Berbuka Sorang-sorang

Posted by NIZA.Ati on Wednesday, September 1, 2010 [ ]

Assalamu'alaykum wbt,
Lately ni, Niza slalu je berbuka sorang-sorang di rumah Jalan Duta a.k.a KAFA (Kelas Agama Fardhu Ain). Sebabnya mak Niza terus balik rumah Selayang bila adik Niza habis kelas. Tetiba teringat satu incident, tak ingat bile, tapi time tu Niza tengah bancuh milo. Nak wat milo ais. ^^ Lama tak minum cam tu..ngicam plak... pastu... dok kaco2... Ntah Niza pun xtau camne tapi yang pastinya tetiba Niza sedar yang Niza cam ade jilat sudu tu... bila ludah... mmg ade kesan milo pun... wakakaka~ naseb tak telan =P Time tu lagi 10-15minit nak berbuka...

Dulu time kecik2 penah gak macam tu... tuang air tea kat dapur pastu sementara nak sampai meja makan tu dah hirup dulu... hak3... tak sedar pun sebenarnye... tapi abg Niza perasan... bile mak tanya Niza geleng kepala... sebab Niza pun tak ingat ye ke Niza hirup... adeh~

Semalam, sebabkan rasa tak berkudrat, Niza berbuka minum milo & sekeping roti je. Sup yang Niza buat, last-last buang... :'(

Hurm... petang ni dah happy... ^^ Adikku Syafiq... buat loyar ye... pastu tetiba cam bermadah-madah la pulak...adededeh~ Papepun, salam perkenalan kembali kepada Mr.I.... ^^ Kepada Miza... happy msg2 dgn kamu td... ^^

::Pinggang semakin sakit kesan dari incident hari tu... :'(

Wassalam

categories: | edit post

0 comments

FOCUS ON ME

FOCUS ON ME
Allahumma habbib ‘abdaka haza ila ‘ibadikal mukminin wahabbib ilal mukminin
“Ya Allah,jadikanlah hambaMU ini dicintai pada hati orang yang beriman,dan jadikanlah mereka menyintai orang yang beriman”

TOPBLOG

Carta Top Blog Muslimah -- Hanan.com.my

Recent Comments

Recent Comments Widget

Followers

Network Blog

Twitter Followers

Kata-Kata Ulama'

Kata Fathi Yakan dalam membincangkan tentang perjalanan dakwah dan jihad:Jalan ini adalah jalan yang takkan sanggup dilalui oleh mereka yang takutkan kesempitan rezeki & masa depan. Jalan yang takkan sanggup dilalui oleh mereka yang mementingkan hawa nafsu. Tidak sanggup dilalui oleh mereka yang semput dada dan tiada kekuatan. Sesungguhnya jalan ini takkan sanggup dilalui dengan tabah & tetap pendirian, kecuali oleh orang mukmin yang sentiasa bergantung pada Allah. Tak mampu dilalui dengan tabah, kecuali oleh jiwa yang sentiasa menggantungkan & mengharapkan sesuatu kepada Allah

NIZA's Schedule

HARI BERLALU

Bulan / Moon

Popular Posts

Step in here

Zikir Terapi Diri