There's Nothing Wrong With FB

Posted by NIZA.Ati on Thursday, August 12, 2010 [ ]

Winamp: Love Ya by SS501
Status YM: letih~
Status FB: how do I express my feelings right now? What comes to my mind and my heart? dush~ n_n
Mode: Cacar-marba


Assalamu'alaykum wbt,
there's nothing wrong with FB actualy. But the way me/you/they/us treat people in there. Dats all~ Aku tak pernah sekat ape yang dilakukan as long as we can behave ourself.

"FB kan laman social". Yups~ tapi kite masih ade batas pergaulan kita dalam berbicara, dalam pergaulan fizikal. Semua perkara-perkara macam tu. Kenapa aku tak accept orang sebarangan yang add aku? Sebab dalam FB tu ade gambar aku. Aku tak nak orang yang aku tak kenal tengok gambar aku atau mungkin boleh cilok gambar aku n buat macam2... or tgk aksi2 aku dalam tu... aku bukan perempuan macam tu~ Aku bukan perempuan yang tergedik2 nak tangkap gambar gedik2 n letak dalam FB tuk di PUJI oleh JANTAN2... Aku bukan perempuan gedik yang nak rakam video gewdix sendiri dan letak dalam FB tuk tontonan orang lain tuk MINTA PUJI~

"FB aku, sukati aku la". Yups... so just do it~ i'll not bother you anymore. Thank You. Nope, actually as i mention before, tak salah pun... dalam ape2 yang kite buat sebenarnye tengok balik niat & hukum. FB bukan tempat berbicara perkara yang l*c** tapi tengok la ape yang berlaku.

To be HONEST!!! Bukan FB je... macam2 lagi... Tagged, blog, YM etc. Sekalipun kamu xde FB... tapi dalam YM? Skalipun kamu takde YM tapi dalam blog? dan seterusnye... lu pikir la sendiri~ (wa~ aku suke ayat ni kala2 ini... tapi aku tahu... tak semua orang dapat pk).

Wutever it is,the point is, how we use to manage or to use it... demi Allah... Lately ni pun mungkin aku sendiri jarang berkomen sane sini or kluarkan status kerana kesibukan kerja dan almaklumlah dah masuk Ramadhan pun. So xde mase nak ngadap FB je...

Series time bulan pose ni agak letih, jadual aku padat. Kul7-7.30 dah keluar ke ofis. Tghari kami bertadarus. Petang balik ngadap jam. Then kompem kene singgah bazaar tuk beli air soya atau ape2 je di pesan mak. Then balik rumah pas solat Asar tolong2 ape yg patut sampy waktu buka. After Mgrb & Isya', pegi masjid or kalau tak larat sangat solat Tarawih di rumah je. Kul10 time tuk tidur dan kul4.30 or kul5pagi bangun tuk sahur pula. Belum tambah lagi dengan kucing aku 2 ekor tu c Kecik & Black.

So, pada sesape yang msg or kol aku tu... mmg la sangat susah nak dapat cakap dengan aku. Walaupun di YM kdg2 aku bukannye ade pun... Tapi, aku tau korang tau camne nak cari aku. Ok la~ Aku malas nak membebel banyak2 kat sini... aku pun dah letih ni... nak tdo lu~ gudnite la korang yang on9 tu... take care... behave urself... jage diri hiasi peribadi.

Wassalam

p/s: Generally speaking. Thank you.

categories: | edit post

0 comments

FOCUS ON ME

FOCUS ON ME
Allahumma habbib ‘abdaka haza ila ‘ibadikal mukminin wahabbib ilal mukminin
“Ya Allah,jadikanlah hambaMU ini dicintai pada hati orang yang beriman,dan jadikanlah mereka menyintai orang yang beriman”

TOPBLOG

Carta Top Blog Muslimah -- Hanan.com.my

Recent Comments

Recent Comments Widget

Followers

Network Blog

Twitter Followers

Kata-Kata Ulama'

Kata Fathi Yakan dalam membincangkan tentang perjalanan dakwah dan jihad:Jalan ini adalah jalan yang takkan sanggup dilalui oleh mereka yang takutkan kesempitan rezeki & masa depan. Jalan yang takkan sanggup dilalui oleh mereka yang mementingkan hawa nafsu. Tidak sanggup dilalui oleh mereka yang semput dada dan tiada kekuatan. Sesungguhnya jalan ini takkan sanggup dilalui dengan tabah & tetap pendirian, kecuali oleh orang mukmin yang sentiasa bergantung pada Allah. Tak mampu dilalui dengan tabah, kecuali oleh jiwa yang sentiasa menggantungkan & mengharapkan sesuatu kepada Allah

NIZA's Schedule

HARI BERLALU

Bulan / Moon

Popular Posts

Step in here

Zikir Terapi Diri