Kata NIZA.Ati?

Posted by NIZA.Ati on Monday, December 13, 2010 [ ]

Winamp: Segenggam Tabah by In-Team
Status YM: Busy
Statua FB: (same je dgn N3 sebelum ni... sebab hari ni je dah 2 N3 nulis)

Assalamu'alaykum wbt,
Sejak akhir2 ni Niza cume jadi pemerhati... banyak sebab kenapa Niza hanya jadi pemerhati... Biar Niza je yang tahu~ Tapi salah-satu sebabnya Niza mahu tumpu pada kerja Niza yang sedang banyak sekarang ni.

"Biarlah doa yang menjadi penghubung antara dua hati, cinta yang disemai hanya Allah yang menjadi saksi, tetap teguh di hati, dibawah naungan rahmat Illahi"

"Diam lebih bermakna daripada berkata-kata tapi dihina dan tak diterima. Kalau sayang tinggal-tinggalkan, nanti makin rindu-rinduan"

"semoga ALLAH memberimu PELANGI untuk setiap hujan, SENYUMAN untuk setiap tangisan, RAHMAT untuk setiap cubaan, KEKUATAN untuk setiap dugaan dan MAKBUL untuk setiap doa."

"esok adelah pelangi tu yek..setelah hari semalam ribut taufan...nanti akan kuar pelangi double layer..."

"kasih sayang itu milik Allah... dari Dia-lah lahirnya perasaan itu..."

"Beristiqarahlah... redha & berlapang dadalah keatas apa yang dikurniakan Allah... sesunguhnya hanya Allah yang berhak untuk menjawab setiap persoalan dihati... Hanya Allah sahaja yang tahu apa yang terbaik dan memberi yang terbaik kepada kita... "

"Kecantikan yang sebenar bukan dilihat pada luaran sahaja, tetapi pada kecantikan dalaman yang terpancar pada mata yang melihat, pada telinga yang mendengar & pada hati mahu mengerti, merasa & menilai kerana Allah. "

"Redha dgn ape yg blaku, blapang dada dgn ape yg bkl blaku, teruskn mberi senyuman, insyaAllah kitakn lbh bahagia, krn hakikat kebahagian i2 d dlm diri kita.. bahagia i2 adlh kesyukuran. teruskn bdoa. Jgn mengalah sblm kalah."

"Meski pelangi itu susah untuk dilihat, yakinlah bahawa ia tetap membahagiakan meski tidak di depan mata... kerana bahagia itu ada dalam diri kita... Di hati ini, hanya Allah yang tahu~"


Kata-kata di atas lah menjadi peransang... kata-kata daripada sahabat dan diri Niza sendiri. Sekadar berkongsi, moga diberi semangat kepada yang memerlukan juga... ^^


Wassalam

p/s: ada orang menoropong diri ini dari jauh??? hurm....

categories: | edit post

0 comments

FOCUS ON ME

FOCUS ON ME
Allahumma habbib ‘abdaka haza ila ‘ibadikal mukminin wahabbib ilal mukminin
“Ya Allah,jadikanlah hambaMU ini dicintai pada hati orang yang beriman,dan jadikanlah mereka menyintai orang yang beriman”

TOPBLOG

Carta Top Blog Muslimah -- Hanan.com.my

Recent Comments

Recent Comments Widget

Followers

Network Blog

Twitter Followers

Kata-Kata Ulama'

Kata Fathi Yakan dalam membincangkan tentang perjalanan dakwah dan jihad:Jalan ini adalah jalan yang takkan sanggup dilalui oleh mereka yang takutkan kesempitan rezeki & masa depan. Jalan yang takkan sanggup dilalui oleh mereka yang mementingkan hawa nafsu. Tidak sanggup dilalui oleh mereka yang semput dada dan tiada kekuatan. Sesungguhnya jalan ini takkan sanggup dilalui dengan tabah & tetap pendirian, kecuali oleh orang mukmin yang sentiasa bergantung pada Allah. Tak mampu dilalui dengan tabah, kecuali oleh jiwa yang sentiasa menggantungkan & mengharapkan sesuatu kepada Allah

NIZA's Schedule

HARI BERLALU

Bulan / Moon

Popular Posts

Step in here

Zikir Terapi Diri