K.E.N.D.U.R.I & Selamat Menyambut Ramadhan

Posted by NIZA.Ati on Monday, August 9, 2010 [ ]

Winamp: Love Ya by SS501

Status FB: Yesterday, today and tomorrow... I always love you... (from We Got Married)

Status YM: Sakit Kepala :'(

Mode: EL arini sebab sakit kepala... tdo sampy tghari...

Assalamu'alaykum wbt,
Minggu lepas adalah minggu yang agak bz... Sabtu lepas, Niza sorang2 je jaga Ikhwan... sape Ikhwan? Ikhwan tu anak buah pertama Niza... yang dilahirkan pada 28 Julai 2010. Ibu & Abah Ikhwan baru sampy dari Labuan Sabtu tu. A week before dorang memang ade kat sini tapi terpaksa balik ke Labuan dulu. So Ikhwan tinggal dgn opanhnya iaitu mak Niza. Tapi Sabtu tu, mak Niza ke JPN urusan pendaftaran Ikhwan, so Niza la jage Ikhwan. Wa~ Baik punye anak buah Niza ni... complete die bg kat makndak die ni... siap membuang lagi... ahaks~ tapi xpe la... dulu time adik Niza kecik (time tu umur Niza 14thn) dan penah gak wat keje2 cengginikan... ^^ Xpe... lagipun nt anak sendiri pun tetap kene buat... ^^

Malam tu, Niza tidur dengan kakak Niza & Ikhwan. Jam 3lebih dah terjaga... sebab Ikhwan nak menyusu... Niza ni alah skit dengan lampu... dats y cepat terjaga... sementara kakak Niza menyusukan, Niza pun ngadap tenet jap... dalam 4lebih baru tidur balik... 6.30 bangun solat then terus sapu sampah rumah, mop lantai, alihkan kerusi keluar rumah, bentang carpet, pack telur & kain batik, masak etc....

Kenapa wat semua ni? ha~ We all de wat Majlis Cukur Jambul, Tahlil & Kenduri sempena sambut Ramadhan, Housewarming. We all hanya menjemput sedara-mara yang terdekat jew~ So adelah mu cuzie yang dah kawin2 sume tu, cuz yg lum kawin, mak & ayah sedara sekitar KL ni, parent KAFA yg terdekat, pengasuh Ikhwan iaitu ibu kepada kawan baik ku kak Mawar... dan??? Ntah lew~

So kat bwh ni lew gambar2 yang ade. Nak tengok, tengok lew~ xnak sudah! ^^


K, ape2pun... SELAMAT MENYAMBUT RAMADHAN... Jom tambah amal... p la join Tadarus di office tu dan p le buat solat sunat Tarawikh. Pertingkatkan ibadah di bualan yang mulia ini dan terus pertingkatkan ibadah pada hari2 akan datang, kerana ajal yang tiba tak mungkin dapat diduga.

p/s: Niza ambil kesempatan tuk ucapkan takziah kepada kak Am (oficemate Niza) yang kematian anak lelakinya pada Ahad lepas kerana accident motor. Semoga Allah menempatkan arwah dikalangan orang2 yang soleh. Amin.

Sekian, berjumpa kita lagi. InsyaAllah.... wassalam. ^^

categories: | edit post

0 comments

FOCUS ON ME

FOCUS ON ME
Allahumma habbib ‘abdaka haza ila ‘ibadikal mukminin wahabbib ilal mukminin
“Ya Allah,jadikanlah hambaMU ini dicintai pada hati orang yang beriman,dan jadikanlah mereka menyintai orang yang beriman”

TOPBLOG

Carta Top Blog Muslimah -- Hanan.com.my

Recent Comments

Recent Comments Widget

Followers

Network Blog

Twitter Followers

Kata-Kata Ulama'

Kata Fathi Yakan dalam membincangkan tentang perjalanan dakwah dan jihad:Jalan ini adalah jalan yang takkan sanggup dilalui oleh mereka yang takutkan kesempitan rezeki & masa depan. Jalan yang takkan sanggup dilalui oleh mereka yang mementingkan hawa nafsu. Tidak sanggup dilalui oleh mereka yang semput dada dan tiada kekuatan. Sesungguhnya jalan ini takkan sanggup dilalui dengan tabah & tetap pendirian, kecuali oleh orang mukmin yang sentiasa bergantung pada Allah. Tak mampu dilalui dengan tabah, kecuali oleh jiwa yang sentiasa menggantungkan & mengharapkan sesuatu kepada Allah

NIZA's Schedule

HARI BERLALU

Bulan / Moon

Popular Posts

Step in here

Zikir Terapi Diri