PUPUS & Wedding Kak Suria

Posted by NIZA.Ati on Thursday, July 22, 2010 [ ]


Winamp: Apa Sebenarnya (Fauziah Latif)



Assalamu'alaykum wbt,
lately ni busy sangat... *sokmo je cakap busy kan* ye la... lau xbusy... confirm dah banyak entry yang dimasukkan dalam ni. Busy dengan system, busy dengan client, busy dengan meeting etc. Tapi weekend tu sempat jugak la pegi rumah orang kawin... macam baru2 ni, Niza, Kak Laili & Yoyo pegi kenduri Kak Suria di Shah Alam. Sebelah suaminya -> Abang Fitri. Abang Fitri tu pulak abang kepada adik yang rapat dengan Niza dalam SMF iaitu Fahmi. Apa2pun... tahniah diucapkan buat Kak Suria dan Abang Fitri. InsyaAllah korang akan bahagia, untung kak Suria dapat abang Fit tu... ^^ Amin...



Adikku Fahmi




Yang tak best nye... soklan dari Fahmi kepada Niza... "Akak bila lagi", as usual jawapan Niza "tolonglah carikan yang soleh". ^^

Bukan senang nak jumpe lelaki yang baik... tapi... ade je yang baik nak... tapi takde jodohkan... dah kawin pun mereka... Mungkin atas sebab aku mahu belajarlah aku putuskan keputusan begitu. Now aku dah keje pun... Bukan tak jumpa yang baik... ade je... kawan baik sendiri pun... lama jugak berkawan... 6 tahun kot... bagi aku... dalam ramai2 dialah yang perfect dipandangan aku... tapi... kami hanya kawan... tuk akan datang? WaAllahualam...

Hati aku dah terlalu berulang disakiti... sampai aku dah penat... aku tak mahu lagi hati aku disakiti... samada dari orang yang sama mahupun orang lain... Setakat ni UNIQUE je yang menyakitkan... abaikanlah... aku dah tak kesah... ko suke aku? Sile masuk meminang... terima kasih... -n-

Aku dah macam lagu PUPUS dari Firdaus tu je skarang... hak3... lantak la... yang penting tumpu pada kerja... ATLEAST dalam usia aku begini aku dah ade duit sendiri, aku tak menyusahkan orang lain, aku dpt bg parent aku duit, aku dapat bayar hutang ptptn aku, aku dapat uruskan hidup aku dengan sempurna... semuanya kerana ALLAH.

Hari ni, hadis pilihan adalah hadis keenambelas: Dari Abu Hurairah r.a, bahawasanya ada seorang telah berkata kepada Nabi SAW : " Nasihatilah kepadaku ! " Dijawab oleh Nabi SAW : " Jangan marah! " Orang itu berulangkali meminta supaya dirinya dinasihati, maka tetap Rasulullah SAW mengatakan : " Jangan marah ! " "laa taghdhob ... laa taghdob ... laa taghdob" (Jangan Marah)

Ada sedikit perbincangan dengan sahabat2 di sana tentang hadis ini. WaAllahualam... Setiap hari kita membaca hadis tuk mengingatkan diri kita. Tapi ada manusia yang "memutar belit" perkara2 begini. TEPUK DADA, TANYA HATI, TANYA IMAN. Hidup Matiku KeranaNya.

Wassalam

4 comments

  1. rinozeen Says:
  2. ala... mane muka sy?? eh .. gamba kat blkg tu? tgh amek gamba tu!! hoho!!!

     
  3. nizaati Says:
  4. Ye la..tu ha..dah masukkan... =P

     
  5. rinozeen Says:
  6. oh!! muka sy dah bercantum ngan kamera!!

     
  7. nizaati Says:
  8. bagai aur dgn tebing..xdpt dipisahkan.. =P

     

FOCUS ON ME

FOCUS ON ME
Allahumma habbib ‘abdaka haza ila ‘ibadikal mukminin wahabbib ilal mukminin
“Ya Allah,jadikanlah hambaMU ini dicintai pada hati orang yang beriman,dan jadikanlah mereka menyintai orang yang beriman”

TOPBLOG

Carta Top Blog Muslimah -- Hanan.com.my

Recent Comments

Recent Comments Widget

Followers

Network Blog

Twitter Followers

Kata-Kata Ulama'

Kata Fathi Yakan dalam membincangkan tentang perjalanan dakwah dan jihad:Jalan ini adalah jalan yang takkan sanggup dilalui oleh mereka yang takutkan kesempitan rezeki & masa depan. Jalan yang takkan sanggup dilalui oleh mereka yang mementingkan hawa nafsu. Tidak sanggup dilalui oleh mereka yang semput dada dan tiada kekuatan. Sesungguhnya jalan ini takkan sanggup dilalui dengan tabah & tetap pendirian, kecuali oleh orang mukmin yang sentiasa bergantung pada Allah. Tak mampu dilalui dengan tabah, kecuali oleh jiwa yang sentiasa menggantungkan & mengharapkan sesuatu kepada Allah

NIZA's Schedule

HARI BERLALU

Bulan / Moon

Popular Posts

Step in here

Zikir Terapi Diri