Haluan K.I.T.A

Posted by NIZA.Ati on Thursday, October 21, 2010 [ ]

Winamp: Ku Ingin Kamu by Romance Band
Status YM: (Me on server remote desktop~ sorry lau xreply) Dimana Dia Di Hati Ku. Click Here
Status FB:lately ni kepala sakit... mata rasa cam nak terkuar... adekah kerana effect minum nescafe 3bungkus sehari dari Ahad-Selasa? huk3... perlu makan ubat (perkara terakhir aku buat lau dah sakit bbrp hari~)

Assalamu'alaykum wbt,
Sejak awal lagi Niza dah sedar haluan kami berbeza... tapi dengan harapan dia akan mengikut haluan Niza... haluan yang destinasinya kita tahu... dan pasti...

Tapi, after all... Niza hanya berjalan seorang diri meskipun telah Niza tunjukkan haluan itu pada dia... pada mulanya mahu dia mengikut... tapi dalam perjalanan setalah berjumpa dengan ramai orang di persimpangan... terus pula dia mengubah haluan itu yang kembali pusing ke belakang...

Niza tak boleh untuk menunggu dia kembali pada haluan ini... kerana masa terus bergerak... usia semakin tua... ajal akan tiba... tapi telah Niza tinggal tanda... agar dia tidak tersesat jika dia mulai sedar...

Niza menemui seseorang dalam haluan ini... ia... itu kamu... (ssshhhh...)

Demi semua yang aku jalani bersamamu
Kuingin engkau jadi milikku
kuingin kau disampingku

.......................
Dan hanya dirimu yang bisa
Membawa surga dalam hatiku
Wassalam

categories: | edit post

5 comments

  1. Yenyen Says:
  2. kak niza...
    sebungkus sehari dah cukup..
    too much caffein is not good for your health sebab withdrawal symptoms can occur after regular consumption of just one-to-two cups a day. we called it caffeinism, yg mana shows up as migraine headaches and sickness.
    cafeine ni baik jugak sebenarnya tp bila terlalu banyak tu yg jadi xbaik..hehehe...

    pesanan ikhlas tanpa tajaan... hehehe...

     
  3. nizaati Says:
  4. hik3..bace status FB ngupenye yen2 disitu ^^ mmg dik...akk pun sbnrnye dah lame xminum 3in1 tu...sejak final year dlu (means dah setahun lebih). tp akk slalu je bli nescafe ice yg dlm tin tu... tp mmg 3days tu kuat akk minum... 4paket ahad, 3paket isnin n 3paket selase. Now mmg sakit kepala dr hari rabu. kat ofis dah telan ubat 1biji... bile akk dah telan ubat means akk sgt xthn (jrg akk nk telan ubat coz akk lg suke thn sakit/pakai minyak cap kapak... nak avoid dr panadol... kan xbgus~). Tp nak or x, kne gak telan coz jumaat malam - ahad akk de prog kat perkampungan org asli..so xnak lah on dat time msh sakit kepala~ Org tgk kite relax je...tp sakit kepala & matanya...Allah je la tau~

     
  5. Yenyen Says:
  6. hehe..aah yen2 baca status fb..3-4 packet 1 hari banyak tu..kak.. kena makan 2 biji la hehe.wah...bestnya g kampung org asli. jgn lupa bwk panadol ke, aspirin ke nak tahan sakit kepala.

     
  7. nizaati Says:
  8. hik3...SANGAT BEST yen2... akk bw active fast.. dah org pesan gak akk bw ubat...so akk bw n minyak cap kapak mmg slalu akk bw lau travel... ^^ btw tx 4 ur concern my dear... ^^

     
  9. Yenyen Says:
  10. nothing to much akak...
    terima kasih jugak...utk kata2 semangat tu.. ^_^

     

FOCUS ON ME

FOCUS ON ME
Allahumma habbib ‘abdaka haza ila ‘ibadikal mukminin wahabbib ilal mukminin
“Ya Allah,jadikanlah hambaMU ini dicintai pada hati orang yang beriman,dan jadikanlah mereka menyintai orang yang beriman”

TOPBLOG

Carta Top Blog Muslimah -- Hanan.com.my

Recent Comments

Recent Comments Widget

Followers

Network Blog

Twitter Followers

Kata-Kata Ulama'

Kata Fathi Yakan dalam membincangkan tentang perjalanan dakwah dan jihad:Jalan ini adalah jalan yang takkan sanggup dilalui oleh mereka yang takutkan kesempitan rezeki & masa depan. Jalan yang takkan sanggup dilalui oleh mereka yang mementingkan hawa nafsu. Tidak sanggup dilalui oleh mereka yang semput dada dan tiada kekuatan. Sesungguhnya jalan ini takkan sanggup dilalui dengan tabah & tetap pendirian, kecuali oleh orang mukmin yang sentiasa bergantung pada Allah. Tak mampu dilalui dengan tabah, kecuali oleh jiwa yang sentiasa menggantungkan & mengharapkan sesuatu kepada Allah

NIZA's Schedule

HARI BERLALU

Bulan / Moon

Popular Posts

Step in here

Zikir Terapi Diri