Hari-hari yang busy...

Posted by NIZA.Ati on Tuesday, June 29, 2010 [ ]

Status YM :

(sangat buzy) hidup kita ni adalah tuk saling melengkapi... membantu selagi termampu... menghargai yang sentiasa menemani...

Lagu di winamp: Falsafah Cinta (Slam)

Assalamu'alaykum wbt,
Lately ni, Niza agak busy walaupun telah menyelesaikan 2 system dan telahpun up di server. Now tumpu pada intranet system tuk company. Haish~ Sorang2 wat system ni... berapa ribu company Niza boleh jimat. Last week ada Niza amik MC. Tak berapa nak sihat. Sakit tekak & batuk2. Sibuk atau tidak, inilah kehidupan yang setiap hari perlu kita lakukan. Bekerja tuk meneruskan kehidupan di dunia ini dan beribadah tuk bekalan kita di akhirat kelak.

In da same time, busy membantu kawan-kawan dari Sarawak yang bakal datang turun ke KL/Selangor tuk menyambung pelajaran dalam bidang Ijazah sehingga terpaksa pula Niza cancelkan familyday company yang sepatutnya Niza pergi. Tak mengapalah, hari ini kita tolong orang, esok lusa bila kita susah jika tidak ada orang tolong pun, insyaAllah Allah akan tolong kita.

Begitulah hidup ini, kita perlu saling membantu dalam apa jua urusan, demi mengharap redhaNya.

Ok la, sampai sini dulu. Niza masih tak ada mood tuk menulis sebenarnya.

Wassalam


categories: | edit post

2 comments

  1. Ann Says:
  2. hari ini kita tolong orang, esok lusa bila kita susah jika tidak ada orang tolong pun, insyaAllah Allah akan tolong kita. --> stuju 100 peratus!! without realize or not, it is really happen..bnyk hikmah help others..thanks to dik T always help me.. :)

     
  3. nizaati Says:
  4. welcome..insyaAllah..semua itu dalam redhaNya... :)

     

FOCUS ON ME

FOCUS ON ME
Allahumma habbib ‘abdaka haza ila ‘ibadikal mukminin wahabbib ilal mukminin
“Ya Allah,jadikanlah hambaMU ini dicintai pada hati orang yang beriman,dan jadikanlah mereka menyintai orang yang beriman”

TOPBLOG

Carta Top Blog Muslimah -- Hanan.com.my

Recent Comments

Recent Comments Widget

Followers

Network Blog

Twitter Followers

Kata-Kata Ulama'

Kata Fathi Yakan dalam membincangkan tentang perjalanan dakwah dan jihad:Jalan ini adalah jalan yang takkan sanggup dilalui oleh mereka yang takutkan kesempitan rezeki & masa depan. Jalan yang takkan sanggup dilalui oleh mereka yang mementingkan hawa nafsu. Tidak sanggup dilalui oleh mereka yang semput dada dan tiada kekuatan. Sesungguhnya jalan ini takkan sanggup dilalui dengan tabah & tetap pendirian, kecuali oleh orang mukmin yang sentiasa bergantung pada Allah. Tak mampu dilalui dengan tabah, kecuali oleh jiwa yang sentiasa menggantungkan & mengharapkan sesuatu kepada Allah

NIZA's Schedule

HARI BERLALU

Bulan / Moon

Popular Posts

Step in here

Zikir Terapi Diri