B.E.R.I.T.A.T.E.R.K.I.N.I.A.K.U

Posted by NIZA.Ati on Friday, March 12, 2010 [ ]

Assalamu'alaykum wbt,
Lamakan Niza tak menulis di blog ni... lastest post before ni just lirik lagu. Nak kata busy tu tak jugak kot... Tapi sibuk dengan urusan my beloved hubby (my lappy), then meeting lagi... pastu kene buat semula websites company sebab hari tu ada masalah hardisk jadi dah format... then kene tukar hardisk pula... wa~ banyak giler duit melabur this month...

Lately ni pun Niza tak berapa nak sihat... entah kenapa sakit kepala yang amat sangat... paling tak suka bila tengah drive sakit kepala... 2 hari lepas sampai muntah-muntah pula...

Hari ni, datang ofis dengan kepala yang masih sakit... tapi alhamdulillah diriku masih membawa kereta dengan kelajuan yang terbaek (slalu di pesan jangan bawa kete laju2... huk3... kenapa tak lut nasihat begitu). Hari ni Niza beli ubat... dah lama tak makan ubat sakit kepala... Niza memang elakkan makan ubat sakit kepala sebenarnye... tak bagus kalau selalu makan... biasenye kalau sakit kepala Niza memang hanya tahan atau tidur... Tapi hari rasa cam xleh nak tahan kot... nak tido pun xleh... Nak tak nak..telan gak 2biji activefast tadi... Huh~ Takde kesan pun... Kemudian Niza beli minyak cap kapak pula...

Tengah-tengah sakit kepala... seorang kenalan di MMU minta tolong tengok coding assignment die pulak... tolong jugak la walaupun sakit kepala... Alhamdulillah la senang je pada Niza nak selesaikan masalah dia tu... Then, dapat pula message YM kawan yang minta nasihat... waaa~ Sabar je la... kepala aku dah nak meletop ni... tapi tak pe... tolong dan nasihat la mana yang patut...


Adikku pula masalah lappy, minta tolong jalan penyelesaian daripada ku jugak... So teringat Fahmi yang boleh tolong dia ni... so ym pula dengan Fahmi... petang ni dorang berurusan berdua la di Shah Alam tu~

Diriku masih melayan lagu-lagu Maher Zain... pengubat hati ku yang tengah *jiwa kacau* ni... sebenarnya tak la jiwa kacau pun... gewdiks je lebey kat sini (sukati la..blog aku kan...). Sebenarnya dok menahan sakit kepala sambil menunggu masuk waktu Asar lagi 2jam... dan tak sabar nak balik tidur... kepala aku nak meletup dah... mata aku dah nak terkuar... sebelum end entry ni... hayatilah bait-bait di bawah ini... bagi yang resah gelisah

InsyaAllah (Maher Zain)

Everytime you feel like you cannot go on
You feel so lost
That your so alone
All you is see is night
And darkness all around
You feel so helpless
You can`t see which way to go
Don`t despair and never loose hope
Cause Allah is always by your side

Insya Allah
Insya Allah you`ll find your way

Everytime you can make one more mistake
You feel you can`t repent
And that its way too late
Your`re so confused,wrong decisions you have made
Haunt your mind and your heart is full of shame


Don`t despair and never loose hope
Cause Allah is always by your side
Insya Allah
Insya Allah you`ll find your way
Insya Allah
Insya Allah you`ll find your way

Turn to Allah
He`s never far away
Put your trust in Him
Raise your hands and pray
OOO Ya Allah
Guide my steps don`t let me go astray
You`re the only one that showed me the way,
Showed me the way
Insya Allah
Insya Allah we`ll find the way


Wassalam

categories: | edit post

0 comments

FOCUS ON ME

FOCUS ON ME
Allahumma habbib ‘abdaka haza ila ‘ibadikal mukminin wahabbib ilal mukminin
“Ya Allah,jadikanlah hambaMU ini dicintai pada hati orang yang beriman,dan jadikanlah mereka menyintai orang yang beriman”

TOPBLOG

Carta Top Blog Muslimah -- Hanan.com.my

Recent Comments

Recent Comments Widget

Followers

Network Blog

Twitter Followers

Kata-Kata Ulama'

Kata Fathi Yakan dalam membincangkan tentang perjalanan dakwah dan jihad:Jalan ini adalah jalan yang takkan sanggup dilalui oleh mereka yang takutkan kesempitan rezeki & masa depan. Jalan yang takkan sanggup dilalui oleh mereka yang mementingkan hawa nafsu. Tidak sanggup dilalui oleh mereka yang semput dada dan tiada kekuatan. Sesungguhnya jalan ini takkan sanggup dilalui dengan tabah & tetap pendirian, kecuali oleh orang mukmin yang sentiasa bergantung pada Allah. Tak mampu dilalui dengan tabah, kecuali oleh jiwa yang sentiasa menggantungkan & mengharapkan sesuatu kepada Allah

NIZA's Schedule

HARI BERLALU

Bulan / Moon

Popular Posts

Step in here

Zikir Terapi Diri