Sanah Helwah to Ja'a!! Eid Milad Saied~

Posted by NIZA.Ati on Wednesday, November 24, 2010 [ ]

Winamp: Cukup Indah by Alif Aziz
Status YM: Sesiapa yang ingin order barangan HiGoat sile order selewat2nya 29Nov~ (Click Here) (dihati ini hanya Allah yang tahu~)
Status FB: kalau saya bukan dalam bidang computer... bidang ape yang sesuai tuk saya??? hurm...

Assalamu'alaykum wbt,
Bermula dengan sms daripada KakSu/Cheda yang memberitahu tentang sambutan hari lahir Ja'a (tak jumpe la pulak sms kaksu tu dalam hp~).... diriku menyimpan rahsia itu... selang beberapa hari... diriku diberitahu oleh Faiz pula...


Iyelah~ diriku terus pula menyampaikan kepada Kak Mawar dan Baie tentang rancangan itu~

Pada hari kejadian:

(tengok ja'a, tengah keje pun kawan ja'a sibuk pk hal malam tu~ ^_^ terharu x? -saje nak bagi poyos sikit n3 ni-)

Itu je la... yang lain2 xyah le kan... So, after kerja pada hari kejadian, Niza & Kak Mawar sempat singgah di rumah Niza sebelum b- ke UIA kira2 jam 6ptg selepas bersalam dgn ibu tercinta. Tujuan kami b- seawal tu bagi mengelakkan datang lambat (ye la...cakap 7.30pm nak start kan... kang b- kul7.15pm pas Maghrib kang xdan plak sampy kul7.30pm coz ditambah dengan jam lg~). Selain tu, supaya kami ade masa nak bergambar kat UIA. Ehe~

Niza & Kak Mawar sampy around jam6.30pm (tu pun sempat tawaf 1 pusingan kampus UIA tu~). Sebaik sahaja parking... kami pun memulakan agenda pertama kami... hik3...


Setelah menunaikan solat maghrib di Masjid UIA, Niza & Kak Mawar bertemu dengan Baie di bahagian level bawah masjid tersebut dan terus ke taman (taman ke?). Sementara menunggu, kami bergambar lagi... ^^ sempat juga Niza kejar katak yang kebetulan berada di situ... hik3... Kemudian kami beralih ke tempat yang dijanjikan tuk berkumpul... iaitu di tangga besar (tangga utama).

Tidak lama kemudian, terlihat pajero yang sangat dikenali yang dipandu oleh orang yang dikenali juga... >> Nor Azhar Mohamed suda tiba!!! Serentak dengan itu juga terlihat kelibat Kak Su & Kak Adah. Adeh~ semua dan ada... tapi yang sorang tu mana? Orang yang nak diraikan pun dah ade...

Sementara menunggu seorang lagi, kami sempat juga berbual sambil2 makan kerepek yang dibawa oleh Kak Mawar sebelum kami keluar tadi (sebab we all lapar giler time tu!!!). Sempat juga Niza & Baie kejar anak kucing~

Niza dah agak riso bile melihat jam di tangan Kak Mawar (Niza dah lama tak pakai jam tgn sejak abes SPM) sudah pun menunjukkan 8.15pm. Azan Isya' pun sudah berkumandang. Ketika jam menunjukkan 8.18pm barulah mendapat sms dari orang yang kami nantikan. Niza dan Kak Su bangun dan menghampiri ke kereta~

Yea~ mase tuk meraikan... tak suprise langsungkan sebab Ja'a dah sampy dulu... huk3... ape2pun... best jugak!!!



Turut memeriahkan majlis pada malam tersebut: Kak Su (shareholder utama), Faiz, En.Sham, Ust.Razlan, Kak Adah, Kak Mawar, Kak Shariyah, Baie dan tetamu istimewa dihatiku >> si comel Ammar ^_^


Acara kemuncak kami pada malam itu adalah acara "MENEPUNG Ja'a". Walaupun itulah kali pertama Niza "menepung" manusia (sebab memang xsuke menepung org sebenarnya) tapi Niza rasa Niza la paling jahat kot~ ngehngehngeh~ xmo buat lagi dah lepas ni...huk3...


Kami beredar kira-kira jam 10malam. Niza terus menghantar Baie ke rumahnya dan kemudian pulang ke rumah bersama Kak Mawar. Around 11malam barulah tiba di rumah. Niza terus mengupload pic & video sambil2 di soal siasat oleh Ja'a di ym tentang perancangan sambutan birthday beliau. Setelah menunaikan solat, jam 3pagi barulah Niza melelapkan mata. Esoknyer kerja!!!

So, tu je lah stoly-moly from me~ HAPPY BIRTHDAY to Ja'a... Selamat mencari dot dot dot ok~ ^^ Ape tu "dot dot dot"? ha~ tu kene ty die!~



Apa kata Ja'a tentang kejutan sambutan hari lahirnya itu?



Wassalam

p/s: xmo main tepung lg taw Niza!!!

categories: | edit post

0 comments

FOCUS ON ME

FOCUS ON ME
Allahumma habbib ‘abdaka haza ila ‘ibadikal mukminin wahabbib ilal mukminin
“Ya Allah,jadikanlah hambaMU ini dicintai pada hati orang yang beriman,dan jadikanlah mereka menyintai orang yang beriman”

TOPBLOG

Carta Top Blog Muslimah -- Hanan.com.my

Recent Comments

Recent Comments Widget

Followers

Network Blog

Twitter Followers

Kata-Kata Ulama'

Kata Fathi Yakan dalam membincangkan tentang perjalanan dakwah dan jihad:Jalan ini adalah jalan yang takkan sanggup dilalui oleh mereka yang takutkan kesempitan rezeki & masa depan. Jalan yang takkan sanggup dilalui oleh mereka yang mementingkan hawa nafsu. Tidak sanggup dilalui oleh mereka yang semput dada dan tiada kekuatan. Sesungguhnya jalan ini takkan sanggup dilalui dengan tabah & tetap pendirian, kecuali oleh orang mukmin yang sentiasa bergantung pada Allah. Tak mampu dilalui dengan tabah, kecuali oleh jiwa yang sentiasa menggantungkan & mengharapkan sesuatu kepada Allah

NIZA's Schedule

HARI BERLALU

Bulan / Moon

Popular Posts

Step in here

Zikir Terapi Diri