Epilog Kehidupanku

Posted by NIZA.Ati on Friday, July 9, 2010 [ ]

Winamp: Kesilapanku Keegoanmu (main sampy muntah)
Status: Elops my junior out there yang searching for job... or yang akan abes bulan 6 or 7 ni... Do roger me lau nak try @ my company... my boss cari orang tuk our next proj d TM... insyaAllah start bulan 9 ni... MUST BE GOOD AT PROGRAMMING okai~ any PL it doesnt matter coz u'll learn new thing~



Assalamu'alaykum wbt,
hurm... mungkin hari ni Niza nak wat luah rasa... first of all... Niza nak ckp "sukati aku la nak tulis ape, ni blog aku" sekian~

Niza bru je kluar pas discuss with my boss... nampaknya insyaAllah Niza akan dihantar ke site on September... insyaAllah lau ade rezeki... seems lk akan facing new environment of programming... Niza still akan diletakkan under system development... wut else i can do??? Besides, really love it~ Penah dengar Geographic Information System???? I'll involve on dat... Working woth Telcodia at TM. Alhamdulillah... lg dekat ngan umah... ^_^ Wutever it is... for da time being... Niza masih bz dgn system tuk company... sorang2 je develop..adeh~

Cite... rase cam semak je hidup Niza lately ni... semak dengan perasaan yang macam-macam hadir dalam hati ni. Life is not complex as we think, tp ia menjadi complex dengan perasaan kita. Agree???

Saat menilai cinta... seringkali Niza tertanya... adakah kita akan berdendam dengan orang yang kita sayang? Adakah dengan mengukit itu dapat memperbaiki sesebuah perhubungan tidak kira la hubungan family mahupun sebagai kawan.

Kenapa harus ada rasa dendam dalam jiwa? Kita takkan pernah berubah selagi kita tidak memandang kesalahan diri kita sendiri dan menunding pada kesalahan orang lain. Percayalah... sebabnya... secara logiknya manusia takkan berubah selagi tak menyesal dan bertaubat.

Ok... back to work...

categories: , | edit post

0 comments

FOCUS ON ME

FOCUS ON ME
Allahumma habbib ‘abdaka haza ila ‘ibadikal mukminin wahabbib ilal mukminin
“Ya Allah,jadikanlah hambaMU ini dicintai pada hati orang yang beriman,dan jadikanlah mereka menyintai orang yang beriman”

TOPBLOG

Carta Top Blog Muslimah -- Hanan.com.my

Recent Comments

Recent Comments Widget

Followers

Network Blog

Twitter Followers

Kata-Kata Ulama'

Kata Fathi Yakan dalam membincangkan tentang perjalanan dakwah dan jihad:Jalan ini adalah jalan yang takkan sanggup dilalui oleh mereka yang takutkan kesempitan rezeki & masa depan. Jalan yang takkan sanggup dilalui oleh mereka yang mementingkan hawa nafsu. Tidak sanggup dilalui oleh mereka yang semput dada dan tiada kekuatan. Sesungguhnya jalan ini takkan sanggup dilalui dengan tabah & tetap pendirian, kecuali oleh orang mukmin yang sentiasa bergantung pada Allah. Tak mampu dilalui dengan tabah, kecuali oleh jiwa yang sentiasa menggantungkan & mengharapkan sesuatu kepada Allah

NIZA's Schedule

HARI BERLALU

Bulan / Moon

Popular Posts

Step in here

Zikir Terapi Diri