Adik-Adik Ku

Posted by NIZA.Ati on Thursday, July 8, 2010 [ ]

Assalamu'alaykum wbt,
TERLUKA? korang penah rasa terluka? Rasanya semua orang pasni akan merasakan rasa ini, cuma keadaan dan situasi yang berbeza. Niza pernah rasa terluka kerana seorang kawan baik... tapi... pada Niza... mengapa harus hanya memandang pada kelukaan sedangkan kenangan yang terbina bersama sepanjang perkenalan adalah lebih indah. Besides, semua orang pernah buat salah... Niza sayang dia... Dia ibarat kakak pada Niza... kalau dia baca entry ni... mungkin dia tahu siapa dia... Niza sayang akak... Sekali lagi maaf kerana tiada bersama tuk menyambut birthday akak yang ke25 thn lepas... tp atleast, kita masih juga sempat tuk sambut bersama walaupun lewat seminggu Niza rase...

Niza juga pernah terluka dek perbuatan orang lain... tapi ye lah... pendam sendiri... Walaupun masih terasa luka... tapi tak pula Niza mahu tuk mengungkit... malah kalau dipinta tuk ungkit pun mesti Niza dah lupa... kerana Niza seringkali tidak mahu menyimpan kenangan yang menyakitkan... tapi... parut luka tu masih terasa walaupun Niza dah lupakan apa yang berlaku...

Bila hati kita sayangkan seseorang, tak pula kita akan menyimpan dendam pada orang tu kan... Niza tak simpan dendam pun... pada sesiapa pun tidak... Pada Niza, ape yang dah berlaku biarlah berlalu, yang penting kita develop new life and relationship kita... kita perbaiki apa salah kita... Ini bukan masanya menunding jari siapa yang salah...

Adik2ku... Ida, Safwan, Norizzati, Hamdan dan Ridhwan... maaf kalau akak bukan kakak yang terbaik tuk kalian... Sebolehnye akak akan sentiasa bersama korang... tapi mungkin akak ade terlepas pandang... mungkin... akak pun tak tahu... hanya korang la yang menilai diri akak... Ida, Safwan & Norizzati... kite dah terlalu lama bersama kan... 8 tahun bukan satu tempoh yang singkat... macam2 kerenah korang akak hadapi... dan macam2 kerenah akak yang korang hadapi juga... akak rindu korang... zaman2 kita kat sekolah dulu...

Ida Izzati, adik yang sering tak mendapat perhatian dr akak time kat hostel dulu... tapi sekarang ni, kamu lah yang banyak skali jumpe akak kan... ^_^

Safwan Salleh, kamu adik yang tak disengajakan... tau x kenapa? ahaks~ abaikanlah... tapi... sejak awal kite kenal... kamu la yang paling baik dengan akak... kamulah yang sentiasa ada bersama akak... sampy sekarang... Kamu masih call akak walaupun kamu di Korea/China/Bintulu... kamu masih msg ty "Akak ok?" "Akak sihat?" etc.... kamu bukan sayang akak sahaja... tapi kamu juga sayang Ida seperti adik kamu....

Norizzati, kamu adalah adik yang paling jarang bersama akak... dan kamulah adik yang paling akak tak nak terima dulu... kamu pun tahu kenapa kan... tapi akhirnya akak terima kamu... maaflah sebab setahun tu akak buat tak endah dengan kamu... time kamu masuk asrama barulah hati akak terbuka tuk terima kamu... akak sayang kamu walaupun kita sangat jarang contact... akak sayang kamu walaupun kamu sedikir berbeza... akak sayang kamu walaupun kadang2 akak kekok melihat kamu sekarang ni...

Ridhwan, sungguh tak sangka perkenalan kita dari blog boleh sampy sejauh ini... Akak pun tak tahu camana kita boleh rapat begini... akak pun sayang wan walaupun kadang2 tak selalu kita contact... akak tunggu wan datang sini k... ^_^

Hamdan, adik akak yang juga jarang contact dengan akak... banyak faktor yang membuatkan kita jarang contact... wutever it is... akak pun sayang hamdan... akak masih ingat time akak di uitm sarawak dulu adik banyak kali belikan akak roti pizza kan... jazakallah dik...

Mel & Dzul... seperti Ridhwan, kita pun tak pernah bersua di UiTM Sarawak sebelum ni... Mel, akak kenal pun sebab YDP sebelum batch Mel kirimkan wang akak pada Mel. Dari situ... bermula lah hubungan dan perkenalan kita... atas dasar MPP... kita masih keep in touch sebagai kawan dan hati kita lebih terikat sebagai adik and kakak...

Akak sentiasa doakan korang berada dalam keadaan yang sihat dan akak mendoakan kejayaan korang dalam kehidupan korang di dunia dan akhirat... Jika tak sempat kita bersua sebelum ajal... ketahuilah... akan ingin jumpa korang di "sana".

Salam sayang buat adik2 ku...

categories: | edit post

5 comments

  1. Ann Says:
  2. banyaknye adik die..nak satu..hehe :P

     
  3. nizaati Says:
  4. aish~ mane leh... akak dah ckup ade zati sorg =P

     
  5. Maafkan sye krne jrg contact akak. Sye selalu mendiamkan diri...sbbnye, mngkn akak tau kenape. Mngkn sye smpan sorang2 krne xnak ganggu akak. Sye biasenye pujuk ati sorang2.

    Susah sye nak luahkan...

    Tp wlu ape pun, terime kaseh krne trime sye sbgai adik kak. :)

     
  6. nizaati Says:
  7. wan: Its ok dik..no worries.. ^_^ xpe..lau nak luahkan cntc je k.. no prob... papepun.. blaja bagus2 k.. ^^

     
  8. nizaati Says:
  9. wan: Its ok dik..no worries.. ^_^ xpe..lau nak luahkan cntc je k.. no prob... papepun.. blaja bagus2 k.. ^^

     

FOCUS ON ME

FOCUS ON ME
Allahumma habbib ‘abdaka haza ila ‘ibadikal mukminin wahabbib ilal mukminin
“Ya Allah,jadikanlah hambaMU ini dicintai pada hati orang yang beriman,dan jadikanlah mereka menyintai orang yang beriman”

TOPBLOG

Carta Top Blog Muslimah -- Hanan.com.my

Recent Comments

Recent Comments Widget

Followers

Network Blog

Twitter Followers

Kata-Kata Ulama'

Kata Fathi Yakan dalam membincangkan tentang perjalanan dakwah dan jihad:Jalan ini adalah jalan yang takkan sanggup dilalui oleh mereka yang takutkan kesempitan rezeki & masa depan. Jalan yang takkan sanggup dilalui oleh mereka yang mementingkan hawa nafsu. Tidak sanggup dilalui oleh mereka yang semput dada dan tiada kekuatan. Sesungguhnya jalan ini takkan sanggup dilalui dengan tabah & tetap pendirian, kecuali oleh orang mukmin yang sentiasa bergantung pada Allah. Tak mampu dilalui dengan tabah, kecuali oleh jiwa yang sentiasa menggantungkan & mengharapkan sesuatu kepada Allah

NIZA's Schedule

HARI BERLALU

Bulan / Moon

Popular Posts

Step in here

Zikir Terapi Diri