Hadirlah Kasih & All My Life

Posted by NIZA.Ati on Wednesday, March 31, 2010 [ ]

Assalamu'alaykum wbt,
Hari ni agak bosan di office, bukan sebab ape, kerja Niza dah siap. Cuma yang tengah pening kepala sekarang ni, camana nak jadikan lappy Niza sebagai server. Masalahnya sebab currently Apache sebagai webserver dalam lappy Niza, ade setting yang perlu diubah. Dari semalam Niza cuba tapi masih tak dapat solution. Kalau Inetpub sebagai server tak la susah. Tapi ape leh buat... Takpe2... Usaha lagi.

Ok, hari ni di Era.fm bercakap tentang Din Beramboi yang berada di ICU kerana sakit yang dihadapinya itu. Actually, Pak Din ade shooting di Zoo dan dia telah terkena kencing tikus hingga menyebabkan dia demam. Lalu semalam dia telah dimasukkan ke ICU. Hari ni, dengar beritanya darah sudah ditukar dan alhamdulillah berita +ve suda h di dengar dari isterinya. Sangat ramai pendengar yang call "Pagi Di Era" dan bercakap mengenai Din Beramboi. Malah di FB pun. Pada Niza, dia adalah orang yang juga sering buat Niza tertawa di pagi hari dan setiap kali mendengar lawaknya walaupun kadang2 ade je Niza tak suke lawaknya yang berunsur tidak bagus. Ape2pun... semoga cepat sembuh...

Entah kenapa, lagu2 "Pagi Di Era" hari ini semuanya membuatkan Niza teringatkan kenangan-kenangan yang pernah ada dalam hidup Niza. Salah satu lagu yang dimainkan adalah "All My Life" yang merupakan satu-satunya lagu English kegemaran Pak Din. Tiba-tiba Niza teringatkan Kak Yam (senior Niza ketika di Asrama S.M.K Aminuddin Baki) yang telah pun Niza anggap macam kakak Niza. Now, jarang benar kami berhubung memandangkan Kak Yam terlalu jarang on9 di YM... dan YM itulah satu2nya medium kami berhubung memandangkan Niza tak ada no Kak Yam. Dalam satu tahun, mungkin adalah dalam 2-3 kali kak Yam on9.

Selain itu, lagu ni juga mengingatkan Niza pada seseorang yang jauh dimata tapi dekat di hati Niza. Niza tak mengharapkan apa2 lagi dalam hubungan kami, biarlah Allah sahaja yang menentukannya. Niza sentiasa mendoakan dia berada dalam keadaan baik. So, jom usha2 lirik kat bawah ni.. (^_~) J4F ok... saje je Niza buang masa jap menaip entry yang mungkin tak berguna pada yang membaca... InsyaAllah, bila tiba waktu dan ketika, Niza akan tulis sesuatu yang lebih baik... WaAllahualam.


Hadirlah KasihAll My Life
Hadirlah kasih...
Hadir dalam mimpiku
Hadirlah cinta...
Hadir dalam hidupku

Dalam perjalananku
Masih jauh harusku tuju
Aku mencari-cari cinta
Cinta yang tulus dan sejati

Kerna aku percayakan
Cinta suci yang datang dari hati

Hadirlah kasih...
Hadir dalam mimpiku
Hadirlah cinta...
Hadir dalam hatiku
Hadirlah sayang...
Hadir dalam hidupku
Hadirlah kasih...
Agar tercapai segala-galanya

Harus aku mencari
Cinta yang tulus suci
Punya segala-galanya
Apa yang aku impikan

Kerna aku percayakan
Cinta suci yang datang dari hati

Kalau ditakdirkan
Bertemuku denganmu
Akan kubina istana bahagia
Agar kita bersama
Kekal selamanya
I Will Never Find Another Lover
Sweeter Than You
Sweeter Than You
And I Will Never Find Another Lover
More Precious Than You
More Precious Than You
Girl You Are..
You're Close To Me You're Like My Mother,
Close To Me You're Like My Father,
Close To Me You're Like My Sister,
Close To Me You're Like My Brother
And You Are The Only One My Everything
And For You This Song I Sing....

In All My Life
I Prayed For Someone Like You
And I Thank God
That I..That I Finally Found You
All My Life
I Prayed For Someone Like You
And I Hope That You Feel The Same Way Too
Yes, I Pray That You Do Love Me Too

I Said You're All That I'm Thinking Of........Baby

Said I Promise To Never Fall In Love With A Stranger
You're All I'm Thinking Of
I Praise The Lord Above
For Sending Me Your Love
I Cherish Every Hug
I Really Love You

In All My Life (Ohhhh..Baby, Baby)
I Prayed For Someone Like You
And I Thank God
That I...That I Finally Found You
All My Life
I Prayed For Someone Like You
And I Hope That You Feel The Same Way Too
Yes, I Pray That You Do Love Me

You're All That I Ever Known,
When You Smile, On My Face, All I See Is A Glow
You Turned My Life Around,
You Picked Me Up When I Was Down,
You're All That I've Ever Known,
When You Smile My Face Glows
You Picked Me Up When I Was Down
Say...You're All That I've Ever Known
When You Smile My Face Glows
You Picked Me Up When I Was Down
And I Hope That You
Feel The Same Way Too
Yes, I Pray That You Do Love Me Too

In All My Life
I Prayed For Someone Like You
And I Thank God
That I...That I Finally Found You
All My Life
I Prayed For Someone Like You
Yes, I Pray That You Do Love Me Too

In All My Life
I Prayed For Someone Like You
And I Thank God
That I...That I Finally Found You
All My Life
I Prayed For Someone Like You
Yes, I Pray That You Do Love Me Too

categories: , | edit post

0 comments

FOCUS ON ME

FOCUS ON ME
Allahumma habbib ‘abdaka haza ila ‘ibadikal mukminin wahabbib ilal mukminin
“Ya Allah,jadikanlah hambaMU ini dicintai pada hati orang yang beriman,dan jadikanlah mereka menyintai orang yang beriman”

TOPBLOG

Carta Top Blog Muslimah -- Hanan.com.my

Recent Comments

Recent Comments Widget

Followers

Network Blog

Twitter Followers

Kata-Kata Ulama'

Kata Fathi Yakan dalam membincangkan tentang perjalanan dakwah dan jihad:Jalan ini adalah jalan yang takkan sanggup dilalui oleh mereka yang takutkan kesempitan rezeki & masa depan. Jalan yang takkan sanggup dilalui oleh mereka yang mementingkan hawa nafsu. Tidak sanggup dilalui oleh mereka yang semput dada dan tiada kekuatan. Sesungguhnya jalan ini takkan sanggup dilalui dengan tabah & tetap pendirian, kecuali oleh orang mukmin yang sentiasa bergantung pada Allah. Tak mampu dilalui dengan tabah, kecuali oleh jiwa yang sentiasa menggantungkan & mengharapkan sesuatu kepada Allah

NIZA's Schedule

HARI BERLALU

Bulan / Moon

Popular Posts

Step in here

Zikir Terapi Diri