Cinta diatas Cinta

Posted by NIZA.Ati on Thursday, May 27, 2010 [ ]Hati kita sering terbeli oleh orang yang berbuat baik kepada kita. Timbullah
cinta yang membuatkan kita ringan tuk berbuat bahkan berkorban. Kita cinta
kepada siapa saja yang membuat kita mendapatkan nikmat kebaikan. Tetapi
sesungguhnya semua sumber kebaikan adalah dari Allah, sedang makhluk hanyalah
jalan nikmat yang Dia berikan kepada kita.


Dalam senyapnya malam, dalam gundahnya hati, aku mencari makna sebuah cinta yang hakiki. Dalam raga terlena, lemah hambanya jiwa, akhirnya terungkai satu cinta di atas cinta.

Kadang cinta bahagia, kadang cinta jadi menderita, kadang lupa segala-segalanya kerana itu kembali padanya. Cinta kawan yang tak terpadam, cinta guru yang tak berhujung, cinta ibu bapa yang tak terbalas, diberikan sepanjang jalan. Cinta Rasul bagaikan air mengalir kepada ummatnya cinta Allah terlalu seni bagi setiap hamba-hambaNya.

3 comments

 1. rinozeen Says:
 2. wah... bermadah berpuisi ;)

   
 3. nizaati Says:
 4. jiwang~ ^^ =P

   
 5. Ann Says:
 6. zati = jiwang..memang pun..hehe.. :P

   

FOCUS ON ME

FOCUS ON ME
Allahumma habbib ‘abdaka haza ila ‘ibadikal mukminin wahabbib ilal mukminin
“Ya Allah,jadikanlah hambaMU ini dicintai pada hati orang yang beriman,dan jadikanlah mereka menyintai orang yang beriman”

TOPBLOG

Carta Top Blog Muslimah -- Hanan.com.my

Recent Comments

Recent Comments Widget

Followers

Network Blog

Twitter Followers

Kata-Kata Ulama'

Kata Fathi Yakan dalam membincangkan tentang perjalanan dakwah dan jihad:Jalan ini adalah jalan yang takkan sanggup dilalui oleh mereka yang takutkan kesempitan rezeki & masa depan. Jalan yang takkan sanggup dilalui oleh mereka yang mementingkan hawa nafsu. Tidak sanggup dilalui oleh mereka yang semput dada dan tiada kekuatan. Sesungguhnya jalan ini takkan sanggup dilalui dengan tabah & tetap pendirian, kecuali oleh orang mukmin yang sentiasa bergantung pada Allah. Tak mampu dilalui dengan tabah, kecuali oleh jiwa yang sentiasa menggantungkan & mengharapkan sesuatu kepada Allah

NIZA's Schedule

HARI BERLALU

Bulan / Moon

Popular Posts

Step in here

Zikir Terapi Diri