Jom Membaca, Tambah ilmu, Tambah Amal.

Posted by NIZA.Ati on Thursday, February 11, 2010 [ ]

Assalamu'alaykum wbt,
Lately ni dah takde ape yang nak dibuat di ofis memandangkan project dah nak close. So Niza banyak abeskan masa dengan membaca *welcome back*. Yeah~ Boleh dikatakan hampir 2 tahun lebih Niza meninggalkan dunia *membaca*. Bukan tak ada beli Novel, 2 tahun lepas ade je beli novel, tapi tak abes dan ade yang tak bace lagi. Kenapa??? Kesibukan menguasai dan Niza lebih banyak mengadap lappy.



Last week, Niza beli buku bertajuk "Munajat Cinta 2". Sudah berbulan-bulan Niza usha buku tu, tapi slalu je tak jadi nak beli bile fikirkan ade novel yang tak dibaca. Last skali Niza beli jugak. Bagus novel tu. Tak menyesal pun beli. InsyaAllah bila dah abes bace, Niza kongsikan input yang Niza dapat. Biasanye Niza bace buku ni di rumah. Iaitu disebelah malam setelah pulang dari kerja.



Di tempat kerja, Niza bace ebook yang bertajuk "Men are from Mars, Women are from Venus". Kawan Niza (Norman (junior di UiTMCS dulu)) yang suggest Niza bace, sekadar berkongsi. So far, I really enjoy it. Niza rase, semua orang patut bace buku ni. Tapi, pada Niza kita perlu kaitkan dengan agama Islam kerana hidup kita adalah Islam. (^_~)

At least dengan membaca, Niza dapat ilmu selain yang ada di internet dan Niza sedang cuba tuk tenangkan hati ini. Syukron pada kawan-kawan Niza semua yang sangat suportive. Love you all~


categories: | edit post

FOCUS ON ME

FOCUS ON ME
Allahumma habbib ‘abdaka haza ila ‘ibadikal mukminin wahabbib ilal mukminin
“Ya Allah,jadikanlah hambaMU ini dicintai pada hati orang yang beriman,dan jadikanlah mereka menyintai orang yang beriman”

TOPBLOG

Carta Top Blog Muslimah -- Hanan.com.my

Recent Comments

Recent Comments Widget

Followers

Network Blog

Twitter Followers

Kata-Kata Ulama'

Kata Fathi Yakan dalam membincangkan tentang perjalanan dakwah dan jihad:Jalan ini adalah jalan yang takkan sanggup dilalui oleh mereka yang takutkan kesempitan rezeki & masa depan. Jalan yang takkan sanggup dilalui oleh mereka yang mementingkan hawa nafsu. Tidak sanggup dilalui oleh mereka yang semput dada dan tiada kekuatan. Sesungguhnya jalan ini takkan sanggup dilalui dengan tabah & tetap pendirian, kecuali oleh orang mukmin yang sentiasa bergantung pada Allah. Tak mampu dilalui dengan tabah, kecuali oleh jiwa yang sentiasa menggantungkan & mengharapkan sesuatu kepada Allah

NIZA's Schedule

HARI BERLALU

Bulan / Moon

Popular Posts

Step in here

Zikir Terapi Diri