Yahudi laknatullah: Jangan jadi proksi Yahudi

Posted by NIZA.Ati on Thursday, June 3, 2010 [ ]

Assalamu'alaykum wbt,

Golongan Ahli Kitab Yahudi dan Nasrani selamanya tidak akan berhenti berusaha memesong aqidah umat Islam daripada agama mereka. Usaha mereka itu disebut berulang kali apabila umat Islam membaca firman Allah Subhanahu Wataala di dalam al-Quran yang bermaksud: "Dan selamanya tidak akan redha terhadap kamu oleh Yahudi dan Nasrani sehinggalah kamu mengikut agama mereka." (Surah al-Baqarah: Ayat 120).

Firman Allah Subhanahu Wataala lagi: "Dan sentiasa mereka (Ahli Kitab Yahudi dan Nasrani) memerangi kamu sehinggalah mereka berjaya memurtadkan kamu daripda agama kamu sekiranya mereka mampu." (Surah al-Baqarah: Ayat 217).

Ayat-ayat al-Quran tersebut menjelaskan bahawa golongan Ahli Kitab khususnya Yahudi tidak putus-putus melakukan rancangan untuk menghancurkan umat Islam, bermula daripada zaman Rasulullah Sallalahu alaihi Wasallam lagi. Semasa Rasulullah Sallalahu alaihi Wasallam masih hidup, golongan Yahudi menjadi orang yang paling tidak berpegang dengan perjanjian.

Di dalam perjanjian Madinah yang dibuat oleh Rasulullah Sallalahu alaihi Wasallam untuk membentuk sebuah negara Islam pertama selepas Baginda berhijrah, golongan Yahudi adalah salah satu kumpulan yang menandatangani dan bersetuju dengan perjanjian tersebut. Mereka semua bersetuju memelihara keselamatan negara Islam Madinah dan sama bertanggungjawab mempertahankan daripada serangan musuh.

Namun semua isi perjanjian Madinah dilanggar dan dikhianati oleh golongan Yahudi. Pengkhianatan mereka yang paling besar ialah membantu membentuk tentera al-Ahzab menyerang Madinah di dalam peperangan al-Ahzab yang terkenal pada tahun ke empat hijrah. Malah sebelum datangnya Nabi Muhammad Sallalahu alaihi Wasallam sebagai Rasul golongan Yahudi sendiripun sanggup membunuh Nabi-nabi dan Rasul-rasul yang diutuskan oleh Allah kepada mereka.

Firman Allah Subhanahu Wataala yang bermaksud: "Ditimpa kepada mereka (Ahli Kitab) kehinaan di mana sahaja mereka ditemui kecuali sekiranya mereka berpegang dengan tali Allah (agama Islam) dan menjaga perhubungan baik dengan sesama manusia. Dan mereka itu kembali dengan mendapat kemurkaan dari Allah dan ditimpa ke atas mereka kesusahan hidup. Yang demikian itu kerana mereka kufur kepada ayat-ayat Allah dan membunuh Nabi-nabi tanpa kebenaran. Yang demikian itu kerana mereka durhaka kepada Allah dan melampau batas." (Surah al-Imran: Ayat 112).

Walaupun sebelum daripada ini golongan Yahudi ditimpa kehinaan di mana-mana sahaja, mereka ditindas dan mereka tidak mempunyai tanah air sendiri, namun pada hari ini nasib mereka berubah. Mereka menjadi juara dunia dalam kejahatan dan merosakkan dunia. Kini mereka telah mempunyai tanah air sendiri walaupun hasil daripada rampasan terhadap tanah air umat Islam Palestin.

Golongan Yahudi bukan kuat sangat, tetapi mereka berjaya menguasai dunia dengan melahirkan proksi-proksi di serata dunia termasuklah dalam negara umat Islam. Negara Barat yang menjajah negara-negara Arab dahulu telah menyerahkan Palestin ke tangan Yahudi sebelum mereka kembali ke negara asal mereka. Kemudian negarra-negara itulah yang memelihara mereka dan menguatkan negara Yahudi Israel dengan membekalkan makanan, menyumbang harta dan membekalkan senjata untuk mempertahankan dirinya.

Lihatlah bagaimana pula negara-negara Arab yang mengaku negara Islam yang berada di sekeliling Israel yang hanya berpeluk tubuh melihat kekejaman Yahudi merampas tanah dan membunuh umat Islam Palastin. Pemimpin-pemimpin negara Arab itu menjadi proksi Yahudi. Sebahagian mereka berdagang dan membuat hubungan diplomatik dengan negara Yahudi. Negara-negara Arab itulah yang mendesak supaya Palestin berdamai dengan Yahudi dengan mengistiharkan sebahagian Palestin termasuklah Baitul al-Maqqaddas sebagai hak milik Yahudi.

Negara-negara Arab yang kaya dengan minyak itu berlumba-lumba membeli senjata canggih daripada Amerika. Namun yang sedihnya bukan untuk melawan negara Yahudi tetapi hanya untuk melariskan dan menghabiskan simpanan senjata Amerika yang tidak habis dijual dan tidak habis digunakan untuk membunuh umat Islam.

Malah Amerika mensyaratkan jua senjata-senjata tersebut tidak akan digunakan untuk menyerang Israel sebelum dijual kepada negara-negara Arab tersebut. Sehinggalah hari ini tidak ada satupun peluru-peluru berpandu negara-negara Arab yang menyinggah di atas Israel. Tidak ada sebuahpun kereta kebal yang menyeberang masuk ke dalam negara Yahudi. Tetapi senjata-senjata tersebut telah digunakan untuk menghapuskan kumpulan-kumpulan Islam yang mahu kepada sebuah pemerintahan Islam di dalam tanah air umat Islam.

Golongan Ahli Kitab yakin hanya mereka tetap kekal memurtadkan umat Islam dengan cara memaksa orang-orang Islam masuk agama mereka. Oleh itu, satu cara yang paling berkesan untuk mengeluarkan umat Islam daripada sempadan Islam ialah dengan mencipta ideologi-ideolagi dan fahaman-fahaman yang bercanggah dengan Islam yang sekiranya dianuti dan diamalkan oleh umat Islam menjadikan mereka menyeleweng daripada Islam dan mengheret mereka ke lembah kekufuran.

Berbagai-bagai fahaman, ideologi dan sistem telah dilahirkan oleh golongan Yahudi yang diamal oleh manusia termasuklah orang-orang yang mendakwa beragama Islam pada hari ini. Fahaman Kapitalis, Komunis, Sosialis, Nasionalis dan sebagainya tidak asing lagi kepada umat Islam. Nama-nama seperti Lenin, Adam Smith dan sebagainya tidak asing lagi kepada kita. Mereka semua adalah sebahagian daripada ahli fikir Yahudi yang memerah otak untuk mencipta fahaman-fahaman yang memusnahkan manusia.

Yahudilah yang mencipta dasar-dasar hidup yang sedang diamalkan di dunia hari ini seperti dasar ekonomi, dasar politik, undang-undang, pendidikan, kebudayaan dan lain-lain. Dasar-dasar ini telah telah berjaya dimasukkan ke dalam tanah air umat Islam dan menjadi asas perjuangan sebahagian umat Islam sama ada sedar atau tidak.

Dasar-dasar itulah yang dianuti oleh pemimpin-pemimpin umat Islam pada hari ini. Sedar atau tidak mereka adalah kaki tangan yang menterjemahkan perancangan Yahudi untuk menakluk dunia. Kalaupun manusia tidak menjadi Yahudi, namun sebahagian mereka hidup dengan kehidupan Yahudi setelah ideologi dan fahaman ciptaan Yahudi menjadi cara hidup dan dan menyusun kehidupan mereka.

Di dalam negara umat Islam, undang-undang Yahudi dijalankan. Di dalam tanah air umat Islam ekonomi Yahudi dilaksanakan. Di atas bumi umat Islam budaya-budaya Yahudi ditunjukkan sama ada pada percakapan, berpakaian, pergaulan dan sebagainya. Itu sudah cukup menjadi bukti yang sebahagian umat Islam telah diserapi oleh Yahudi dan menjadi budak-budak suruhan Yahudi.

Bukanlah Allah telah melarang kita patuh kepada Yahudi? Bukankah Allah melarang kita taat kepada Yahudi? Bukankah Allah telah melarang kita berperangai dengan perangai Yahudi? Ya, semuanya telah dilarang oleh Allah di dalam al-Quran, tetapi masih ada di kalangan kita yang tidak menghiraukan larangan-larangan tersebut. Malah sanggup ada yang menjadi proksi Yahudi.

Firman Allah Subhanahu Wataala yang bermaksud: "Wahai orang-orang yang beriman, sekiranya kamu patuh kepada sebahagian orang-orang yang diberi Kitab (Yahudi dan Nasrani), nescaya mereka memurtadkan kamu selepas kamu beriman, sehingga kamu menjadi kafir." (Surah al-Imran: Ayat 100).

Sebahagian umat Islam melaksanakan sebahagian dan meninggalkan separuh yang lain. Al-Quran diamalkan sebahagian dan ditinggalkan sebahagian yang lain. Mereka mengikut perangai Yahudi. Mereka sembahyang, mengeluarkan zakat, mengerjakan haji dan berpuasa tetapi masih mendedahkan aurat, makan rasuah, mencuri dan merompak. Mereka masih menjalankan undang-undang peninggalan penjajah. Mereka masih meneruskan amalan riba dan sebagainya.

Jikalau Allah melaknat golongan Yahudi yang meninggalkan ajaran kitab suci mereka, maka hukuman yang sama akan ditimpa ke atas umat Islam sekiranya mereka meninggalkan sebahagian ajaran al-Quran. Firman Allah Subhanahu Wataala yang bermaksud: "Apakah kamu beriman dengan sebahagian daripada kitab dan kufur kepada sebahagian yang lain? Tidak ada balasan bagi sesiapa yang melakukan demikian melainkan ditimpa kehinaan di dunia dan di hari akhirat akan dikembalikan ke dalam azab yang paling pedih. Dan Allah tidak lupa apa yang kamu lakukan." (Surah al-Baqarah: Ayat 85).

Lihatlah bagaimana filem-filem lucah yang mengbangkitkan hawa nafsu daripada Yahudi di siarkan di dalam negara umat Islam. Pakaian ciptaan Yahudi yang mendedahkan aurat memenuhi kedai-kedai pakaian dalam negara umat Islam. Majalah-majalah dan buku-buku hiburan Yahudi dibaca oleh golongan muda mudi umat Islam. Pemimpin-pemimpin negara umat Islam sendiri yang membiarkan budaya Yahudi masuk ke dalam tanah air umat Islam tanpa sekatan.

Marilah kita meninggalkan saki baki perangai dan sikap yang ada pada golongan Yahudi. Marilah kita kembali kepada ajaran Islam yang sebenar. Hendaklah kita membuang sikap buruk yang berlawanan dengan Islam sekirnya masih ada pada diri kita kerana sikap tersebut memungkinkan kita dianggap proksi kepada Yahudi dan Nasrani.


Sumber: http://www.tranungkite.net

p/s: tiada unsur2 politik dibenarkan di dalam blog ni jadi tiada unsur politik dalam semua entry dalam blog ini. tx

0 comments

FOCUS ON ME

FOCUS ON ME
Allahumma habbib ‘abdaka haza ila ‘ibadikal mukminin wahabbib ilal mukminin
“Ya Allah,jadikanlah hambaMU ini dicintai pada hati orang yang beriman,dan jadikanlah mereka menyintai orang yang beriman”

TOPBLOG

Carta Top Blog Muslimah -- Hanan.com.my

Recent Comments

Recent Comments Widget

Followers

Network Blog

Twitter Followers

Kata-Kata Ulama'

Kata Fathi Yakan dalam membincangkan tentang perjalanan dakwah dan jihad:Jalan ini adalah jalan yang takkan sanggup dilalui oleh mereka yang takutkan kesempitan rezeki & masa depan. Jalan yang takkan sanggup dilalui oleh mereka yang mementingkan hawa nafsu. Tidak sanggup dilalui oleh mereka yang semput dada dan tiada kekuatan. Sesungguhnya jalan ini takkan sanggup dilalui dengan tabah & tetap pendirian, kecuali oleh orang mukmin yang sentiasa bergantung pada Allah. Tak mampu dilalui dengan tabah, kecuali oleh jiwa yang sentiasa menggantungkan & mengharapkan sesuatu kepada Allah

NIZA's Schedule

HARI BERLALU

Bulan / Moon

Popular Posts

Step in here

Zikir Terapi Diri