto, mekorg bergosip... chewah...xda la... bercrita tentang pelajaran, kerja, hidup masing-masing... Ya la kan... sidak duak baru jak agak sitok coz sambung blaja, ya la banyak na perkara sidak cita dengan Niza... Then cita tentang kehidupan lain... macam-macam la...

(Back to cakap melayu biasa)
Inilah perhubungan yang maybe agak pelik. Kami tidak pernah kenal sebelum ini tapi berjumpa atas sebab aktiviti. Then, tetap berhubung dan rapat. Kami dari negeri berbeza, cara berbeza, tapi kami tersenyum, ketawa dan sedih bersama serta kami bercakap bahasa yang sama > Bahasa Melayu Sarawak... (^_~) Inilah penghargaan sesuatu hubungan.

Sesiapa pun anda diluar sana, selagi anda mempunyai talian bersama saya, saya tetap sayangkan kalian.

Wassalam


categories: | edit post

0 comments

FOCUS ON ME

FOCUS ON ME
Allahumma habbib ‘abdaka haza ila ‘ibadikal mukminin wahabbib ilal mukminin
“Ya Allah,jadikanlah hambaMU ini dicintai pada hati orang yang beriman,dan jadikanlah mereka menyintai orang yang beriman”

TOPBLOG

Carta Top Blog Muslimah -- Hanan.com.my

Recent Comments

Recent Comments Widget

Followers

Network Blog

Twitter Followers

Kata-Kata Ulama'

Kata Fathi Yakan dalam membincangkan tentang perjalanan dakwah dan jihad:Jalan ini adalah jalan yang takkan sanggup dilalui oleh mereka yang takutkan kesempitan rezeki & masa depan. Jalan yang takkan sanggup dilalui oleh mereka yang mementingkan hawa nafsu. Tidak sanggup dilalui oleh mereka yang semput dada dan tiada kekuatan. Sesungguhnya jalan ini takkan sanggup dilalui dengan tabah & tetap pendirian, kecuali oleh orang mukmin yang sentiasa bergantung pada Allah. Tak mampu dilalui dengan tabah, kecuali oleh jiwa yang sentiasa menggantungkan & mengharapkan sesuatu kepada Allah

NIZA's Schedule

HARI BERLALU

Bulan / Moon

Popular Posts

Step in here

Zikir Terapi Diri