Siapa Pilihan Aku?

Posted by NIZA.Ati on Thursday, October 14, 2010 [ ]

Winamp: Maniamedley by KRU
Status YM: ..bukan hanya di mata tapi di hati, yang di mata mengundang segala sangsi, percayalah segala rasa naluri, hati ini lebih mengerti...
Status FB: pelangi...?

Assalamu'alaykum wbt,
5 tahun dulu, pernah mak Niza mengungkap sesuatu... dan hingga kini Niza masih ingat setiap butir bicara pada 25/12/2005 itu... last saturday 09/10/2010 sekali lagi mak Niza mengungkap sesuatu. Tak tahu macamana nak cakap perasaan Niza ketika mak membuat statement begitu.

For da time being, Niza tidak mengharapkan apa-apa, mungkin takut tuk melalui segalanya sekali lagi, mungkin takut tuk meletakkan harapan yang tak pasti. Berdoa dan tawakal... itu sahaja.

Siapapun pilihan mak, siapapun dihati Niza, hanya Allah yang lebih tahu siapa yang akan bersama diri ini. Kemungkinan tuk bertemu pelangi adalah ketika hujan turun dan mentari menyinar cahaya... tapi bila malam... adakah kita masih bisa melihat pelangi...?

WaAllahualam,
Wassalam

categories: | edit post

4 comments

  1. Yenyen Says:
  2. tarikh yg sama, bulan yg sama gak tahun ngan situasinya je berbeza tapi..tarikh itu sangat bermakna.huhuhu.... tapi kini tinggal memory je.tak tahu perlu dilupakan ke x? hmmm...kebuntuan yenyen kak niza.. howw?huhu

     
  3. nizaati Says:
  4. tarikh yang PERNAH menjadi "bermakna" pada akk adalah 01/06/2008. Tapi segalanya dah berlalu... hanya tinggal kenangan... kenangan yang MESTI & WAJIB akak lupakan serta hapuskan. ^^ Yenyen, selagi kita tak redha & be +ve atas yang berlaku, selagi tu kite akan dibelenggu "hujan". Sampai bile nak biar hujan turun? takkan nak tunggu "banjir"? ^^ biarlah hujan itu berhenti, kerana "pelangi" layak tuk mengambil alih perhatian kita. :)

     
  5. Yenyen Says:
  6. thanks kak niza...
    yenyen xnak hujan lagi dh..
    i wish to be strong and keep strong..
    ^_^...

     
  7. nizaati Says:
  8. welcome... ^^ insyaALlah... kalau orang lain boleh kuat... knp tidak yen2 kan... ^^

     

FOCUS ON ME

FOCUS ON ME
Allahumma habbib ‘abdaka haza ila ‘ibadikal mukminin wahabbib ilal mukminin
“Ya Allah,jadikanlah hambaMU ini dicintai pada hati orang yang beriman,dan jadikanlah mereka menyintai orang yang beriman”

TOPBLOG

Carta Top Blog Muslimah -- Hanan.com.my

Recent Comments

Recent Comments Widget

Followers

Network Blog

Twitter Followers

Kata-Kata Ulama'

Kata Fathi Yakan dalam membincangkan tentang perjalanan dakwah dan jihad:Jalan ini adalah jalan yang takkan sanggup dilalui oleh mereka yang takutkan kesempitan rezeki & masa depan. Jalan yang takkan sanggup dilalui oleh mereka yang mementingkan hawa nafsu. Tidak sanggup dilalui oleh mereka yang semput dada dan tiada kekuatan. Sesungguhnya jalan ini takkan sanggup dilalui dengan tabah & tetap pendirian, kecuali oleh orang mukmin yang sentiasa bergantung pada Allah. Tak mampu dilalui dengan tabah, kecuali oleh jiwa yang sentiasa menggantungkan & mengharapkan sesuatu kepada Allah

NIZA's Schedule

HARI BERLALU

Bulan / Moon

Popular Posts

Step in here

Zikir Terapi Diri