Dandam Biskita

Posted by NIZA.Ati on Tuesday, September 28, 2010 [ ]

Winamp: Ku Ingin Kamu by Romance Band
Status YM: malas tah ku ingau :'(
Status FB: dandam biskita... tapi... malas tah ku ingau... jan tah manurut hati... should keep the distance...

Assalamu'alaykum wbt,
Jujur dipadah kediaku ani, sabanarnya malas tah kediaku ingau perkara2 begini, kin neves, kin risau ja. Dah kediaku kestau mama kediaku yang kediaku ani sandirian suda.

Kanapa mama kediaku kasi kluar statement atu. Kediaku happy mun atu tah yang banar mama kediaku suka tapi, camana kediaku mo kestau apa sabanar dihati kediaku ani. Kediaku sndri nda dpt confess ma dri sndri. Kanapa? Coz kediaku takut... bha, lima tahun suda kediaku manyimpan... ada kawan kediaku bilang "kestau saja" (ofcoz she said in comman BM).

Susah bha~ Abak-abak ja mun kediaku katamu biskita. Tapi pandai tah pula kediaku diam2 sja. Nda jua kediaku tauk kata2 bistkita atu beibun ka nda... indak jua tah kediaku tauk mun biskita masih ingat. Kadang2 tarasa hantap banar kediaku dandam biskita. Tapi, nda tah dapat buat apa. Nda kan mo disampaikan. Suda tah bkali kediaku kalakar ma bisdurang yang btanya and kediaku kalakar diri sndr jua supaya nda manaruh harapan ma biskita.

Biskita atu urang yang bisai-bisai... confirm ramai laik tah yang manaruh harapan. Masih tah layak mdapat bini-bini yang bisai laik dari kediaku.

Banyak kenangan antara kitai yang kediaku simpan... nda jua tau biskita masih ingat ka smua atu. Tapi, bila difikir smula apa tah yang kawan kitai atu bilang... biskita ani caring... trus tah kediaku mmikir yang smua urang biskita layan miatu.

Masih laik terbayang gauk biskita~ senyum biskita~ pandangan biskita~ Ngalih ba mun lama2 miani. Paling ngalih bila kediaku tpaksa blagak cool~ hurm.... Buat biskita atu, kediaku dandam ma biskita... dari dulu laik... apa2pun, kediaku just mo biskita bahagia.

Berinut ku dulu. Jumpa kitai next entry. Wassalam

p/s: sengaja entry ini ditulis dalam bahasa ini (bahasa ape? biarlah rahsia~ ^^) supaya tidak difahami kepada orang yang membaca atau dituju~. Kepada orang-orang yang berbahasa begini, maaflah kalau Niza salah menggunakannya. Mungkin pada tatabahasa nya... ^^ sampai berjumpa lagi~

categories: | edit post

2 comments

  1. Yenyen Says:
  2. hehhehe....yenyen faham...^_^

     
  3. nizaati Says:
  4. hik3...ssshhhh.... ^^

     

FOCUS ON ME

FOCUS ON ME
Allahumma habbib ‘abdaka haza ila ‘ibadikal mukminin wahabbib ilal mukminin
“Ya Allah,jadikanlah hambaMU ini dicintai pada hati orang yang beriman,dan jadikanlah mereka menyintai orang yang beriman”

TOPBLOG

Carta Top Blog Muslimah -- Hanan.com.my

Recent Comments

Recent Comments Widget

Followers

Network Blog

Twitter Followers

Kata-Kata Ulama'

Kata Fathi Yakan dalam membincangkan tentang perjalanan dakwah dan jihad:Jalan ini adalah jalan yang takkan sanggup dilalui oleh mereka yang takutkan kesempitan rezeki & masa depan. Jalan yang takkan sanggup dilalui oleh mereka yang mementingkan hawa nafsu. Tidak sanggup dilalui oleh mereka yang semput dada dan tiada kekuatan. Sesungguhnya jalan ini takkan sanggup dilalui dengan tabah & tetap pendirian, kecuali oleh orang mukmin yang sentiasa bergantung pada Allah. Tak mampu dilalui dengan tabah, kecuali oleh jiwa yang sentiasa menggantungkan & mengharapkan sesuatu kepada Allah

NIZA's Schedule

HARI BERLALU

Bulan / Moon

Popular Posts

Step in here

Zikir Terapi Diri