Lagu Ku Untuk Mu

Posted by NIZA.Ati on Thursday, March 25, 2010 [ ]

Assalamu'alaykum wbt,
Hari ni Niza nak bercerita tentang lagu plaks... Hari-hari Niza dengar lagu. Kebiasaannya Niza sangat genaral dalam mendengar lagu. Tak kesah ape jenis pun. Kadang-kadang ada lagu yang sangat kena pada cerita hidup kita kan. (^_~)

Sepanjang hidup Niza, ade beberapa orang yang pernah tujukan dan nyanyikan lagu tuk Niza. Kadang-kadang tersenyum sendiri bila mengingati.

Zaman Niza kecik2 dulu, ada sorang budak laki ni slalu tahan Niza bila Niza otw balik ke rumah selepas habis membaca al-quran di surau. Stiap kali dia tahan Niza, dia akan nyanyi lagu:

"Oh mak siti... Saya sayang anak makcik". Lucu... Tapi Niza slalu buat bodoh jerk.

Adik angkat Niza pernah menujukan lagu "Graduation" dari Vitamin C. Ketika itu Niza berada dalam tingkatan 5. Lagu ini telah ditujukan ketika di perhimpunan. Best tak??? hik3.. Antara bait-bait liriknya adalah:

"As we go on, we remember, All the times we had together, And as our lives change, come whatever, We will still be friends forever"

Pernah Niza bekerja sementara menunggu kemasukkan ke Universiti selepas SPM dulu di MidVelly. Ada seorang hamba Allah yang Niza panggilnya "Acap" pernah menujukan lagu yang bertajuk "Ampunkan Aku" dari Def Gap C.

Ketika Niza belajar di UiTM, pernah ada seorang kawan lelaki menujukan lagu "Teman Sejati" dari kumpulan Brothers. Ketika itu kami sedang menjalani modul ceramah dan apabila lagu itu berkumandang di dewan, dia meng"sms" Niza dan menujukan lagu ini.

Seorang kenalan Niza di UNIMAS juga pula pernah menujukan lagu "Lafas Yang Tersimpan". Kenalan hanya tinggal kenalan... Setelah di berkahwin, Niza mula menjauhkan diri darinya.

Semua yang menujukan lagu pada Niza adalah lelaki... Tak de ke perempuan plaks nak tujukan? hik3... Tapi kalau perempuan, banyak yang suruh dengar lagu yang mereka rasa Niza patut dengar...hak3.. ape2 je lah...

Tapi, dalam ramai orang yang pernah tujukan lagu, ada seorang yang sentiasa segar dihati Niza. Pertama kali dia tujukan lagu tuk Niza bertajuk "Terima Kasih Cinta" dari Afgan, sebab itulah lagu itu telah menjadi caller ringtones Niza. Kemudian lagu "Aku Rindu Sayang Kamu" dari Black dan lagu "The sweet escape" dari Gwen Stefani. Pernah juga dinyanyikan macam-macam lagu kepada Niza. Hurm...

Itu je lah yang Niza nak kongsikan cerita... takde apepun sebenarnya... (^_~)

p/s: Alhamdulillah, hati Niza kembali tenang setenangnya. Pagi tadi my cousin dari Madinah ym (tapi Niza takde di lappy time ni). Pesannya: "moga allah permudahkan urusan dik, ingat hidayat tu hanya allah ja yg boleh bagi walau kita sedaya upaya nak insan tersyang tu jadi terbaik..baca tafsir surah AlQasas ayat 56. Klu pandai baca Tafsir Ibnun Kthsir tentang ayat tu pasti terubat hati dik t.". (Nanti Niza akan kupas sikit pasal ayat tu dan 2 ayat sebelum ayat itu) Dah lama hati ku tenang sebenarnye... Cuma, terkilan dan luka tu masih terasa.

Wassalam.

categories: | edit post

4 comments

  1. QurraturaiN Says:
  2. dengan mengingati Allah, hati kan menjadi tenang.. :D

    p/s: cam kenai je cousin madinah tu..hehe

     
  3. nizaati Says:
  4. Betul...sbb tu niza penah kate... Biarlah orang nak kurang ajar... buat ape Niza nak ikut perangai die... Duh~ dah, jan nak buat tak kenal plaks kan =P

     
  5. QurraturaiN Says:
  6. hehe..

    p/s: akak nak la tuju lagu kat T..lagu anak itik tok wi..ok gak kan?miss u dik T..

    sedap2 ar lagu maher zain ni..

     
  7. nizaati Says:
  8. Haha...bek akak tujukan lagu "Lagu Ku Untuk Mu", best skit nak dengar..hik3..

     

FOCUS ON ME

FOCUS ON ME
Allahumma habbib ‘abdaka haza ila ‘ibadikal mukminin wahabbib ilal mukminin
“Ya Allah,jadikanlah hambaMU ini dicintai pada hati orang yang beriman,dan jadikanlah mereka menyintai orang yang beriman”

TOPBLOG

Carta Top Blog Muslimah -- Hanan.com.my

Recent Comments

Recent Comments Widget

Followers

Network Blog

Twitter Followers

Kata-Kata Ulama'

Kata Fathi Yakan dalam membincangkan tentang perjalanan dakwah dan jihad:Jalan ini adalah jalan yang takkan sanggup dilalui oleh mereka yang takutkan kesempitan rezeki & masa depan. Jalan yang takkan sanggup dilalui oleh mereka yang mementingkan hawa nafsu. Tidak sanggup dilalui oleh mereka yang semput dada dan tiada kekuatan. Sesungguhnya jalan ini takkan sanggup dilalui dengan tabah & tetap pendirian, kecuali oleh orang mukmin yang sentiasa bergantung pada Allah. Tak mampu dilalui dengan tabah, kecuali oleh jiwa yang sentiasa menggantungkan & mengharapkan sesuatu kepada Allah

NIZA's Schedule

HARI BERLALU

Bulan / Moon

Popular Posts

Step in here

Zikir Terapi Diri