Cari Jodoh

Posted by NIZA.Ati on Friday, November 5, 2010 [ ]

Winmap: Cari Jodoh by Wali Band
Status YM: You Never See The Way I Look Into Your Eyes, You Never Realize The Love I Feel Inside, Pain And Sorrow That Haunted Me, Cause Words I've Left Unsaid To You (My Confession)
Status FB: Bangun 12.30pg, smbg tdo 4.30pg. Bangun solat kul6pg, buat light breakfast (sandwich telur, sosej, tea 0, de lemang mane dtg ntah + rendang). Now jom sambung tdo~ (pdhal msh depan lappy loading cite korea). Xleh g jog, baju, kasut sume kat rumah jln duta (alasan!!!). Ahad nanti g la~ ^^


Assalamu'alaykum wbt,
wa~ menarik tak tajuk? Macam nak wat advert cari jodoh je kan~ ahaks~ ^^ Takde la... dengar lagu "Cari Jodoh" ni tetiba teringat macam-macam. ^^ Ye la, sejak menjadi single and available ni, ramai pulak nak kenen2kan... dulu single but not available... tapi now dah few months single and available... ^^

Situasi 1 (Orang Sarawak)
Teringat pertanyaan Melissa kepada diri ku...
Mel: Kak... mel and dzul ade bincang something tadi... now mel nak tanya akak... (sambil sengih2).
Niza: Tanya apa?
Mel: Hurm... boleh tak we all kenalkan akak dengan abang kepada Din (rakan sekelas mereka time di Sarawak dulu). Abg dia dah keje, dah putus tunang. Umur dalam 28-29 macam tu la. Baik, agama bagus, dah kerja~ (sambung mel)
NIZA GELAK BESAR......hik3.... comey je adik2 Niza ni... nak carikan Niza teman hidup... wakakakaka~

Situasi 2 (Orang Sabah)
Babu Lina... (1 of my fren yang rapat la... Niza anggap die cam makcik sndr pun... kami penah jumpe gak~) ^^ Babu Lina nak kenenkan Niza dengan someone... Bermula dengan Babu menghantar msg di inbox FB Niza... membuatkan Niza tertanya... gambar yang dihantar pula tidak kelihatan... lalu punye semangat Babu menghantar mms ke hp Niza... tapi masih tidak jelas... Babu kata muka dia tu mirip KIM HYUN JOONG... wakakakaka~ SEMANGAT BABU!!! Di sebabkan mms babu tu tak jelas, babu hantar pula di FB... wa~ kali ni jelas... nak cakap sama macam KIM HYUN JOONG kesayangan Niza tu xde la~ cume rambut la kot... n memang muke pun muke orang sabah... Kalau boleh babu ni nak la kenen kan aku dengan dia~ hik3... comey la Babu ni~ ^^

Situasi 3 (Orang KL)
Di dalam kereta... ketika itu kami berada di Tampin (amik baju mak yang ditempah di sana). Hanya Niza and mak. Kami bersembang macam2... dan tiba2 mak sebut "Buat masa ni mak hanya boleh terima *tttuuuuuttt*". Siapa??? Biarlah rahsia. Tak terjangka mak akan kata begitu. Hurm... Niza? No comment~

After all~ To be honest Niza malas lagi nak fikir... bukan bermakna tak nak kawen... sape la yang tak nak kawen kan... tambah pula umur dan nak masuk 25 bulan Januari nanti... tapi now masih takde calon2 nyer~ Cumenye, biarlah masa merubah segalanya~ Siapa sebenarnya dihati Niza ni... biarlah Allah & Niza je yang tahu.... (opss...ade sorang lagi tahu). Kalau ada jodoh... insyaAllah.... Biarlah Niza hanya terus berdoa... dan memantap kerjaya serta mencari asset tuk diri sendiri dulu... Kepada si dia... bukalah hati untuk diri ini... Hanya mengharapkan yang terbaek~ Apa2pun... tx kepada semua yang prihatin kepada Niza. InsyaAllah... andai tiba waktu itu, pasti~

Wassalam

p/s: kepada future hubby ku... cepat la mencari diriku ini... kumpul duit... bertunang dan bernikah... ahaks~ ^^

categories: | edit post

0 comments

FOCUS ON ME

FOCUS ON ME
Allahumma habbib ‘abdaka haza ila ‘ibadikal mukminin wahabbib ilal mukminin
“Ya Allah,jadikanlah hambaMU ini dicintai pada hati orang yang beriman,dan jadikanlah mereka menyintai orang yang beriman”

TOPBLOG

Carta Top Blog Muslimah -- Hanan.com.my

Recent Comments

Recent Comments Widget

Followers

Network Blog

Twitter Followers

Kata-Kata Ulama'

Kata Fathi Yakan dalam membincangkan tentang perjalanan dakwah dan jihad:Jalan ini adalah jalan yang takkan sanggup dilalui oleh mereka yang takutkan kesempitan rezeki & masa depan. Jalan yang takkan sanggup dilalui oleh mereka yang mementingkan hawa nafsu. Tidak sanggup dilalui oleh mereka yang semput dada dan tiada kekuatan. Sesungguhnya jalan ini takkan sanggup dilalui dengan tabah & tetap pendirian, kecuali oleh orang mukmin yang sentiasa bergantung pada Allah. Tak mampu dilalui dengan tabah, kecuali oleh jiwa yang sentiasa menggantungkan & mengharapkan sesuatu kepada Allah

NIZA's Schedule

HARI BERLALU

Bulan / Moon

Popular Posts

Step in here

Zikir Terapi Diri