Mentari, Hujan & Pelangi

Posted by NIZA.Ati on Wednesday, September 29, 2010 [ ]

Winamp: Dilema by Hijjaz

Assalamu'alaykum wbt,
Alhamdulillah... ucapan syukur tak terhingga kepada nikmat dan ujian yang Allah berikan. Hari ini, Niza masih mampu tersenyum dan hari ini Niza semakin terasa bahagia. Bahagia dengan orang-orang yang mahu dan tahu tuk menghargai orang yang menghargai mereka.

Di ofis yang sejuk, mengadap kerja, sambil kadang-kadang membalas sms seseorang. Walaupun hanya simple sms, bercakap tentang ciptaan Allah yang indah dan tiba di satu sms:

"Ku harap cerah mentari, tetapi hujan yang turun. Bila berhenti hujan, baru ku sedar munculnya pelangi"


Syukron, kamu membuatkan Niza berfikir betapa Allah telah memberi Niza mentari dan hujan selama ini dan hari ini pelangi yang sudah 2 tahun lebih tidak muncul itu kembali muncul. Rasa teruja dalam diri, lalu dipesan... jangan terlalu teruja.

Yups... benar kata mu itu... jangan terlalu teruja... kerana inilah alam dan inilah kehidupan. Pelangi itu pasti akan pudar, mentari dan hujan akan silih muncul dan berganti. Begitulah hidup kita.

Terima kasih, kerana mewarnai kembali senyuman ini. :)

categories: | edit post

5 comments

 1. rinozeen Says:
 2. alhamdulillah hujan ... klw tak hujan pn .. bju sy cam kne ujan .. ploh hehe

   
 3. nizaati Says:
 4. kuyup terus baju kamu dik... =P

   
 5. yenyen Says:
 6. yenyen nak pelangi jugak...huhuhu...

   
 7. Setuju2. :)

   
 8. nizaati Says:
 9. yenyen: pelangi xkan muncul kalau xde rintik iar & cahaya... begitu juga kita xkan bahagia jika tidak membuka hati dan minta... :)

  ridhwan: setuju yang mane tu dik? ^^

   

FOCUS ON ME

FOCUS ON ME
Allahumma habbib ‘abdaka haza ila ‘ibadikal mukminin wahabbib ilal mukminin
“Ya Allah,jadikanlah hambaMU ini dicintai pada hati orang yang beriman,dan jadikanlah mereka menyintai orang yang beriman”

TOPBLOG

Carta Top Blog Muslimah -- Hanan.com.my

Recent Comments

Recent Comments Widget

Followers

Network Blog

Twitter Followers

Kata-Kata Ulama'

Kata Fathi Yakan dalam membincangkan tentang perjalanan dakwah dan jihad:Jalan ini adalah jalan yang takkan sanggup dilalui oleh mereka yang takutkan kesempitan rezeki & masa depan. Jalan yang takkan sanggup dilalui oleh mereka yang mementingkan hawa nafsu. Tidak sanggup dilalui oleh mereka yang semput dada dan tiada kekuatan. Sesungguhnya jalan ini takkan sanggup dilalui dengan tabah & tetap pendirian, kecuali oleh orang mukmin yang sentiasa bergantung pada Allah. Tak mampu dilalui dengan tabah, kecuali oleh jiwa yang sentiasa menggantungkan & mengharapkan sesuatu kepada Allah

NIZA's Schedule

HARI BERLALU

Bulan / Moon

Popular Posts

Step in here

Zikir Terapi Diri