Rumah Terbuka Sahabat & Pejabat

Posted by NIZA.Ati on Monday, October 11, 2010 [ ]

Winamp: UR MAN by SS501
Status FB: Life is too short to stress yourself with people who don't even deserve to be an issue in your life..
Status YM: Hidup ini kite yang tentukan... samada nak "pegi jahanam" atau nak pegi syurga ^^

Assalamu'alaykum wbt,
first of all... Niza nak tanya... setelah berlalunya ramadhan dan tibanya syawal... adakah kalian masih mempertingkatkan ibadah? Puasa 6 di bulan Syawal x? Jom risik2 sekitar bulan syawal apa yang kita buat bagus dan tidak.

1- Alhamdulillah bagus berkunjungan saling menziarahi... tapi... kalian tambah dosa dengan bersalaman bukan muhrim? Tidak menutu aurat?
2- Baju bersih di hari raya... chantek... tudung pun tapi... mak oi~ tudung punyalah dok belit2 nampak sanggul tinggi... nampak leher... ade yang rambut terkeluar kat depan tu lagi...
3- Saling bersalaman mengerat silaturrahim (sesama jenis& mahram sahaja) tapi... gelang punyelah berderet... nak tayang kat sapa?
4- Tetiba tetamu datang... baguslah layan elok2... tapi... tudung mana? dah hilang? hurm...

Cermin diri... ^^

Ok... alhamdulillah... terima kasih kepada semua yang menjemput Niza tuk hadir open house kalian... kepada undang2 yang tak dapat Niza tunaikan tu, Niza minta maaf sangat2 k. Banyak sebenarnye open house yang tak dapat Niza tunaikan memandangkan kenkangan masa. Begitu juga beberapa wedding pada bulan ni yang last minute Niza terpaksa ambil keputusan tuk tidak pergi. Apa2pun semoga kalian berbahagia dan diredhai Allah.

Berbalik kepada cerita open house tadi... 1st rumah yang Niza pergi adalah rumah adik angkat Niza yang sudah 8tahun bersama iaitu Muhammad Safwan Salleh. Safwan call Niza pagi tu ketika Niza sedang drive dari hospital veterinar UPM ke rumah. Petang tu after Asar Niza pegi gak rumah Safwan. Rase macam xbest lau tak pegi tambah pula mak Safwan sendiri suruh Safwan tuk jemput Niza. Kat rumah Safwan juga Niza jumpa juniors sama sekolah dan juniors seasrama.

Then rumah kedua adalah rumah adik angkat Niza yang sudah 7tahun bersama iaitu Ida Izzati. Walaupun hari tersebut Niza bekerja, tapi Niza terus ke rumahnya setelah pulang dari kerja. ^^

Rumah ketiga adalah rumah Asfarina Mazlan sahabat ku sekelas ketika di UiTM Sarawak tahun June 2004- Dec 2006. Turut hadir adalah rakan2 kami dan rakan sefakulti FSKM UiTM Shah Alam.


Rumah keempat dan yang terakhir Niza sempat pegi dalam bulan syawal ni adalah rumah papa atau Abg Isma/Isma Aidil Hazari... ^^ Balik je kerja terus Niza kerumahnya tuk menolong ibunya di dapur dan menolong membuat persiapan. Terima Kasih juga kerana menumpangkan Niza tuk menunaikan solat Maghrib... ^^

Kepada Kak Laili, Abg Acap, Sara, Taqdir, Aneep dan ramai lagi yang Niza tak dapat nak hadirkan diri tu... sorry sgt2... terutama kepada abg Acap... Niza mmg nak pegi tapi as Niza mention a day before pasal tayar kereta Niza tu... huk3... sorry2... next time la k~

Last skali... jamuan ramah tamah my company pada hari terakhir dalam bulan Syawal... tak dapat tangkap banyak pic sbb xbw camera... huk3...


Kepada semua... berlalu sudah bulan Syawal... ape2pun semoga ukhwah kita yang terbina ini tetap mesra dan terjalin hingga kembali kita bertemu di syurga... insyaAllah... Amin Ya Rabalalamin...

Wassalam

0 comments

FOCUS ON ME

FOCUS ON ME
Allahumma habbib ‘abdaka haza ila ‘ibadikal mukminin wahabbib ilal mukminin
“Ya Allah,jadikanlah hambaMU ini dicintai pada hati orang yang beriman,dan jadikanlah mereka menyintai orang yang beriman”

TOPBLOG

Carta Top Blog Muslimah -- Hanan.com.my

Recent Comments

Recent Comments Widget

Followers

Network Blog

Twitter Followers

Kata-Kata Ulama'

Kata Fathi Yakan dalam membincangkan tentang perjalanan dakwah dan jihad:Jalan ini adalah jalan yang takkan sanggup dilalui oleh mereka yang takutkan kesempitan rezeki & masa depan. Jalan yang takkan sanggup dilalui oleh mereka yang mementingkan hawa nafsu. Tidak sanggup dilalui oleh mereka yang semput dada dan tiada kekuatan. Sesungguhnya jalan ini takkan sanggup dilalui dengan tabah & tetap pendirian, kecuali oleh orang mukmin yang sentiasa bergantung pada Allah. Tak mampu dilalui dengan tabah, kecuali oleh jiwa yang sentiasa menggantungkan & mengharapkan sesuatu kepada Allah

NIZA's Schedule

HARI BERLALU

Bulan / Moon

Popular Posts

Step in here

Zikir Terapi Diri