Hujung Minggu Yang Sempurna

Posted by NIZA.Ati on Tuesday, November 23, 2010 [ ]

Winamp: One More Time by Kim Hyun Joong
Status YM: (dihati ini hanya Allah yang tahu~)

Assalamu'alaykum wbt,
Rasanya dah lama tak merasakan hujung minggu yang begitu menenangkan. Menghabiskan masa sendirian. Ye ke? hurm... 20 & 21 Nov 2010 Niza hanya menghabiskan masa di KAFA/rumah di Jalan Duta. Memberi cuti kepada kerata ku selama 2 hari full!!!

Bermula di pagi Sabtu dengan mengemas rumah, membasuh baju, membersihkan peralatan body guards Niza (kucing2 ku itu~). Kemudian berkira-kira tuk masak apa pada hari tersebut memandangkan makndak & sepupu Niza bermalam di sini. Diriku membelek2 barang2 di dapur... atlast terjumpa jugak cili kering... ape lagi... mula la memotong, merebus dan memesinkan cili tersebut. Dalam fikiran ingain memasak sambal ikan tetapi akhirnye bertukar menu apabila mak Niza dari rumah Selayang membawa daging. Kemudian mak terus ke klinik gigi.

Menyibukkan diri di dapur memasak... sambal daging, telur dadar & sayur adalah sangat simple & sempoi. Setelah siap, terus sms mak "Salam wbt. Meh le singgah makan, Niza dah siap masak". Ibu ku membalas "lauk ape?". Tetiba tergelak sendiri. Slalunya di hari bekerja, Niza yang akan sms mak begitu. Hik3...


Sedang duduk rehat sebentar... mendapat sms dari seorang teman... "Ada siapa kat JKR3**7 ni". Kemudian..... tttuuuuuttttt..... cerita ini telan di band... tidak boleh diteruskan disini...

Kemudian, setelah pulang dari klinik gigi, mak dan adikku singgah tuk makan sebelum pulang ke rumah selayang dan seterusnya ke Kedah tuk menghantar daging korban kepada saudara-mara disana. Pada malam hari, makndak & sepupu ku pula tiba. As usual, diri ku hanya di depan lappy mengadap internet... membuat kerja (kerja keeeerrr???)... dan mengulang tayang cerita Boys Over Flower.

Ahad tiba, setelah menunaikan solat Subuh... terus menyibukkan diri di dapur. Mengukus pau rendang, memanaskan rendang daging yang mak bawa & masak nasi goreng tuk breakfast Niza, makndak & sepupu ku. Setelah bersarapan, makndak & sepupu Niza meneruskan perjalanan ke Johor Bharu.

Niza pula, terus mencapai paip air dan membasuh kereta yang kotor itu. Ntah berapa bulan tak basuh ntah... dek kekangan masa... (konon nyer~). Ketika itu body guard Niza mengambil kesempatan tuk melapang pemikiran mereka di halaman rumah nan hijau itu~ (ye la...rumput tak potong lagi...seronok la deme 2 ekor tu~).


Setelah itu meneruskan dengan menggosok baju2 kerja & kemudiannya mengadap lagi lappy kesayangan ku ini~ 2 hari kereta ku cuti bekerja... 2 hari diri berehat di rumah dan tidak keluar kerana flu yang masih tidak kebah2 setalah hampir 2 minggu hingga terpaksa untuk tidak menghadiri majlis perkahwinan seorang kawan ku. Maaf dipinta~

Apa2pun... terasa begitu tenang selama 2 hari itu dengan aktiviti sendiri... ^^

Wassalam

p/s: lau tiap2 minggu camtu pun bosan gak~ ahaks~ ^^

categories: | edit post

0 comments

FOCUS ON ME

FOCUS ON ME
Allahumma habbib ‘abdaka haza ila ‘ibadikal mukminin wahabbib ilal mukminin
“Ya Allah,jadikanlah hambaMU ini dicintai pada hati orang yang beriman,dan jadikanlah mereka menyintai orang yang beriman”

TOPBLOG

Carta Top Blog Muslimah -- Hanan.com.my

Recent Comments

Recent Comments Widget

Followers

Network Blog

Twitter Followers

Kata-Kata Ulama'

Kata Fathi Yakan dalam membincangkan tentang perjalanan dakwah dan jihad:Jalan ini adalah jalan yang takkan sanggup dilalui oleh mereka yang takutkan kesempitan rezeki & masa depan. Jalan yang takkan sanggup dilalui oleh mereka yang mementingkan hawa nafsu. Tidak sanggup dilalui oleh mereka yang semput dada dan tiada kekuatan. Sesungguhnya jalan ini takkan sanggup dilalui dengan tabah & tetap pendirian, kecuali oleh orang mukmin yang sentiasa bergantung pada Allah. Tak mampu dilalui dengan tabah, kecuali oleh jiwa yang sentiasa menggantungkan & mengharapkan sesuatu kepada Allah

NIZA's Schedule

HARI BERLALU

Bulan / Moon

Popular Posts

Step in here

Zikir Terapi Diri