Pindah Rumah & Operation Kecik

Posted by NIZA.Ati on Tuesday, April 27, 2010 [ ]

Assalamu'alaykum wbt,
Niza dah pindah rumah...yeah~ konon happy la kan. Hurm..ape leh buat, nak tak nak mesti kena pindah gak. Me no longer @ Jalan Duta.

10 tahun Niza & family stay kat Jalan Duta tu. Bile kene pindah... bukan main penat lagi... Alhamdulillah my bro & sis yang dok Labuan pun de turun sini. Happy coz semua ade... Barang Niza banyak la jugak... 4kotak dipenuhi buku2, malajalah, piala, surat2 dan hadiah2. Baju2 semua masuk beg jerk... Weekend Niza baru-baru ni hanya dipenuhi dengan hal pindah-randah... Takde mase nak pk hal lain... Bila dah pindah makin jauh dari ofis ni, maka naiklah kos hidup ku... huk3... Jika dulu minyak sebulan + TnG baru RM200, now sudah jadi RM360... Sadisnye... huk3... Susah la nak menyimpan... Jadi kenelah cari alternatif lain tuk mencari duit... Cuba jugak tuk buat project luar... insyaAllah... setakat ni ngam2 la duit perbelanjaan semuanya...

Isnin baru-baru ni pula Niza cuti sebab hantar si Kecik ke Hospital Veterinar UPM... Baru 1hari suda terasa sangat rindu. Balik je dari UPM, Niza terus jumpe Yoyo (slh seorang kwn baik Niza) bg membincangkan system yang diminta tuk Niza develop. Selepas itu, Niza terus balik rumah di Jalan Duta dan terus mengemas semua barang2 Niza yang masih tinggal. Niza terus pulang ke rumah baru. Penat nye Allah je la tahu, bukan penat ape, penat bersin & gatal mate. Memang sangat menyampah bila hadapi running nose + gatal mata ni. Tak selalu terjadi, tetapi jika habuk terlebih kena, abes la. Dats y Niza sangat particular pasal kebersihan.

Hari ni buat pertama kalinya Niza ke ofis dari rumah baru. Bayangkanlah, Niza selalunya keluar rumah (Jalan Duta) jam 7.20pg dan sampy di ofis jam 7.40pg. Tapi dari rumah baru ni, Niza keluar rumah jam 6.30pg dan sampy di ofis jam 7.40pg. Gilerz la~ Hari ni di ofis punyalah takde mood, punyelah tak larat disebabkan running nose + flu and mata pun masih tak bagus. Kepala pun mula sakit. tau x, rase cam nak blah je balik rumah. Hari ni takde buat mende pun, just hantar email pada satu company tu suruh die betulkan slide die etc.

Yang agak menyampah gak ni sebab claim bulan lepas tak masuk2 lagi... Aku dah pokai dah ni tau x... duh~ Balik keje ni, xbalik ke rumah baru terus, Niza ke rumah Jalan Duta tuk amik barang-barang si Kecik ni. Elok la siapkan dulu tempat die di rumah baru tu sebelum die balik. Btw, operation Kecik ditangguh esok memandangkan keadaan hatinya tak sesuai tuk die surgery hari ni. Jadi insyaAllah hari Jumaat barulah dapat Kecik balik...

Ok la, penat dah ni. Len kali jumpe lagi. Tak larat dah ni. Wassalam

categories: | edit post

4 comments

  1. r1n0z33n Says:
  2. eh...bila cakap psl si kecik, pe citer? de cane? da makin ngam?? ok dan macho? ;)

     
  3. nizaati Says:
  4. Fahmi, die betine la..bukan macho.. cun gitew~ Kaki die dah x-ray..doc kate bagus... tp lum kuarkan lg pin...

    Hari ni die operate tuk lapisan usus die... cube bace n3 akk yg bfr ni ^^

     
  5. r1n0z33n Says:
  6. btw ... nape pnt? nmpk cam sng je pndah umah tu.drive je dr jln duta.. drive je la lori tu haha

     
  7. nizaati Says:
  8. banyak la...sekeh kang... nak kemas brg lg, nak angkut barang lg... dah la byk brg...sampy de brg2 yg kene hntr ke rumah bukit beruntung plak..huk3

     

FOCUS ON ME

FOCUS ON ME
Allahumma habbib ‘abdaka haza ila ‘ibadikal mukminin wahabbib ilal mukminin
“Ya Allah,jadikanlah hambaMU ini dicintai pada hati orang yang beriman,dan jadikanlah mereka menyintai orang yang beriman”

TOPBLOG

Carta Top Blog Muslimah -- Hanan.com.my

Recent Comments

Recent Comments Widget

Followers

Network Blog

Twitter Followers

Kata-Kata Ulama'

Kata Fathi Yakan dalam membincangkan tentang perjalanan dakwah dan jihad:Jalan ini adalah jalan yang takkan sanggup dilalui oleh mereka yang takutkan kesempitan rezeki & masa depan. Jalan yang takkan sanggup dilalui oleh mereka yang mementingkan hawa nafsu. Tidak sanggup dilalui oleh mereka yang semput dada dan tiada kekuatan. Sesungguhnya jalan ini takkan sanggup dilalui dengan tabah & tetap pendirian, kecuali oleh orang mukmin yang sentiasa bergantung pada Allah. Tak mampu dilalui dengan tabah, kecuali oleh jiwa yang sentiasa menggantungkan & mengharapkan sesuatu kepada Allah

NIZA's Schedule

HARI BERLALU

Bulan / Moon

Popular Posts

Step in here

Zikir Terapi Diri