Sudah Bertunang

Posted by NIZA.Ati on Thursday, May 20, 2010 [ ]

Status fb: Dia dah bertunang... saya baru tahu... ape perasaan saya? Alhamdulillah...bagus la... saya doakan dia bahagia... itu sahaja... ^^ samada awak baca or tak... ketahuilah saya harap awak dapat kumpul duit dan kawin cepat... doakan tuk saya jugak... =)

Winamp: Cari Jodoh


Assalamu'alaykum wbt,
macam kene mengena pulak status fb dengan lagu yang sedang bermain di winamp Niza ni... hik3... takpe la... ^_^

Tetiba Niza nak tulis sesuatu hari ni (sebelum2 ni ade je pun nak menulis tapi malas kan...)

Refer semula pada status fb Niza di atas tu.... itulah yang Niza nak coretkan disini... Niza baru je tahu dia dah bertunang... dia bertunang pun masih baru sebenarnya... Jadi, buat kamu... Niza ambil kesempatan tuk ucapkan tahniah. Aritu ade je kan kite chatting cakap pasal kawin... kamu cakap nak tunggu Niza kawin dulu... tapi Niza tahu jodoh Niza lambat lagi... bila? Yang pasti lambat dari kamu...

Bila imbas kembali apa yang berlaku 8 tahun dulu... Niza tersenyum sendiri... Kamu sangat baik dengan Niza malah kamu banyak membantu Niza... walaupun Niza tahu kamu malu tuk masuk boria time tu... tapi kamu lakukan juga kan... Niza ingat lagi time Niza sangat2 mengidam nak makan chicken popcorn... kamu pegi KFC dan belikan tuk Niza... kamu jumpe Niza d court dekan Blok E kat sekolah... kita dipisahkan oleh pagar asrama Niza time tu... thanks sangat sebab susah2 je kamu pegi beli...

1st coklat kamu bagi pada Niza tu adalah coklat yang memang Niza suka... walaupun kamu tak tahu Niza suka coklat hazelnut kan... Kamu tahu tak... sampy sekarang Niza simpan bungkusan coklat tu... bukan tu je...malah semua bungkusan coklat yang kamu pernah bagi...

Kamu ingat tak time Niza merajuk sebab kamu lambat sangat datang jumpa Niza kat kantin ketika Niza nak tanya kamu tentang projek add math time tu... Niza rase mesti kamu lupa tentang ni...

Kamu ingat tak kita naik bas metro nak ke KL time tu... kamu bg seorang makcik ni duduk tempat kamu... konon nak tunjuk baik la depan Niza eh??? hik3... tapi kamu memang baik pun...

Kamu ingat tak... kamu pernah melulut bagi bunga pada Niza di kelas kamu time kita form 4 dlu? Dan Niza tak amik pun bunga tu sebab Niza takut kamu main2 sja... Tapi Niza tak pk pun perasaan kamu... Last2 dengarnye bunga tu kamu bagi pada cikgu.

Kamu ingat tak, time kita jumpa di KLSentral... time tu skali lagi kamu bagi Niza bunga... Tau x... baru bulan lepas Niza buang bunga tu... berapa tahun Niza simpan? 7 tahun dah Niza simpan bunga tu...

Kamu tahu tak... bila Niza mengemas semua barang2 Niza... baru Niza sedar bertahun-tahun Niza tak bukak kotak yang dipenuhi barang2 pemberian kamu... Bila Niza bukak semula... Niza tersenyum sendiri... surat2 kamu bagi.. hadiah birthday Niza... dan hadiah2 lain yang kamu belikan bila kamu pergi holiday... Semua tu Niza masih simpan...

Kamu tahu tak... tie kamu ade pada Niza??? Kamu tahu tak nametag kamu pun ade pada Niza??? Semua tu Niza masih simpan... Dalam kotak tu jugak... ade 2 buah diari Niza yang penuh cerita tentang kita...

Kamu ingat tak bila kamu call Niza dan menangis tentang arwah kakak kamu? Bila kamu call Niza dalam keadaan begitu, barulah Niza tahu...meskipun kita tak ada jodoh lagi... kamu masih percaya pada Niza... sebab kita sentiasa menjadi kawan yang baik... meskipun kita jauh...

Sekarang...kamu dah bertunang... Niza happy sangat sebab kamu dah bertunang... atleast kamu dah selangkah ke depan dari Niza... tahniah Niza ucapkan...

Mungkin Niza takkan jumpe orang sebaik kamu lagi... entah la... bila dulu kita berpisah... 5tahun Niza ambil masa tuk buangkan kamu dari hati ini... sebelum Niza menerima orang lain dalam hidup Niza... yang pasti... hati Niza milik orang lain... bukan untuk kamu lagi... itu sebaiknya kan... ^^ Niza slalu harap kamu akan berkahwin dengan dia... Jadi bila kamu dah bertunang dengan dia... Niza happy dan Niza harap cepat la kamu kumpul duit dan kawin..

Niza tahu, kamu sibuk kerja kesana sini... sampy ke sarawak, ke penang etc... kamu kumpul duit tuk berkahwin jugak kan... Kamu tahu tak... bila Niza baca di fb kamu "A boy who hope to become a fine man.." Niza tersenyum sendiri... dalam hati Niza berkata "dia semakin matang".

After all... Niza pandang balik pada diri Niza... ape yang Niza lalui dalam 2tahun kebelakangan ini... Apa2pun... doakanlah kebahagiaan buat Niza juga.

Terima Kasih kerana menjadi kawan yang baik selama ini.

Ikhlas kepada D,
Ati

categories: | edit post

3 comments

  1. LuQs Says:
  2. alahai touchingnye..

     
  3. LuQs Says:
  4. wow touchingnye..huhu

     
  5. nizaati Says:
  6. touching sgt ke? hak3.. ni luahan hati aku sendiri taw~

     

FOCUS ON ME

FOCUS ON ME
Allahumma habbib ‘abdaka haza ila ‘ibadikal mukminin wahabbib ilal mukminin
“Ya Allah,jadikanlah hambaMU ini dicintai pada hati orang yang beriman,dan jadikanlah mereka menyintai orang yang beriman”

TOPBLOG

Carta Top Blog Muslimah -- Hanan.com.my

Recent Comments

Recent Comments Widget

Followers

Network Blog

Twitter Followers

Kata-Kata Ulama'

Kata Fathi Yakan dalam membincangkan tentang perjalanan dakwah dan jihad:Jalan ini adalah jalan yang takkan sanggup dilalui oleh mereka yang takutkan kesempitan rezeki & masa depan. Jalan yang takkan sanggup dilalui oleh mereka yang mementingkan hawa nafsu. Tidak sanggup dilalui oleh mereka yang semput dada dan tiada kekuatan. Sesungguhnya jalan ini takkan sanggup dilalui dengan tabah & tetap pendirian, kecuali oleh orang mukmin yang sentiasa bergantung pada Allah. Tak mampu dilalui dengan tabah, kecuali oleh jiwa yang sentiasa menggantungkan & mengharapkan sesuatu kepada Allah

NIZA's Schedule

HARI BERLALU

Bulan / Moon

Popular Posts

Step in here

Zikir Terapi Diri