Kenangan: Sesuatu yang paling aku tak lupa tentang dia

Posted by NIZA.Ati on Friday, August 6, 2010 [ ]

Assalamu'alaykum wbt,
Aku ingat lagi, hari tu hari Jumaat, dia berpakaian baju melayu biru (sebab dia pengawas). Sebelum bell berbunyi tuk kami berhimpun di perhimpunan, aku jumpe dia di depan kelasnye.

Sehari sebelum:
Jam dah hampir pukul 4.30ptg, aku kene balik asrama coz gate asrama kunci jam4.30pm. Ketika aku nak bangun dari kerusi di kantin tu, baru nampak muka dia. Aku dah xcakap ape2 aku terus blah. Die kejar aku tapi aku buat xtau je. Aku tunggu die sejam lebih... sedangkan aku nak tanya sikit je... tentang project Add Math sebab aku tak tahu nak start dari mane memandangkan hari yang cikgu briefing tu aku xde d sekolah sebab mewakili sekolah ke pertandingan kawad.

Sepanjang di depan kelas, aku membebel tapi dalam nada yang rendah dan keras... aku tak kesah pun sekalipun die tak dapat jumpe aku... tapi atleast msg bgtau aku... die bukan xde hp, aku pun bukan nye x bw hp pegi sekolah... atleast bgtau xde la aku tertunggu2...sdgkan aku ketika tu tgh bz mengajar kawad... tapi aku minta balik awal sbb nak jumpe die sbb nak minta tolong... Aku mmg xtau die pegi mane... aku x ingat sebenarnye... sebab dah bertahun peristiwa tu berlaku... tp something hal pengawas la... die kan pen.ketua pengawas~

Sepanjang aku membebel tu (kwn2 kami yg lalu lalang ingat kami dating~) dia diam je... lgsg xckp pape... wlp aku ty (geram gak aku time tu...aku ty xberjawab). Sampy la loceng bunyi, aku terus tinggalkan die.

Petang tu, aku msg die tak bereply, aku kol xberangkat. Akhirnye die kol aku, btau die baru balik dari kedai bli barang and terus die kol aku... Die minta maaf. Aku sendiri minta maaf dengan die jugak...

Sepanjang aku kenal die... sepanjang aku pernah jadi kawan die, sahabat die, teman dia dan kembali kepada kawan... die langsung tak pernah tinggi suara dengan aku... apetah lagi mahu menengking aku. Dia orang yang sangat baik dan tahu menghormati wanita. Terima Kasih D.

p/s: kdg2 ade peristiwa yang berlaku membuatkan aku teringatkan sepanjang aku bersama die dulu.

categories: | edit post

0 comments

FOCUS ON ME

FOCUS ON ME
Allahumma habbib ‘abdaka haza ila ‘ibadikal mukminin wahabbib ilal mukminin
“Ya Allah,jadikanlah hambaMU ini dicintai pada hati orang yang beriman,dan jadikanlah mereka menyintai orang yang beriman”

TOPBLOG

Carta Top Blog Muslimah -- Hanan.com.my

Recent Comments

Recent Comments Widget

Followers

Network Blog

Twitter Followers

Kata-Kata Ulama'

Kata Fathi Yakan dalam membincangkan tentang perjalanan dakwah dan jihad:Jalan ini adalah jalan yang takkan sanggup dilalui oleh mereka yang takutkan kesempitan rezeki & masa depan. Jalan yang takkan sanggup dilalui oleh mereka yang mementingkan hawa nafsu. Tidak sanggup dilalui oleh mereka yang semput dada dan tiada kekuatan. Sesungguhnya jalan ini takkan sanggup dilalui dengan tabah & tetap pendirian, kecuali oleh orang mukmin yang sentiasa bergantung pada Allah. Tak mampu dilalui dengan tabah, kecuali oleh jiwa yang sentiasa menggantungkan & mengharapkan sesuatu kepada Allah

NIZA's Schedule

HARI BERLALU

Bulan / Moon

Popular Posts

Step in here

Zikir Terapi Diri