Yati's Wedding & My Incident

Posted by NIZA.Ati on Sunday, October 3, 2010 [ ]

Winamp: InsyaAllah by Maher Zain
Status YM: Hidup ni, kita yang tentukan jalan dan destinasi kita. Samada nak "pegi jahanam" atau atau nak pegi syurga... ^^
Status FB: RE , AA , IN and me semua dah tukar pic semalam =P

Assalamu'alaykum wbt,
Alhamdulillah... syukur kepada Allah sbt kerana dengan redhaNya akhirnya selamat PUAN Norhayati Hamzah dinikahi oleh Zaquan Hafizi dengan sekali lafas. Congrats to my darla~ Seorang lagi sudah berkahwin. Happy for you my dear. ^_^ Semoga berbahagia sehingga kembali bertemu di syurga. Semoga Yati menjadi isteri & ibu yang solehah dan semoga Zack menjadi pemimpin keluarga dan Imam yang baik. InsyaALlah... Amin...


Firman Allah, 'Dan kahwinilah orang-orang bujang lelaki & perempuan) dari kalangan kamu dan orang-orang yang soleh dari kalangan hamba-hamba kamu lelaki dan perempuan'. (Surah An-Nur : 32)

Me & my darla(s) (Erin, Ija, Rose, Wana & Shah) dah mula ada around 11pagi di rumah Yati kecuali Shah yang datang lewat kerana bersama Fadly. So tengok la dia bersiap, besides we all spend ourself together after few months xjumpe after Yati bertunang on Feb lau xsalah. Kalau dah jumpe tu, gile telebih la jawabnyer~ We all gak lah yang sambut hantaran dari pihak Zack. ^^


ASABian yang sempat kami jumpa sebelum bertolak pulang pada jam 2.30petang adalah Kak Suhaiza, Kak Nik then our juniors Haifa, Ain, Lina etc (sorry dears... akak tak ingat dah sape...). Then our batch yang sempat kami nampak Amin, Acap, Fadly, Bunga etc...Niza pun dah tak ingat sape and ade yang tak cam sape.

Btw, kepada budak2 laki tu... sorry sangat... kami bukan sombong tapi really rushing nak balik coz kejar waktu solat. Besides, we all dah lame kat sane. Niza pun takkan benti kete and tegur korang lau Niza sombong. Next time kite chat ok... Tunggu next wedding. Pada sesiapa yang xdan kami nak borak lame or jumpe macam Delly, Amie, Shima, Puan Zainun, Jidin etc (tak tau la sape je datang lagi after we all balik) tu sorry sesangat k... Wutever it is... really miss Ex-SABian 1999-2003.

Balik dari wedding tu, Niza nak hantar my fren Wana ke rumahnye... on our way, ade kereta sebelah btau my tayar pancit... adeh~ Bile Wana tinjau, teruk gile coz mmg abes langsung angin... dan la Niza bawa laju before tu. Luckily Wana with me coz dia lagi familiar area pandan tu. So i drove slowly tuk cari bengkel. After minta tolong isi angin, we all pegi kedai tayar yang tak jauh dari situ tuk tengok. But ofcoz Niza memang rasa kene something coz pagi tu ok jerk.

Guest what~ My tayar kene serpihan besi and lubang agak besar sampai tampal 2. InsyaALlah next month Niza akan tukar tayar baru. Then, Niza minta die isi angin semua tayar... and die detect 1 lagi tayar kene gak.. that one tayar yang under Niza.. depan sebelah kanan... yang tu kena skru... tampal jugak~ Haish~ gile la... dah la tu tayar baru. Rasenye kene time parking kat rumah Yati. Takpelah... pengalaman... semua ni pasti akan dilalui oleh semua orang yang mempunyai kereta i guest~

This is life... tak pernah berhenti dari ujian dan dugaan... dan pengalamanlah yang akan mematangkan kite jika kita mampu tuk berfikir... insyaALlah. Ok, stop sini... nanti Niza post pasal open house my frenz plak. Take care tuk smua k~

Wassalam

0 comments

FOCUS ON ME

FOCUS ON ME
Allahumma habbib ‘abdaka haza ila ‘ibadikal mukminin wahabbib ilal mukminin
“Ya Allah,jadikanlah hambaMU ini dicintai pada hati orang yang beriman,dan jadikanlah mereka menyintai orang yang beriman”

TOPBLOG

Carta Top Blog Muslimah -- Hanan.com.my

Recent Comments

Recent Comments Widget

Followers

Network Blog

Twitter Followers

Kata-Kata Ulama'

Kata Fathi Yakan dalam membincangkan tentang perjalanan dakwah dan jihad:Jalan ini adalah jalan yang takkan sanggup dilalui oleh mereka yang takutkan kesempitan rezeki & masa depan. Jalan yang takkan sanggup dilalui oleh mereka yang mementingkan hawa nafsu. Tidak sanggup dilalui oleh mereka yang semput dada dan tiada kekuatan. Sesungguhnya jalan ini takkan sanggup dilalui dengan tabah & tetap pendirian, kecuali oleh orang mukmin yang sentiasa bergantung pada Allah. Tak mampu dilalui dengan tabah, kecuali oleh jiwa yang sentiasa menggantungkan & mengharapkan sesuatu kepada Allah

NIZA's Schedule

HARI BERLALU

Bulan / Moon

Popular Posts

Step in here

Zikir Terapi Diri